وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه در مصاحبه با اماسانبیسی اظهارنظرهای مرتبط با موقعیت برتر ایران در مذاکرات هستهای را رد کرد و گفت: ما (فقط) هر چیزی که ایران ارائه دهد را قبول نمیکنیم. در صورتی که ایران به برجام پایبند بماند، ما برجام را به طور کامل وارد خواهیم کرد.
به گزارش فرانس ۲۴، وی افزود: همه گزینههای ما همیشه روی میز باقی می مانند، صرف نظر از اینکه چه چیزی در اینجا انتخاب میشود.
تعدادی از سناتورهای جمهوری خواه اخیراً در نامه ای به بایدن، رئیسجمهور آمریکا گفتهاند که هر توافقی باید "برای ارزیابی" به کنگره ارائه شود و "احتمال جلوگیری از اجرای کنگره" است اما دولت بایدن تاکنون به این نامه پاسخی نداده است.
قانونگذاران جمهوریخواه همچنین اعلام کردهاند که با لغو تحریمهای اقتصادی اعمالشده علیه ایران مخالف هستند و گفتهاند که این اقدام به تهران برای آنچه آنرا فعالیتهای بیثباتکننده خواندهاند، کمک میکند.
مارک دوبوویتز، رئیس بنیاد دفاع از دموکراسیها که مخالف توافق هستهای ۲۰۱۵ بود، گفت که ایرانیها «میدانند که رئیسجمهور بایدن برای رسیدن به توافق ناامید است». او به خبرگزاری فرانسه گفت: "بنابراین آنها دولت را برای گرفتن امتیاز تحت فشار قرار داده اند." دوبوویتز که از بازگشت به "فشار حداکثری" حمایت می کند، گفت که دولت می خواهد "برنامه هسته ای ایران را دوباره در یک جعبه قرار دهد" تا آنها بتوانند روی اولویت های دیگر مانند چین تمرکز کنند. او گفت: "مشکل این است که جعبه در ندارد."
داریل کیمبال، مدیر اجرایی انجمن کنترل تسلیحات، طرفدار احیای این توافق است و استدلال می کند که "هیچ گزینه جایگزین مناسبی برای بازگرداندن سریع پایبندی به برجام وجود ندارد."
کیمبال گفت: «واقعیت این است که بدون بازگشت سریع به پایبندی متقابل به برجام، بیش از حد قابل قبول، ممکن و شاید حتی محتمل است که ایران برای تبدیل شدن به یک کشور دارای سلاح هستهای تلاش کند.»
دور هشتم مذاکرات وین روز سه شنبه با برگزاری جلسه دوجانبه میان علی باقری مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی و انریکه مورا هماهنگکننده گفتوگوها از سر گرفته شد.