کد خبر: ۷۶۳۸۱۹
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۷

مشتریان نفتی فعلی و سابق روسیه کدامند؟

استرالیا، انگلیس، کانادا و آمریکا خرید نفت روسیه را در واکنش به حمله نظامی مسکو به اوکراین ممنوع کرده‌اند اما اتحادیه اروپا در خصوص اعمال مجازات مشابه علیه نفت و گاز این کشور، هنوز به توافق جمعی نرسیده است.
مشتریان نفتی فعلی و سابق روسیه کدامند؟
آفتاب‌‌نیوز :

اعضای اتحادیه اروپا شامل ۲۷ کشور هنوز نتوانسته‌اند در خصوص تحریم نفت روسیه به توافق برسند. آلمان نسبت به هر گونه اقدام عجولانه‌ای که اقتصاد را دچار رکود می کند، هشدار داده است و بعضی از کشورها مانند مجارستان با هر گونه ممنوعیت واردات نفت مخالفت کرده‌اند. با این حال مقامات اعلام کرده اند آلمان مانند لهستان قصد دارد واردات نفت روسیه را تا پایان امسال متوقف کند. بسیاری از خریداران اروپایی هم به صورت داوطلبانه از خرید نفت روسیه خودداری می کنند تا از لطمه دیدن وجهه خود یا روبرو شدن با مشکلات حقوقی احتمالی اجتناب کنند.

در این بین، هند و چین که حاضر نشده اند اقدامات روسیه در اوکراین را محکوم کنند، به خرید نفت روسیه ادامه می دهد. هند تحت تاثیر تخفیف‌های چشمگیری که روسیه پس از اعمال تحریمهای غربی علیه نهادهای روسی، عرضه کرده، از اواخر فوریه حداقل ۱۳ میلیون بشکه نفت روسیه را خریداری کرده است در حالی که خرید این کشور در کل سال میلادی گذشته حدود ۱۶ میلیون بشکه بود.

طبق بررسی رویترز، مشتریان سابق و فعلی نفت روسیه عبارتند از:

هلنیک پترولیوم

بزرگترین پالایشگر نفت یونان اعلام کرد نفت روسیه حدود ۱۵ درصد از خوراک این پالایشگر در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ را تامین کرد و می تواند با گریدهای مشابه از خاورمیانه جایگزین شود. این پالایشگر قرار است نفت بیشتری از عربستان سعودی دریافت کند.

هندوستان پترولیوم

به گفته منابع آگاه، این پالایشگر نفت دولتی هند دو میلیون بشکه گرید نفتی اورال را برای بارگیری در مارس خریداری کرده است.

ایندین اویل

بزرگترین پالایشگر نفت هند ۲۳ مارس سه میلیون بشکه گرید نفتی اورال روسیه را برای تحویل در ماه مه از شرکت ویتول خریداری کرد. این دومین خرید نفت اورال توسط ایندین اویل از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه بود. این شرکت قراردادی با روس‌نفت دارد که به ایندین اویل گزینه برای خرید حداکثر دو میلیون تن معادل حدود ۱۵ میلیون بشکه نفت اورال در سال ۲۰۲۲ را می‌دهد.

ISAB

بزرگترین پالایشگر ایتالیا که متعلق به گروه سوئیسی لیتاسکو است و توسط لوک اویل کنترل می شود، تا چهارم مارس به شکل عادی فعالیت می کرد. این پالایشگر گریدهای نفتی مختلف روسی و غیرروسی را پالایش می کند.

لیونا (Leuna)

پالایشگاه لیونا در شرق آلمان که شرکت توتال انرژیز سهامدار عمده آن است، نفت روسیه را از طریق خط لوله دروژبا دریافت می کند.

پالایشگاه MIRO

نفت روسیه همچنان حدود ۱۴ درصد از خرید پالایشگاه میرو که بزرگترین پالایشگاه آلمان است و ۲۴ درصد آن متعلق به روس‌نفت است به حساب می آید.

شرکت MOL

گروه نفتی مجارستانی MOL که سه پالایشگاه در کرواسی، مجارستان و اسلواکی اداره می‌کند، همچنان نفت روسیه را از طریق خط لوله دروژبا دریافت می کند. مجارستان مخالف تحریمها علیه نفت و گاز روسیه است.

نایارا انرژی

پالایشگاه خصوصی هندی نایارا انرژی که روس‌نفت هم در آن سهم دارد، پس از وقفه یک ساله، از روسیه نفت خریداری کرد. این پالایشگاه حدود ۱.۸ میلیون بشکه نفت اورال را از شرکت بازرگانی ترافیگورا خرید.

نفتوشیم بورگاس (Neftochim Burgas)

پالایشگاه بلغارستانی نفتوشیم بورگاس متعلق به شرکت لوک اویل است و نفت روسیه حدود ۶۰ درصد از خوراک این پالایشگاه را تشکیل می دهد و همچنان به پالایش نفت روسیه ادامه می دهد.

پی سی کی شوئت (PCK Schwedt)

پالایشگاه پی سی کی شوئت آلمان که ۵۴ درصد آن متعلق به شرکت روس‌نفت است، نفت روسیه را از طریق خط لوله دروژبا دریافت می کند.

پرتامینا

شرکت انرژی دولتی پی تی پرتامینای اندونزی، در حال بررسی خرید نفت خام از روسیه برای پالایشگاهی است که به تازگی نوسازی شده است.

پی کی ان اورلن (PKN Orlen)

پی کی ان اورلن که بزرگترین پالایشگر لهستان است، خرید نفت روسیه در بازار معاملات نقدی را متوقف کرده و به نفت دریای شمال روی آورده است اما همچنان نفت اورال روسیه را تحت قراردادهایی که قبلا امضا کرده بود تا زمان انقضای آنها تا پایان امسال یا سال بعد ادامه می دهد. این شرکت که پالایشگاه‌هایی در لهستان، لیتوانی و جمهوری چک اداره می کند، شاهد افزایش سود پالایش در مارس به لطف قیمت ارزانتری بوده که برای نفت روسیه پرداخت کرده است.

پالایشگاه روتردام

اکسون موبیل درباره این که آیا پالایشگاه هلندی این شرکت در روتردام از نفت روسیه استفاده می کند، توضیح نداد.

پالایشگاه زیلند

این پالایشگاه هلندی که ۴۵ درصد آن متعلق به لوک اویل است، درباره این که آیا از نفت خام روسیه استفاده می کند، توضیح نداد.

خریداران سابق نفت روسیه

بریتیش پترولیوم (BP)

غول نفتی انگلیسی بریتیش پترولیوم که سهم خود در روس‌نفت را واگذار می کند، قراردادهای جدید واردات با نهادهای روسی نخواهد شد مگر این که برای تضمین امنیت عرضه ضروری باشد.

انئوس (Eneos)

بزرگترین پالایشگر ژاپن خرید نفت خام از روسیه را متوقف کرده است. با این حال بعضی از محموله‌هایی که تحت توافقهای قبلی امضا شده اند، حوالی آوریل به ژاپن خواهند رسید.

انی (Eni)

گروه انرژی انی که دولت ایتالیا ۳۰.۳ درصد در آن سهم دارد، خرید نفت روسیه را متوقف کرده است. هیچ نفت روسی در پالایشگاه بایرن اویل که در آن انی و روس‌نفت سهم دارند، استفاده نخواهد شد

اکوئینور

شرکت انرژی دولتی اکوئینور نروژ در راستای برنامه خود برای توقف فعالیت‌هایش در روسیه، تجارت نفت این کشور را متوقف کرده است.

GALP

این شرکت نفت و گاز پرتغالی خرید جدید فرآورده‌های نفتی از روسیه یا شرکت‌های روسی را متوقف کرده است.

گلنکور

گلنکور که یک شرکت معدنکاری و بازرگانی جهانی است، ۰.۵۷ درصد سهم در روس‌نفت دارد و اعلام کرد به تعهداتی که تحت قراردادهای قبلی دارد متعهد خواهد ماند اما وارد تجارت جدید کالاهایی که مبدا آنها از روسیه است T نخواهد شد مگر این که با مقامات دولتی مربوطه دستور دهند.

نسته (NESTE)

پالایشگاه فنلاندی نسته قراردادهای خرید نفت روسیه را دارد که تا پایان امسال منقضی می شوند اما توافق تامین جدیدی نخواهد داشت.

پریم (PREEM)

پریم که بزرگترین پالایشگر سوئد و متعلق به محمد حسین العمودی میلیاردر سوئدی است، سفارش‌های جدید نفت روسیه را به دلیل تحریم‌ها متوقف کرده است. نفت دریای شمال جایگزین واردات از روسیه شده است که تا حدود حدود هفت درصد از خرید نفت این شرکت را تشکیل می داد.

رپسول (Repsol)

شرکت رپسول خرید نفت روسیه در بازار معاملات نقدی را متوقف کرده است

شل (Shell)

شل که بزرگترین بازرگان نفت جهان است، خرید نفت روسیه را متوقف خواهد کرد و به حضور در پروژه‌های هیدروکربن روسیه خاتمه می دهد.

توتال انرژیز

شرکت فرانسوی توتال انرژیز قراردادهای جدیدی امضا نخواهد کرد و قول داده است خرید نفت و فرآورده‌های روسیه را تا پایان سال میلادی جاری متوقف کند.

وارو انرژی

این پالایشگاه سوئیسی که ۵۱.۴ درصد سهم در پالایشگاه بایرن اویل آلمان دارد، اعلام کرد قصد ندارد وارد قراردادهای جدید برای خرید نفت روسیه شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین