معین الدین سعیدی با استناد به بیانات مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی به ضرورت نظارت بر فضای مجازی اشاره کرد و گفت: بسیاری از مخالفان طرح صیانت از فضای مجازی، مخالفتی با ساماندهی این فضا ندارد بلکه معتقدیم نگاه و نظر مردم در طرح باید ساری و جاری باشد.
نماینده مردم چابهار موافقت مجلس با بررسی طرح ساماندهی فضای مجازی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی و قانونی کردن بررسی آن در کمیسیون مشترک گفت: از همان ابتدا بنده با این موضوع مخالفت کردم. امروز مرکز پژوهشها بخشهایی از این طرح را خلاف قانون اساسی کشور دانسته است. علاوه بر این، قانون آئیننامه داخلی مجلس در روند رأیگیری در کمیسیون مشترک صیانت رعایت نشد.
ارجاع دوباره طرح صیانت به صحن علنی حق طبیعی منتقدان طرح است
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ در قوه مقننه گفت: همه اینها در شرایطی اتفاق افتاد که مجلس در حال بررسی بودجه است یعنی تمرکز نمایندگان بر مسائل اقتصادی کشور است. این حق طبیعی منتقدان طرح است که دست کم دوباره به صحن ارجاع شود. جناب رشیدی کوچی با توجه به ماده ۱۶۷ قانون آیین نامه داخلی طرحی آماده کردند تا طرح صیانت دوباره به صحن برگردد. این طرح تا کنون به امضای ۱۶۰ نماینده رسیده است.
سعیدی مدعی شد که در شرایطی که کشور مشکلات عدیده معیشتی دارد از یک طرف مجلس نباید به چنین موضوعاتی بپردازد و از طرف دیگر منبع درآمد بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی پلتفرمهای فضای مجازی است و محدود کردن آنها به مردم آسیب میزند.
تناقض ۸۵ شدن طرح صیانت با ادعای محدود نشدن اینترنت
نماینده مرم چابهار تأکید کرد: کسانی که معتقدند که در طرح صیانت از فضای مجازی هیچ محدودیتی اتفاق نخواهد افتاد، چرا این طرح را به پستوی کمیسیون بردند و در صحن علنی مجلس آن را بررسی نکردند؟ ما وکیل مردمیم؛ نه رئیس مردم. این روزها نگرانی از محدودیت شبکههای مجازی را در مردم احساس میکنید. من نیت نمایندگان موافق را زیر سوال نمیبرم. حرف بنده این است که چرا شفافیتی که بسیاری از نمایندگان وعده آن را میدادند، خودش را نشان نمیدهد. طرح صیانت شرایط اصل هشتاد و پنجی شدن را ندارد. اگر طرح به صحن ارجاع شود، امیدوارم این موضوع از دستور کار مجلس خارج شود.