در دیدار معاون حقوقی رئیسجمهور با هانس اودو موتسل بر همکاری دو جانبه در خصوص مسائل مختلف و آینده مذاکرات هستهای تبادل نظر شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، دهقان با اشاره به روابط حسنه ایران و آلمان در طول ۱۵۰ سال گذشته و اشتراکات فرهنگی دو ملت گفت: نگاه دولت ایران توسعه و تقویت ارتباطات با کشورهای مختلف بوده و امیدواریم ارتباط با آلمان نیز مستحکم ادامه یابد. ما دوست داریم آلمان به عنوان یک کشور قدرتمند اروپا استقلال خود را حفظ کرده و تحت تأثیر یک جانبه گرایی آمریکا نبوده و بازیگر مؤثری در عرصه بینالمللی باشد.
معاون حقوقی رئیس جمهور تصریح کرد: ایران همواره از مذاکرات استقبال کرده و هیچگاه میز مذاکرات را ترک نکرده است. در گذشته نیز با پایبندی یک جانبه به برجام سعی در رفع نگرانیهای بینالمللی داشتیم. امروز نیز امیدواریم با استقرار دولت جدید آلمان و حضور پررنگ تر اروپاییها به یک توافق متعادل برسیم.
وی افزود: آمریکا مقصر بر هم خوردن برجام است و ما انتظار داشتیم اروپا و بویژه آلمان در این زمینه نقش فعال داشته باشد. برجام یک سند بینالمللی بود که در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده بود. اروپا صرفاً نظارهگر رفتار آمریکا در نقض برجام بود. تاریخ قضاوت خوبی در خصوص رفتار اروپاییها نخواهد داشت.
در این دیدار دهقان با اشاره به نقش آمریکا و اروپا در اخلال در روابط کشورهای منطقه گفت: صدام به پشتوانه آمریکا و اروپا جنگ ۸ ساله را به ایران تحمیل کرد. کشورهای اروپایی بویژه آلمان سلاح شیمیایی در اختیار صدام قرار دادند. جانبازان شیمیایی ما سالهاست با رنج عوارض این سلاحها درگیر هستند. دولت آلمان شریک در این جنایت است. شما اکنون اگر به حلبچه و سردشت در عراق و ایران سفر کنید مردمی را میبینید که هنوز با آثار بمباران شیمیایی درگیر هستند.
دهقان تصریح کرد: ایران در جنگ تحمیلی سلاح کشتار جمعی نداشت و اعتقادی هم به اینگونه سلاحها نداشته و ندارد. این یک اتهام بیاساس به ایران است که به دنبال سلاح اتمی بودهایم . ما هیچگاه دنبال سلاح اتمی نبوده و نیستیم. امروز ما نگاهمان به آینده است و دوست داریم درباره آینده صحبت کنیم ولی میدانیم گذشته چراغ راه آینده است. ما به تعهداتمان در قبال برجام پایبند بوده و پیشرفت علمی کشور را متوقف کردیم. اما طرف مقابل به تعهداتش در قبال رفع تحریمهای ظالمانه ملت ایران هیچگاه عمل ننموده است.
معاون حقوقی رئیسجمهور با اشاره به استانداردهای دوگانه اروپا در قبال سلاح اتمی گفت: اروپا در قبال سلاحهای هستهای رژیم صهیونیستی که امنیت منطقه را به خطر انداخته حساسیتی ندارد.
وی در پایان با اشاره به حضور مهاجران افغانستانی در ایران اظهارکرد: اروپا و آمریکا نمی توانند منکر نقش خود در وضع موجود و به قدرت رسیدن طالبان شوند. اکنون نیزبه جای شعار باید از تمام امکانات خود برای رسیدگی به مردم این کشور و پناهندگان افغانستانی در سایر کشورها اقدام نمایند.
هانس اودو موتسل سفیر دولت آلمان در تهران در این دیدار با اشاره به استقرار دولت جدید آلمان گفت: دولت آلمان به عنوان یک کشور غیر هستهای سعی در تسهیل یک توافق همه جانبه و ثبات در روابط میان کشورها دارد.
وی با یادآوری حضور خود در جریان مذاکرات برجام گفت: اکنون مذاکره کنندگان پس از توافق بر روند ادامه مذاکرات به پایتخت های خود بازگشتهاند. امیدوارم دور هشتم مذاکرات پس از تعطیلات سال نو میلادی به نتایج مثبت منجر گردد.
در این دیدار معاون حقوقی رئیسجمهور در پاسخ به درخواستهای حقوقی سفیر آلمان قول مساعدت و پیگیری از طریق مراجع ذیربط را داد.