کد خبر: ۷۵۳۲
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۸۴ - ۱۹:۲۱

دسترسی به مواد مخدر ساده است

آفتاب‌‌نیوز : دكتر علي هاشمي در نخستين همايش مراكز دولتي و تشكلهاي غيردولتي در زمينه كاهش تقاضا و مصرف مواد مخدر در ايران تصريح كرد: فعاليتها در حوزه مقابله با مواد مخدر، بخشي، ميان بخشي و فرابخشي بوده و از اين رو كار سخت‌تر پيش مي‌رود.

هاشمي رسيدن به يك وحدت نظري و اجمالي براي انسجام در مقابله با اعتياد و مواد مخدر را ضروري دانست و با اشاره به ارزيابي ملي مردم از عملكرد مبارزه با مواد مخدر پس از انقلاب بر اساس نتايج طرح ملي نگرش ايرانيان به پديده مواد مخدر اظهار كرد: به اين ترتيب ارزيابي ملي از موفقيت مبارزه با مواد مخدر در چهار سال اخير ، 43 درصد بوده و اين در حاليست كه در دو دهه اول انقلاب، اين موفقيت 18 درصد ارزيابي شده است.

به گفته وي برآيند نتيجه‌گيري از پاسخ سوال‌شوندگان در خصوص علت مصرف مواد مخدر به ترتيب مسائل اجتماعي و دوستان ناباب 90 درصد، ‌خانواده معتاد 82 درصد، محل كار يا محل زندگي 80 درصد، بيكاري 77 درصد، خانواده مطلقه 67 درصد و ... است.

وي با اشاره به پرسش به عمل آمده در اين طرح ملي در خصوص تأثيرات مثبت و منفي مصرف مواد مخدر گفت: 89 درصد سوال شوندگان نسبت به مصرف مواد مخدر نگاه منفي داشتند و اين در حاليست كه 11 درصد آنها برداشت مثبتي از مصرف مواد مخدر داشته‌اند؛ از اين رو با توجه به پنهاني بودن اين جرم و اين كه نگاه موجود نسبت به آن مجرمانه است، نگرش اين عده از سوال شوندگان بايد مورد بررسي قرار گيرد؛ چرا كه برآورد مثبت در يك اظهار نظر علني نشانگر عمق فاجعه است.

هاشمي در خصوص نگراني مردم نسبت به توزيع و مصرف مواد مخدر اعلام كرد: 87 درصد سوال شوندگان اين طرح نسبت به اين موضوع و پيوند خوردن آن با مسأله ايدز و گسترش فحشا ابراز نگراني كرده‌اند.

به گفته مشاور رييس‌جمهوري ، در اين زمينه دستورالعمل ابلاغي قوه قضاييه در خصوص دادن سرنگ يكبار مصرف به معتادان تزريقي تحول بزرگي در پيشگيري از گسترش بيماريهاي ناشي از اعتياد بوده است.

دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنين تصريح كرد: 83 درصد مردم اعلام كرده‌اند كه نگاه به معتاد بايد بيمارگونه باشد ؛ از اين رو آنها از مسؤولان انتظار دارند كه در اين مسير حركت كنند.

وي در خصوص انتظارات عملياتي از حكومت در زمينه مبارزه با مواد مخدر از ديدگاه مردم تاكيد كرد: بيشتر سوال شوندگان اقدامات فرهنگي و پيشگيرانه، برخورد مددكارانه و درماني براي معتادان و سرانجام مقابله با قاچاقچيان از طريق برخورد پليسي را در اولويت انتظارات خود قرار داده‌اند.

به گفته وي پاسخ‌دهندگان اولين و مهمترين مسؤوليت در نگاه ملي را با بالاترين درصد به فرد و خانواده اختصاص داده‌اند كه اين نشانگر ظرفيت، پتانسيل و فرصت بسيار بالايي در كشور است كه بايد از اين پس بيشتر به كار آيد.

هاشمي همچنين تاسيس و گسترش درمانگاههاي ترك اعتياد را انتظار 50 درصد سؤال‌شوندگان طرح ملي ياد شده دانست و گفت: از اين رو به نظر مي‌رسد تدوين استراتژي برتر در كنار مقابله حرفه‌اي در زمينه كاهش تقاضا امري ضروري است.

دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري در پايان بر توانمندسازي سازمان‌هاي غيردولتي در زمينه كاهش تقاضاي مواد مخدر تاكيد كرد.




بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Canada
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۳۱
0
0
معتاد مجرم هست . باید یک ماه بهش فرصت بدند تا برای همیشه ترک کنه یا اعدام بشه .
معتاد بیمار نیست .
یا ترک اعتیاد یا مرگ .
اینجوری معتاد نشده ها هم میترسند و امتحان نمیکنند تا معتاد نشند .
هر کی هم نترسید و معتاد شد یا ترک یا مرگ .
ترحم بر پلنگ تیزدندان ستم کاری بود بر گوسفندان.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین