بهای هر بشکه نفت پایه برنت در جریان معاملات ظهر دوشنبه بازار جهانی نفت تا ۹۲ دلار و ۲۱ سنت کاهش یافت. این افت قیمت پس از آن رخ داد که هر بشکه نفت برنت در آغاز داد و ستدهای بازارهای آسیایی در هفته کاری جدید تا ۹۳ دلار و ۹۴ سنت بالا رفته بود.
تحلیلگران بازار جهانی نفت معتقدند که خوشبینی حاصل شده در مورد حصول توافق هستهای میان ایران و آمریکا دلیل اصلی افت نیمروزی بهای جهانی نفت بوده است.
در همین حال، جان کیلداف، از شرکت سرمایهگذاری اِگِین کپیتال(Again Capital) به رویترز گفت که بازگرداندن برخی معافیتهای مربوط به فعالیتهای هستهای ایران از سوی دولت ایالات متحده از جانب برخی معاملهگران نفت به عنوان پیشرفت در روند مذاکرات وین ارزیابی شده است و به اعتقاد آنها در صورت حصول توافقی تازه میان ایران و آمریکا افزون بر احیای برجام، تحریمهای آمریکا علیه اقتصاد ایران نیز میتواند لغو شود که این رخداد منجر به افزایش عرضه نفت ایران در بازارهای جهانی خواهد شد.
با این حال، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه گفت که معافیتهای بازگردانده شده از سوی دولت جو بایدن با هدف ایجاد شرایط لازم برای پیگیری بحثهای فنی مربوط به فعالیتهای هستهای ایران و اعمال محدودیتهای مندرج در برجام به منظور جلوگیری از گرایش آن به سمت و سوی نظامی صورت گرفته و بر همین اساس نشانهای مبنی بر قرارگرفتن ایالات متحده در آستانه توافق با ایران نمیتواند تعبیر شود.
وزیر خارجه ایران نیز در واکنش به اقدام دولت آمریکا گفته بود که بازگرداندن معافیتهای تحریمی اقدامی لازم و نه کافی است، چون که واشنگتن برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ باید تضمینهای بیشتری ارائه کند.
در مقابل، رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران یکشنبه شب با اذعان به تاکید رئیس جمهوری ایالات متحده بر ادامه مذاکرات وین به شبکه خبری انبیسی گفت که آمریکا معتقد است که برجام هنوز به یک جسد بدل نشده و باید آن را احیا کرد؛ اقدامی که به تعبیر او «حتما به نفع آمریکاست.»
یک مقام اروپایی نیز روز دوشنبه به رویترز خبر داد که ادامه دور هشتم مذاکرات هستهای ایران و کشورهای گروه ۱+۴ با حضور غیرمستقیم نمایندگان آمریکا روز سهشنبه در وین، پایتخت اتریش آغاز خواهد شد.