زهرا دستجردی مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور اظهار کرد: از ابتدای سال جاری بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ مورد گزش در نیشابور، فیروزه و زبرخان اتفاق افتاده است.
وی افزود: نتیجه آزمایش یک زن و یک بچه که توسط سگهای صاحبدار گزیده شده اند، مثبت گزارش شده است. همچنین در روستای فیضآباد هم فردی دچار حیوان گزیدگی شده و یک کفتار هم در روستای گلبو از بین رفته که در حال بررسی است.
دستجردی تاکید کرد: در ۳ مورد حیوان گزیدگی انسانی تمامی اقدامات لازم درمانی انجام شده و حال عمومی افراد گزیده شده با سگهای مبتلا به هاری خوب است.
وی خاطرنشان کرد: با افزایش روند حیوان گزیدگی انسانی، به ناچار سالانه مبالغ زیادی صرف خرید سرم و واکسن ضد هاری جهت درمان و پیشگیری میشود. هرسرم و واکسن هاری تا یک و نیم میلیون تومان هزینه دارد.
دستجری افزود: ضروری است که گروههای در معرض خطر شامل دامپزشکان، دانشجویان دامپزشکی، محیطبانان، شکارچیان، کارکنان و بازرسان کشتارگاه، آتشنشانان، کوهنوردان و پرسنل مرکز بهداشت در واحد هاری، برای واکسیناسیون پیش از مواجهه به مراکز درمان پیشگیری هاری در نیشابور، فیروزه، زبرخان و چکنه مراجعه کنند.
وی در ادامه گفت: میزان کشندگی در بیماری هاری بالااست. به طوری که پس از ظهور علائم بالینی، چه در انسان و چه در حیوان، درمان پذیر نبوده و بیمار محکوم به مرگ خواهد بود.