حسن بختیاری، صبح امروز (۷ اسفندماه) در جمع خبرنگاران، در رابطه با محدودیتهای کرونایی، اظهار کرد: محدودیتهای کرونایی به تناسب وضعیت رنگبندی شهرستانها اعمال میشود اما محدودیتهای موجود تغییر کرده است.
وی با اشاره به بالا رفتن سطح ایمنی مردم با واکسیناسیون و آگاهی آنان در استان زنجان، افزود: در پیکهای قبلی به دلیل آگاهی نداشتن از ماهیت ویروس و نحوه برخورد با آن مجبور به در نظر گرفتن تمهیداتی بودیم که تا حد امکان، عوارض جانی آن به حداقل برسد و در پیک کنونی با اطلاعات و دانش بیشتری عمل میکنیم.
این مسئول با بیان اینکه با توجه به طولانی شدن بیماری کرونا و تعطیلی کامل همه مراکز این مورد دیگر مانند پیکهای گذشته امکانپذیر نیست و صدمات جبرانناپذیری وارد میکند، تصریح کرد: ستاد ملی کرونا با استفاده از تجارب پیکهای گذشته به دنبال محدودیتهای هوشمند است تا با این مدیریت میزان عوارض و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا و کاهش میزان عوارض اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و فرهنگی ناشی از بیماری کرونا است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در رابطه با نحوه تشکیل کلاسهای دانشگاههای استان زنجان، گفت: تصمیم بر برگزاری حضوری کلاسها بوده و پیش از کرونا نیز ۴ جلسه از ۱۷ جلسه کلاسها میتوانست بهصورت مجازی برگزار شود که در استان زنجان نیز این رویه حداقل در دانشگاه علوم پزشکی اجرا میشود.
بختیاری اظهار کرد: دانشگاهها باید تمهیداتی اتخاذ کنند که عوارض ناشی از بیماری را کم کرده و با کنترل واکسیناسیون و پایش مداوم بیماری در بین دانشجویان و پیشبینی قرنطینه و سایر موارد به سمت برگزاری حضوری کلاسها بروند.
وی در رابطه با روند بستری کودکان در استان زنجان، افزود: ۲۰ درصد درگیری در اومیکرون مربوط به اطفال بوده و کل بخش اطفال بیمارستان آیتالله موسوی زنجان به بیماران کرونایی اطفال اختصاص داده شده و خوشبختانه آمار استان بستری اطفال در زنجان، کمتر از نسبت آمار جهانی است.
این مسئول با بیان اینکه بخش پیوند سابق به بیماران غیرکرونایی اطفال تخصیص داده شده است، تصریح کرد: اکنون به دنبال افزایش تخت هستیم هرچند خوشبختانه تاکنون مشکلی از بابت نیاز بیمار کرونایی به تخت آیسییو و کمبود تخت نداشتهایم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان در رابطه با زمان پایان پیک ششم کرونا، گفت: پیشبینیهای مختلفی در این رابطه وجود دارد اما زمان قطعی نمیتوان گفت هر چند در روزهای اخیر، افزایش زیادی در آمار نداشتهایم اما باز هم زمان قطعی را نمیتوان مشخص کرد، گفتنی است رفتار ویروس و مردم با یکدیگر پایان اومیکرون را مشخص میکند.
خاطرنشان کرد: با توجه به قرار گرفتن در ایام پایانی سال و افزایش ترددها اتمام پیک کرونا به این بستگی دارد که پروتکلهای بهداشتی تا چه اندازه رعایت شود، تجمعات تا چه حد کمتر شود و پروتکلهای بهداشتی در مراکز خرید، رستورانها و نمایشگاههای بهاره و محیطهای مختلف تا چه اندازه رعایت شود.