همانقدر که داشتن یک دریل شارژی خوب می تواند سرعت، دقت و راحتی کار شما را افزایش دهد، یک دریل شارژی نامناسب می تواند هزینهی زیادی برای شما بهمراه داشته باشد. در این مقاله راهنمای کاملی برای خرید دریل شارژی در اختیار دارید.
چرا دریل شارژی؟ چرا دریل برقی نه؟
در یک دریل شارژی چه چیزی را جستجو میکنید؟ از انتخاب یک دریل شارژی به دنبال چه هستید؟ یا مهمتر از آن اینکه: چرا دریل شارژی؟ دریل برقی بهتر نیست؟ اینها سوالاتی هستند که برای خرید اولین دریل شارژی به ذهن هر کاربری ممکن است خطور کند.
در این مطلب سعی میکنیم تمام سوالات شما را پاسخ دهیم و عوامل مهم در انتخاب یک دریل شارژی را برای شما بیان کنیم و این اطمینان خاطر را به شما بدهیم که ابزاری که مورد استفاده قرار میدهید تاثیر شگرفی در کار شما ایجاد میکند تا ثابت شود که مبلغی که پرداخت میکنید باعث افزایش بهره وری و کارایی شما میشود.
دریل شارژی را تجربه کنید تا دریل برقی خود را کنار بگذارید
در سالهای اخیر دریل شارژی به دلیل ویژگیهای مطلوبی که دارد کاملا جایگزین دریل برقی شده و کاربران ترجیح میدهند از نوع شارژی آن استفاده کنند تا دریل برقی. این موضوع بیدلیل نیست و اگر بخواهیم به طور گذرا فقط چند ویژگی مهم آن را نام ببریم و بعد در ادامه مفصل به توضیح آنها بپردازیم، باید به سبکی قابل توجه، حجم بسیار کوچکتر نسبت به دریل برقی، قدرت و گشتاور فوق العاده بیشتر، انعطاف و کاربری بیشتر با توجه به عدم نیاز به برق و عدم وجود کابل برق، قابلیت تنظیم گیربکس، قابلیت تنظیم میزان گشتاور و ... را نام ببریم که هم این موارد به صورت یکجا در هیچ دریل برقی مشاهده نمیشود.
دریلهای شارژی عموما برای تمام مصارف خانگی، کارگاهی و البته مشاغلی که نیاز به جابه جایی دارند بسیار مناسب است. برای مثال استادکاری که کار ساخت و نصب دکوراسیون را بر عهده دارد در زمان نصب در پروژههای مختلف، نیاز به دریلی دارد که علاوه بر قدرت بالا، انعطاف بسیار بالا، سبکی و حجم کم، به برق و پریز نیاز نداشته و به راحتی فقط با یک دریل تمام کارهای نصب و ساخت را انجام دهد.
مهمترین عوامل در انتخاب و خرید دریل شارژی
در هنگام خرید دریل شارژی حتما شما هم به مقایسه مدلهای مختلف پرداختهاید و یا حتی گاهی اوقات دچار سردرگمی نیز شده اید! مثلا ندانید که به چه نوع دریل شارژی نیاز دارید؟ دریل شارژی مورد نیاز شما باید چه امکانات و ویژگیهایی داشته باشد. در ادامه به مشخصات و ویژگیهای انواع دریل شارژی خواهیم پرداخت.
ولتاژ دریل شارژی چه تاثیری در کارکرد آن و انتخاب شما دارد؟
اگر برای خرید دریل شارژی به فروشگاهها مراجعه کرده باشید اولین موردی که روبروی شما قرار خواهد گرفت این سوال است؛ دریل شارژی با چه ولتاژی؟
با نگاه دقیقتر به مدلهای مختلف درمییابید که ولتاژ دریلهای شارژی از ۱۰.۸ ولت وجود دارند تا ۱۸ و ۲۰ ولت که در این بین ولتاژهای متداول ۱۲، ۱۴.۴، ۱۶، ۱۸ و ۲۰ ولت هستند، اما شرکتهایی ولتاژهای بسیار بالاتر مانند ۵۴ ولت یا ۶۰ ولت هم به بازار عرضه کردهاند که البته این میزان ولتاژ در مارکهای متفرقه بازار کاملا غیر واقعی بوده و فقط شرکتهای بزرگ مانند دریل شارژی دیوالت با ولتاژهای واقعی در این حد وجود دارند.
ه تفاوتی بین دریل َشارژی ۱۲ ولت با ۱۸ ولت وجود دارد؟!
با کمی دقت در ظاهر دریلهای شارژی پی خواهید برد که هرچقدر ولتاژ آنها بالاتر باشد حجم، اندازه و وزن آنها هم بالاتر خواهد بود، حتی باتری دریل شارژیهای ۱۸ ولت یا ۲۰ ولت شکل متفاوتتر و اندازه بزرگتری نسبت به مدلهای ۱۰.۸ یا ۱۲ ولت دارند. این اندازه، حجم و وزن بیشتر باتریهای با ولتاژ بالاتر مربوط به تعداد سلول بیشتری است که در داخل پک یا جعبه باتری قرار داده شده است. ولتاژ بالاتر یا تعداد سلول بیشتر اصلا به میزان شارژدهی مربوط نمیشود و این دو موضوع را با هم به اشتباه برداشت نکنید. میزان شارژدهی به آمپراژ باتری بستگی دارد و هرچقدر آمپراژ باتری بیشتر باشد مدت زمان بیشتر میتوان با ابزار شارژی کار کرد.
ولتاژ بالاتر یعنی قدرت بیشتر
همانطور که گفته شد باتری بزرگتر دریل شارژیهای با ولتاژ ۱۸ یا ۲۰ ولت برای تامین برق موتور قدرتمند دریل در نظر گرفته شده است. همانطور که در دریل برقی هرچقدر توان دستگاه در واحد وات بیشتر باشد دریل برقی از قدرت بیشتری برخوردار است. برای مثال یک دریل ۱۰۱۰ واتی از یک دریل ۸۵۰ واتی قدرت به مراتب بالاتری دارد. در دریلهای شارژی نیز این رابطه وجود دارد و هرچقدر ولتاژ دریل شارژی بالاتر باشد قدرت دستگاه برای تولید گشتاور، بالاتر است. برای مثال اگر کار شما نجاری و یا تولید کابینت ام دی اف است نیازی به دریل ۱۸ ولت یا ۲۰ ولت ندارید و یک دریل ۱۲ ولت کار شما را به بهترین شکل انجام خواهد داد، چه بسا که دریل ۱۸ ولت به دلیل موتور بزرگتر و باتری سنگینتر از وزن بیشتری برخوردار است و در کار نجاری و ام دی اف که دائم نیاز به استفاد از دریل برای سوراخکاری و پیچبندی است ایجاد مشکل میکند و کاربر را خسته میکند، در حالی که دریل شارژی سبکتر در استفادههای طولانی مدت بسیار مناسبتر است و حتی برای انجام کار در فضاهای کم حجم و تنگ مانند داخل کشوها به مراتب بهتر عمل میکند.
اگر کار شما سوراخکاری فلزات یا مواد و متریالهای سخت مانند دیوار و بتن و سنگ است بهتر است یک دریل شارژی با ولتاژ بالاتر انتخاب کنید و سراغ دریلهای ۱۸ و ۲۰ ولت بروید.
دریل شارژی چکشی یا بدون حالت چکشی؟
یکی دیگر از مواردی که در انتخاب و خرید و حتی در قیمت دریل شارژی بسیار موثر است قابلیت چکشی است که در دریل شارژی چکشی قابلیت ایجاد ضربه همزمان با چرخش وجود دارد، ولی فقط در موارد معدود این قابلیت به کار شما خواهد آمد.
اگر قصد خرید دریل شارژی خانگی یا برای سوراخکاری دیوار، بتن و مصالح را دارید حتما دریل شارژی چکشی خریداری نمایید تا با حالت چکشی بتوانید براحتی از متههای الماسه و مخصوص سوراخکاری بتن و دیوار استفاده کنید. مثلا برای استفادههای خانگی بهتر است دریل شارژی چکشی داشته باشید تا برای نصب چوب پرده یا آینه و قاب عکس بتوانید دیوار را سوراخ کنید و یا اگر در کار نصب دوربین و دزدگیر امکان و یا نصب کابینت هستید دریل شارژی چکشی بیشتر به کار شما خواهد آمد، و برعکس برای سوراخکاری فلزات مانند نصب شیروانی و آردواز و یا در نجاری نیازی به حالت چکشی ندارید و نیازی به پرداخت مبلغ بیشتر برای قیمت دریل شارژی هم ندارید.
سه نظام دریل شارژی
به طور کلی در دریلهای شارژی از سه نظامهای اتوماتیک استفاده میشود که نیازی به آچار برای باز و بست مته و ابزار روی دریل نیست و نکته مهم در سه نظام دریل شارژی سایز آن است که معمولا در دو سایز ۱۰ و ۱۳ میلیمتر وجود دارند. دریلهای شارژی کوچکتر با ولتاژ پایینتر به دلیل موتور کوچکتر از سه نظامهای ۱۰ میلی متر استفاده میکنند که معمولا برای انجام تمام کارها در نجاری و حتی در استفادههای فلزکاری کافی است، ولی اگر از متههای با سایز بزرگتر استفاده میکنید به دنبال خرید دریل شارژی با ولتاژ بالاتر و سایز سه نظام ۱۳ میلیمتر باشید.
دریل پیچ گوشتی شارژی یا قبلیت پیچبند در دریل شارژی
معمولا تمام دریل شارژیها از قابلیت تنظیم میزان گشتاور برخوردار هستند که در زمان استفاده به عنوان پیچبند یا پیچگوشتی شارژی میتوانید از آن استفاده نمایید و دریل شارژی چه چکشی باشد چه نباشد قابلیت پیچبندی را دارد و میتوانید برای باز و بست انواع پیچ و مهره از آن استفاده کنید و با گشتاور درست و دقیق هم استفاده کنید.
گشتاور دریل شارژی از عوامل مهم در خرید آن
اگر در کار شما نیاز به سوراخکاری با قدرت بالا است نیاز به دریل شارژی با گشتاور بالا دارید. منظور از گشتاور میزان قدرت دستگاه برای تولید نیروی چرخشی است که در کارهایی مثل سوراخکاری فلزات یا در استفاده به عنوان پبچ بند و پیچ گوشتی شارژی و یا حتی در سوراخکاری دیوار و بتن این مورد به شدت از اهمیت بالایی برخوردار است.
در تمام دریلهای شارژی از گیربکسهای خورشیدی استفاده میشود تا بتوان نیروی چرخشی یا همان گشتاور دریل شارژی را کنترل نمود. کلید گیربکس معمولا دو حالته است، ولی در مدلهای گران قیمت و با کیفیت تعداد دور گیربکس ۳ یا ۴ حالت میباشد. از طریق کلید گیربکس میتوانید نسبت سرعت به گشتاور دریل را تنظیم نمایید؛ و به این معناست در زمانی که نیاز به سوراخکاری با قدرت بالا دارید کلید گیربکس را در حالت ۱ قرار میدهید و دریل شارژی با بالاترین قدرت خود سوراخکاری را انجام میدهد، و در زمانی که متریالهای نرم مانند انواع چوب، پلاستیک یا فلزات نرم را سوراخکاری میکنید میتوانید کلید گیربکس را در حالت ۲ قرار داده و به سرعت بالاتر کار سوراخکاری را انجام دهید.
همچنین برای بستن پیچ ام دی اف و یا انواع پیچ خودرو و پیچ سرمته نیاز به گشتاور بالاتر و البته دور پایینتر است که میتوانید به همراه قابلیت پیچبند دریل شارژی از آن استفاده کنید و براحتی با قدرتی دهها برابر یک دریل برقی کار باز و بست انواع پیچ و مهره را انجام دهید.
دریل شارژی براشلس یا دریل شارژی ذغالی؟
موتورهای دریل شارژی دو نوع ذعالی و براشلس هستند که در دریل شارژیهای ارزان قیمتتر از موتور ذغالی و در دریل شارژیهای پیشرفتهتر و قدرتمندتر از موتور براشلس استفاده شده است. موتورهای براشلس با همان بدون ذغال جدیدترین تکنولوژی در حوزه موتورهای الکتریکی هستند و از قدرت، گشتاور و بازدهی بسیار بالاتری نسبت به مدلهای ذغالی برخوردارند.
هزینه نگهداری و تعویض ذغال در موتورهای براشلس وجود ندارد در حالی که دریل شارژی ذغالی هرچند وقت یکبار بسته به میزان کارکرد نیاز به تعویض ذغال دارد که این هزینه نگهداری آن را بیشتر میکند.
اگر میخواهید پرفروشترین و بهترین دریل شارژیهای بازار مانند دریل شارژی رونیکس، دریل شارژی هیوندای، دریل شارژی کرون، ماکیتا، بوش و ... را خریداری کنید فقط کافی است یک سری به سایت فروشگاه اینترنتی کالای فنی w.kalayefani.com بزنید تا با انواع دریل شارژی و ویژگی هر یک از آنان آشنا بشوید و میتوانید از کارشناسان مجرب آن نیز بهرهمند شوید.