آفتابنیوز : آفتاب: دکتر حسن روحانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سفر یک روزه خود به کرمان در نشست با نمایندگان گروههای سیاسی این استان با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی کشور گفت: «در سال گذشته انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی را پشت سر گذاشتیم و امیدواریم که مجلس هشتم بتواند رسالت مهمی را که به عهده دارد به مقصد برساند و در راستای تحول مثبت در کشور تاثیر گذار باشد».
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با حساس خواندن شرایط فعلی کشور در مسایل مختلف بین المللی منطقهای و داخلی افزود: «در حال حاضر در شرایط حساس و با فراز و نشیب های فراوان رو به رو هستیم و در چنین شرایطی مسئولیت سنگینی برعهده مجلس شورای اسلامی است».
وی گفت: «انتخابات سال آینده ریاست جمهوری کشور نیز برای کشور بسیار مهم است و سال حساسی را در نوآوری برای کشور در پیش داریم».
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه در کشور معیار سنجش مشخصی برای ارزیابی دوستها وجود ندارد گفت: «تا زمانی که برای معیارهای مشخص اتفاق نظر نداشتهباشیم با مشکل مواجهایم و معلوم هم نیست که کدام گروه موفق بودهاست».
وی افزود: «در حال حاضر معیارها در کشور ما در حال تغییراند و شعارها تبدیل به معیار و شاخص میشود و این در حالی است که هر گروه با شاخص های خود گروههای دیگر را میسنجد».
دکتر روحانی با بیان اینکه در کشورهای مختلف دنیا رسیدن به معیار های مشخص را ملاک سنجش خود و دیگران قرار دادهاند اظهار داشت: «بعد از گذشت 30 سال هنوز در کشور بر سر معیارها توافق جمعی نداریم و مشخص نیست که بعنوان مثال وزیر خوب یا بد را با چه معیاری میسنجند»؟
وی گفت: «برای رقابتها ، نقدها و پیشنهادات باید شاخص ها را در کشور مشخص کنیم و شاخصهای اقتصادی – اجتماعی –سیاسی و فرهنگی را معین کنیم تا بر آن مبنا سنجش و نقد و انتقاد را انجام دهیم».
وی تصریح کرد: «مشکل ما این است که هیچ وقت نتوانستهایم بر سر این معیارها به توافق جمعی برسیم».
او با اشاره به بحثها و جلسات فراوان برای تصویب چشم انداز 20 ساله کشور و ابلاغ این چشم انداز توسط مقام معظم رهبری گفت: «بر اساس این برنامه کشورمان در سال 1404 بایستی توسعه یافته و از جهات مختلف در منطقه اول باشد و تصویب و ابلاغ سند چشم انداز می توانست یک شاخص مناسب و معیار توافق جمعی باشد».
دکتر حسن روحانی در ادامه گفت: «اگر سند چشم انداز یک شاخص باشد بر اساس این مبنا هر دولت بایستی آن را 20درصد جلو ببرد و اگر نتوانست این گام را بردارد ناموفق محسوب خواهدشد».
وی با تاکید بر اینکه دعواهای حزبی تا حدی خوب و لازم است که تحرک و رقابت سازنده ایجاد کند گفت: «اگر رقابت حزبی معیار و داور نداشته باشد نمیتوان گفت که چه کسی برندهاست و همیشه این جدال بدون نتیجه خواهد بود».
او در ادامه اظهار داشت سالهای ابتدای انقلاب به تثبیت آن گذشت و بعد جنگ تحمیل شد و سپس سامان دادن اوضاع کشور پس از جنگ آغاز شد اما قطعا برای بعد از این دوران نیز باید معیار و سنجش داشته باشیم».
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در همین مورد افزود: «اگر قبول کنیم که چشم انداز 20 ساله شاخص و معیار است باید قدم به قدم پیشرفت در آن را کنترل کرد و اگر در هر سال در یک بیستم آن پیشرفت حاصل شد در آن سال موفق بودهایم».
دکتر روحانی افزود: «هم احزاب و گروهها و مسئولان باید به یک اتفاق نظر برسند و برای سنجش موفقیت دولت ها و احزاب معیار روشن و مشخص داشت و مثلا اگر شاخص ما اشتغال بود میزان آن را سنیجد و پذیرفت که با وام مشکل اشتغال حل نمیشود و باید با رونق اقتصادی و سرمایه گذاری به آن دست یافت».
وی همچنین تاکید کرد که اگر قرار است به عدالت نیز برسیم باید بدانیم که عدالت تنها با شعار به دست نمیآید و عدالت هم معیار شاخص دارد.
وی اظهار داشت: «آمار و ارقامی که به مردم ارائه می دهیم خصوصا در زمینه تورم باید دقیق باشد چرا که مردم به خوبی آن را حس میکنند و هر عدد و رقمی را نمیپذیرند».
او با اشاره به اینکه دولت حداقلی معیار است نه حداکثری گفت: «دولت حداکثری مانند یک ادم بسیار فربه است که نمیتواند به راحتی وظایفش را انجام دهد و یکی از مشکلات دولت این است که کارها را به مردم وگذار نمیکند تا بخش خصوصی با توانایی خود آن را انجام دهد».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: «دولت باید به جز امور حکومتی از تصدیگری دست بردارد و این تاکید اصل 44 قانون اساسی است».
دکتر روحانی عنوان کرد: «یک مشکل در کشور این است که وقتی پولدار میشویم نمیدانیم ارز را چگونه خرج کنیم و در مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوبهای در حال بررسی است که بنابر آن دسترسی دولت به ذخیره ارزی محدود میشود که البته نظارت مجلس بر حساب ذخیره ارزی نیز لازم است».
این مقام ارشد نظام با اشاره به اینکه مولفه های امنیت ملی در دو سال اخیر نه در نوشتار و نه در عمل فرقی نکردهاست گفت: «مهمترین مولفه امنیت ملی رضایت مردم و اعتماد آنها به دولت است».
وی در خصوص عملکرد دولت برای رسیدگی به سند چشم انداز 20 ساله توسعه کشور گفت: «دولت باید حرکت خود را بر مبنای چشم انداز تصحیح کند زیرا آمارها به خوبی گویاست که حداقل در 3 تا 4 شاخص مهم، چند کشور دیگر منطقه از ما جلوترند».
دکتر روحانی در پایان سخنان خود در پاسخ به اینکه سفرهای استانی با چه معیاری توجیه میشوند اظهارداشت: «اصل این سفرها خوب است ولی شیوه اجرایی آن را نمیدانم چون من نمیدانم 200 مصوبه در 2 ساعت چگونه تصویب میشود».
{$old_album_74518}