کد خبر: ۷۵۷۰۶۴
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰

دو نشست مهم امروز سازمان ملل در مورد حمله روسیه به اوکراین

دو نهاد مهم سازمان ملل - مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی و شورای امنیت، متشکل از ۱۵ عضو - نشست‌های جداگانه‌ای را امروز (دوشنبه) در مورد حمله روسیه به اوکراین برگزار می‌کنند که منعکس‌کننده درخواست‌های گسترده برای آتش‌بس است.
دو نشست مهم امروز سازمان ملل در مورد حمله روسیه به اوکراین
آفتاب‌‌نیوز :

شورای امنیت یکشنبه برای اولین نشست اضطراری مجمع عمومی در دهه‌های اخیر چراغ سبز نشان داد.

به گزارش آسوشیتدپرس، نیکولاس دی ریویر، سفیر فرانسه اعلام کرد که شورای امنیت بعدازظهر دوشنبه جلسه‌ای را درباره تأثیرات انسانی حمله روسیه برگزار می‌کند، جلسه‌ای که امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به دنبال آن بود تا از ارسال کمک‌ها به دنبال افزایش تعداد نیازمندان در اوکراین اطمینان حاصل کند.

هر دو نشست به دنبال وتوی روسیه در روز جمعه قطعنامه شورای امنیت است که از مسکو خواسته بود فورا حمله خود به اوکراین را متوقف کند و تمام نیرو‌ها را خارج کند.

دی ریویر گفت که فرانسه و مکزیک پیش‌نویس قطعنامه‌ای را پیشنهاد خواهند کرد تا «خواستار پایان خصومت‌ها، حفاظت از غیرنظامیان، و دسترسی ایمن و بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه برای رفع نیاز‌های فوری مردم» شوند که احتمالاً سه شنبه به رای گیری گذاشته خواهد شد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد امروز (دوشنبه) ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی (۳ بعد از ظهر به وقت گرینوویچ) با حضور ۱۹۳ عضو یک جلسه فوق العاده را تشکیل خواهد داد تا با صدور قطعنامه‌ای، درباره حمله روسیه به اوکراین موضع گیری کند.

در پیش‌نویس این قطعنامه که توسط کشور‌های اروپایی تنظیم شده آمده است که امضاکنندگان آن «تجاوز مسلحانه و بی‌دلیل روسیه به اوکراین را به شدیدترین وجه محکوم می‌کنند».

این جلسه به ریاست آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل امروز قرار است تشکیل شود.

رای گیری روز یکشنبه در شورای امنیت در مورد قطعنامه‌ای که توسط ایالات متحده و آلبانی برای گرفتن مجوز نشست مجمع عمومی ارائه شد با ۱۱ رای مثبت یک مخالف و سه ممتنع تصویب شد.

توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا پس از رای گیری به شورا گفت که اعضا گام مهمی در پاسخگویی روسیه به دلیل حمله غیرقابل توجیه، ساخته شده از روی دروغ و بازنویسی تاریخ" برداشته‌اند و اکنون می‌توان صدای همه ملت‌ها را در مجمع عمومی شنید. ما از گزارش‌های فزاینده درباره پیامد‌های غیرنظامی، فیلم‌هایی از نیرو‌های روسی که تسلیحات مرگبار فوق‌العاده‌ای را به اوکراین منتقل می‌کنند، و تخریب گسترده تأسیسات غیرنظامی مانند اقامتگاه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها، نگران هستیم. من به افسران و سربازان روسی می‌گویم: جهان نظاره گر است. شواهد تصویری و ویدئویی در حال افزایش است و شما مسئول اعمال خود خواهید بود. ما اجازه نخواهیم داد که جنایات از بین بروند.

وی گفت: روسیه به تنهایی مسؤولیت نتایج جنگی را که پوتین، رئیس جمهوری روسیه انتخاب کرد بر عهده خواهد داشت و اگر وی تشدید بیشتر تنش را انتخاب کند، مسکو به تنهایی عواقب آن را متحمل خواهد شد.

فریت هوجا، سفیر آلبانی، قطعنامه روز یکشنبه را تاریخی خواند، زیرا در‌های بزرگ محل ملاقات جهان - مجمع عمومی سازمان ملل را برای سخن گفتن و محکوم کردن یک اقدام تجاوزکارانه و غیر قابل توجیه باز می‌کند. روسیه باید در تلاش برای شکستن نظم مبتنی بر قوانین بین‌المللی برای جایگزینی با اراده خود متوقف شود. همه کشور‌های عضو، به ویژه کشور‌های کوچکی مانند کشور من که اکثریت سازمان ملل را تشکیل می‌دهند، باید به خاطر داشته باشند که قوانین بین المللی و سازمان ملل متحد، بهترین دوست، بهترین ارتش، بهترین دفاع، بهترین بیمه آنهاست.

دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین در سخنرانی خود در جلسه شورای امنیت هشدار داد که اروپا با بزرگترین بحران امنیتی از زمان جنگ جهانی دوم مواجه است.

وزیر خارجه اوکراین برنامه ریزی کشورش برای حمله نظامی به منطقه دونباس را رد کرد و روسیه را به ایجاد و تشدید بحران متهم ساخت، وی اتهامات روسیه علیه کشورش را غیرمنطقی دانست.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه گفت که او به این قطعنامه رای منفی داد، زیرا شورا "حتی اشاره‌ای به تلاش برای دستیابی به یک راه حل سازنده" در مورد "نگرانی‌های مشروع" مسکو در مورد امنیت و سیاست ناتو که در‌ها را به روی عضویت اوکراین باز می‌گذارد، نداده است.

وی گفت: در جلسه روز یکشنبه، یک بار دیگر دروغ، فریب و دروغ در مورد گلوله باران بی رویه شهرها، بیمارستان‌ها و مدارس اوکراین می‌شنویم. ارتش روسیه غیرنظامیان در اوکراین را تهدید نمی‌کند. زیرساخت‌های غیرنظامی را گلوله باران نمی‌کند.

نبنزیا تاکید کرد: اوکراین تمام هزینه آنچه را او به عنوان ماجراجویی نظامی خود در دونباس توصیف کرد، متحمل خواهد شد.

وی افزود: تصمیم روسیه در مورد دونتسک و لوهانسک نتیجه مستقیم عدم پایبندی چندین ساله اوکراین در اجرای تعهداتش تحت توافقنامه مینسک بود.

این نماینده خاطرنشان کرد که میلیون‌ها خبر جعلی و گمراه کننده در مورد عملیات روسیه در اوکراین از طریق شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود.

نبنزیا همچنین تاکید کرد که روسیه قرار دادن سلاح‌های ملی گرایان اوکراینی در مناطق مسکونی برای استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپرانسانی را محکوم می‌کند.

ژانگ جون، سفیر چین از "اولین گفتگو و مذاکرات مستقیم ممکن بین روسیه و اوکراین" استقبال کرد و گفت که پکن همچنین از اروپا و روسیه "در گفتگوی برابر در مورد مسائل امنیتی اروپا و حفظ اصل امنیت غیرقابل تقسیم" حمایت می‌کند.

هارولد آگیمن، سفیر غنا، از تمامی اعضای سازمان ملل متحد خواست برای شرکت در نشست اضطراری مجمع عمومی روز دوشنبه "برای متحد شدن حول فراخوان صلح در توقف این جنگ ناموجه حاضر شوند. "

او گفت که این کار نه تنها برای این نسل بلکه به یاد کسانی که "از گور‌های بی قرار دو جنگ جهانی با ما صحبت می‌کنند" باید انجام شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین