در پی شیوع سویه جدید اومیکرون، وزارت کشور در تاریخ ۳۰ آذر ماه با ابلاغ دستورالعملی بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا، ورود مسافر از ۱۲ کشور شامل ۸ کشور آفریقایی از جمله بوتسوانا، نامیبیا، اسواتینی، لسوتو، زیمبابوه، مالاوی و آفریقای جنوبی و چهار کشور اروپایی انگلیس، فرانسه، نروژ و دانمارک را برای ۱۵ روز ممنوع اعلام کرد.
بر اساس این ابلاغیه از روز شنبه مورخ ۴ دی ماه ۱۴۰۰ ورود تمام اتباع خارجی (غیر از ۱۲ کشور مذکور) از مرزهای زمینی، دریای و هوایی صرفاً برای هفت طیف دارندگان پروانه اقامت معتبر جمهوری اسلامی، روادید تحصیلی، روادید ورود (شامل بازرگانان و تجار)، روادید با حق کار، گردشگران سلامت، روادید سرمایهگذاری و دارندگان مهر خروج و مراجعت از پلیس مهاجرت و گذرنامه مجاز است.
به دنبال ابلاغ مصوبه وزارت کشور مبنی بر ممنوعیت مجدد ورود گردشگران خارجی و توقف صدور ویزای گردشگری، در چند روز گذشته موجی از انتقادها و اعتراضات نسبت به آن از سوی فعالان و صاحبنظران صنعت گردشگری شکل گرفت و این مصوبه غیرکارشناسی و نادرست که در هیچ یک از کشورهای دیگر اجرا نشده است را مجدداً موجب ورود ضرر و زیان به صنعت گردشگری دانستند.
در همین راستا و بر اساس پیگیریها و رایزنیهای صورت صورت گرفته توسط سید عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با نهادهای ذی مدخل از جمله ستاد ملی مبارزه با کرونا، با اصلاح این مصوبه ورود گردشگران خارجی از مرزهای هوایی به استثنای ۱۲ کشور مذکور در مصوبه مجاز شد.
علیاصغر شالبافیان، با اعلام این خبر گفت: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا که از سوی وزیر کشور به دستگاههای مختلف ابلاغ شده بود، ورود اتباع خارجی از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی از روز شنبه ۴ دی ماه ۱۴۰۰ به مدت ۱۵ روز صرفاً برای گروههای خاصی مجاز شمرده شده بود که این مصوبه اصلاح شد و بر اساس مصوبه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا این ممنوعیت ۱۵ روزه شامل گردشگران از مرزهایی هوایی نمیشود.
بنا به گفته وی، این موضوع از سوی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیگیری شد و مصوبه ممنوعیت ۱۵ روزه ورود گردشگران و اتباع خارجی از مرزهای هوایی برداشته شد. بر این اساس بند سوم مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا که ۲۸ آذرماه برگزار و مصوبات آن از سوی وزیر کشور به دستگاهها ابلاغ شده است، امروز در جلسه این ستاد اصلاح شد.
گفتنی است در مصوبه مذکور ورود اتباع ایرانی حاضر در کشورهای همسایه به داخل کشور از مرزهای زمینی با رعایت الزامات بهداشتی (کارت واکسن دو دوز، ارائه تست pcr منفی و انجام مجدد تست pcr در مبادی) مرزی امکانپذیر است؛ همچنین خروج اتباع خارجی حاضر در کشور از مرزهای زمینی نیز بلامانع است.
این مقررات برای جلوگیری از شیوع بیشتر «اُمیکرون» در ایران تبیین شده و طبق مصوبه ستاد ملی کرونا به مدت ۱۵ روز نیز اجرا میشود.