کد خبر: ۷۶۳۶۰۳
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۲

ملا هیبت الله آخندزاده مخالف اصلی بازگشایی مدارس دخترانه

ملا هیبت الله آخندزاده رهبر مذهبی طالبان در واکنش به درخواست جامعه جهانی در مورد بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان گفته است: مهم نیست جامعه جهانی حکومت ما را به رسمیت بشناسد یا نه، ما مطابق شریعت اقدام می‌کنیم.
ملا هیبت الله آخندزاده مخالف اصلی بازگشایی مدارس دخترانه
آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس اظهارات منابع آگاه در قندهار، رهبر مذهبی گروه طالبان درخواست جامعه جهانی مبنی بر بازگشایی مکاتب دخترانه را مردود دانسته و بر تطبیق کامل اعتقادات و باورهای مذهبی خود -صرف نظر از موافقت یا عدم موافقت جامعه جهانی، تأکید کرده است.

یک منبع مطلع گفت که جدی‌ترین موضوع مورد بحث در نشست قندهار نیز، مسأله تحصیل زنان بوده و رهبران این گروه در زمینه به توافق مشترکی دست نیافته اند که این امر سبب دو دسته‌گی میان رهبران آنها شده است: «ملا هیبت الله آخندزاده رهبر مذهبی طالبان مخالف تحصیل زنان و دختران است، بر تطبیق شریعت پافشاری دارد و نظر جامعه جهانی و نهادهای بین‌المللی را مهم نمی‌داند. اما، ملا عبدالغنی برادر که توافق نامه دوحه را با آمریکایی‌ها امضاء کرده بود و ملا یعقوب پسر ملا محمد عمر رهبر مذهبی پیشین طالبان، از دسته رهبران جناح قندهار، خواهان تعامل با جامعه جهانی، تشکیل حکومت فراگیر و موافق ادامه تحصیل زنان و دختران است.»

این منبع تصریح می‌کند، رهبران شبکه حقانی که ارتباط نزدیک با سرویس اطلاعاتی پاکستان (ISI) دارد مخالف تشکیل حکومت همه شمول و آزادی‌های فردی هستند و همچون ملاهیبت الله تطبیق شریعت را خط قرمز حکومت شان می‌دانند.

در همین‌حال عزیز احمد رایان سخنگوی وزارت معارف، به روز جمعه (۱۱ فرودین ۱۴۰۱) در گفتگوی اختصاصی با «انتخاب» در مورد بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان، می‌گوید: «مکاتب دخترانه از صنف هفتم تا دوازدهم به دستور ملاهیبت الله آخندزاده رهبر امارت اسلامی افغانستان بسته شده است.»

وی از آمادگی کامل وزارت معارف برای بازگشایی مدارس دخترانه خبر داده و تصریح می‌کند: «موضوع بازگشایی مکاتب دخترانه از صنف هفتم تا دوازدهم از صلاحیت‌های رهبر امارت اسلامی افغانستان می‌شود. هر زمانی که از طرف رهبری امارت اسلامی حکم بازگشایی مکاتب صادر شود، وزارت معارف آمادگی کامل دارد که به همان روز و به همان لحظه تمام مکاتب داخترانه را در افغانستان بازگشایی کند.»

رایان همچنان می‌افزاید که بر اساس معلومات وی، در زمینه هنوز تصمیم لازم (از سوی رهبر مذهبی این گروه) اتخاذ نگردیده و موضوع چگونگی انتخاب لباس (یونیفورم) برای دختران و برخی مسائل اختلافی دیگر هنوز حل نگردیده است. اما، وی در مورد زمان و چگونگی نهایی سازی این مسأله معلومات بیشتری ارائه نمی‌کند.

ذبیح الله مجاهد، معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ و سخنگوی اصلی این گروه نیز در جلسات مختلف داخلی طالبان، به موضوع بسته ماندن مکاتب دخترانه واکنش نشان داده و گفته است که این تصمیم ملا هیبت الله آخندزاده قابل دفاع نیست. وی پس از نشست قندهار با رسانه‌ها کمتر صحبت می‌کند و روزها نیز اکثراً در دفتر کارش حضور ندارد.

ظاهراً چنین بنظر می‌رسد که اختلافات درونی میان رهبران گروه طالبان پابرجاست و در مورد چگونگی تعامل با جامعه جهانی و کشورهای منطقه نیز دیدگاه مشترکی میان آنها وجود ندارد.

به روز پنج‌شنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۱) رسانه‌های محلی از سفر ملا عبدالغنی برادر معاون اداری و مالی حکومت سرپرست طالبان و ملایعقوب وزیر دفاع این گروه به شهرستان «کجکی» استان «هلمند» در جنوب افغانستان خبر دادند.

رسانه‌ها هدف از سفر این دو عضو بلندپایه حکومت طالبان را ملاقات آنان با «ملا عبدالقیوم ذاکر» رئيس‌کمیسیون نظامی طالبان و از رهبران برجسته این گروه عنوان کرده اند: «ملا عبدالقیوم ذاکر با سراج الدین حقانی از رهبران شبکه حقانی اختلاف پیدا کرده، با یک هزار جنگجوی تحت امرش کابل را ترک کرده و به زادگاه خود در هلمند برگشته است. این دو عضو بلند پایه طالبان با سفر به شهرستان کجکی تلاش دارند ملا ذاکر را متقاعد کند که با تشدید جنگ‌ها در فصل بهار دوباره به کابل برگردد.»

بنظر می‌رسد که «چگونگی حکومت کردن بر مردم»، «نحوه تعامل با کشورهای منطقه و جامعه جهانی» و «مداخله سازمان اطلاعاتی پاکستان (ISI) در مسائل داخلی این گروه» عمده‌ترین موضوعاتی هستند که باعث اختلافات جدی و دو دستگی میان رهبران سیاسی و نظامی طالبان در افغانستان گردیده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین