کرونا شاید بیشترین آسیب را به صنعت نفت وارد کرد. این آسیب آنچنان عمیق بود که در ماههای ابتدایی شیوع کرونا در جهان، قیمت نفت برای نخستین بار در تاریخ منفی شد و تولیدکنندگان به جای آنکه پولی بابت فروش نفت دریافت کنند، حاضر به پرداخت مبلغی برای رهایی از شر نفت تولیدشده بودند.
بااین حال توافق کاهش تولید نفت که از بهار سال ۲۰۲۰ میلادی توسط کشورهای عضو اوپک پلاس اجرایی شد و ۹.۷ میلیون بشکه از تولید نفت را از بازارهای جهانی خارج کرد، به تدریج قیمتها را افزایش داد تا آنجا که به فاصله کمتر از دو سال، قیمت نفتی که به زیر ۲۰ دلار در هر بشکه سقوط کرده بود، حالا با کنترل نسبی کرونا و البته تداوم کاهش عرضه در بازار، به فکر رکورد شکنی قیمت ها در چند سال اخیر است و حتی برخی کارشناسان از قیمت نفت ۳ رقمی صحبت می کنند.
خوشبینی به افزایش تقاضا و ادامه محدودیت عرضه نفت باعث شد تا قیمت نفت سال جدید میلادی را با رشد قیمت آغاز کند.
امروز نیز در آخرین روز از معاملات هفتگی نفت، نفت برنت رشدی بیش از یک درصد را تجربه کرد و به ۸۲ دلار و ۸۵ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت البته در هفته های گذشته یکبار قیمت ۸۵ دلار را لمس کرد اما نتوانست در آن قیمت باقی بماند. حالا اما به نظر می رسد شیب ملایم افزایش قیمت نفت می تواند به رشد معقول قیمت ها در بازار کمک کند.
نفت شاخص آمریکا نیز با ۱.۱ درصد افزایش قیمت به ۸۰ دلار و ۳۵ سنت در هر بشکه رسید.
به گزارش ایرنا، اعضای اوپک پلاس، در یک سال و نیم گذشته توانستند با پایبندی بیش از ۱۰۰ درصدی به توافق کاهش تولید، قیمت نفت را احیا کنند.
توافقی که بر اساس تصمیم این کشورها، احتمالا تا پایان شهریور ماه سال آینده نیز اجرای آن ادامه پیدا خواهد کرد.