با توجه به حضوری شدن آموزش در دانشگاهها و لزوم حفظ سلامت اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاهها، وزارت بهداشت پروتکلهای جدید بهداشتی را جهت اطلاع رسانی و اجرایی سازی در امور مربوطه به دانشگاهها، مراکز آموزشی و تحقیقاتی ابلاغ کرد.
در ماده یک این دستورالعمل که مربوط به واکسیناسیون است آمده: همه کارکنان و اساتید مراکز مشمول این دستورالعمل اعم از دائم، موقت، پاره وقت و فصلی یا افرادی که تازه استخدام شدهاند قبل از شروع به کار باید نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام کنند.
همچنین ارائه مدرک انجام واکسیناسیون کامل تمامی اساتید/دانشجویان در کلیه مقاطع در همان ابتدای ورود به دانشگاه الزامی است.
رؤسا، مدیران، مسئولان این مراکز موظفند در قسمت ورودی مراکز مذکور نسبت به کنترل وضعیت واکسیناسیون کارکنان و همه افرادی که به هر نحوی وارد این مراکز میشوند از طریق سامانهها و اپلیکیشنهای اعلامی وزارت بهداشت اقدام کنند.
همچنین کلیه رؤسا، مدیران، مسئولان، کادر اجرایی، اساتید و دانشجویان باید از ماسک استفاده کنند و فقط در زمان خوردن و آشامیدن ترجیحاً با رعایت فاصله فیزیکی عدم استفاده از ماسک بلامانع است. از ورود افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند جلوگیری خواهد شد.
در پروتکلهای جدید وزارت بهداشت اعلام شده که فاصله ایمن (حداقل ۱ متر) جهت پیشگیری از بروز بیماری بین کارکنان باید رعایت شود و کارکنان از ازدحام و تجمعات غیر ضروری خودداری کرده و ارائه خدمات به صورتی انجام شود که صف ایجاد نشود.
غربالگری شاغلین و دانشجویان در همه گیری کووید -۱۹
همچنین گفته شده که کارکنان و دانشجویان در صورت بروز هرگونه علائم مشکوک، تست سریع تشخیص کووید -۱۹ را انجام دهند.
کارکنان و دانشجویان مبتلا به کووید -۱۹، پس از طی دوران درمان و نقاهت، برای بازگشت به دانشگاهها / دانشکدهها / مراکز آموزش عالی کشور و نظایر آن لازم است مورد ارزیابی پزشک معتمد مراکز جامع سلامت قرار گیرند.
ورود و یا حضور دانشجویان / اساتید و سایر کارکنان دارای علائم بیماری واگیر (با تاکید بر علائم بیماری کرونا) تحت هر شرایطی به دانشگاهها / دانشکدهها / مراکز آموزش عالی کشور و نظایر آن ممنوع است.
شرایط و میزان استفاده از استعلاجی کرونا برای دانشجویان/ اساتید با تأیید پزشک معتمد است.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، مدت زمان جدا سازی و استراحت پزشکی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ متناسب با علائم و وضعیت بیمار به شرح ذیل است:
برای افراد دارای تست مثبت بی علامت/ علائم دار خفیف بدون نیاز به بستری (به شرط قطع تب ۲۴ ساعته بدون استفاده از داروی تب بر) مدت استراحت توسط پزشک معالج ۵ روز در نظر گرفته شود.
در صورت تداوم علائم بیماری بعد از ۵ روز در افراد با تست مثبت مدت استراحت بنا به نظر پزشک معالج تا ۱۰ روز میتواند تداوم داشته باشد.
در حالات شدید بیماری بنا به نظر پزشک معالج مدت استراحت میتواند از ۱۰ روز بیشتر باشد.
دانشجویان دارای علامت کووید در دانشگاه / خوابگاه دانشجویی توسط مسئولین مربوطه جهت تست PCR ارجاع شده و در صورت مثبت شدن تست یا تأیید پزشک معتمد در محل قرنطینه دانشجویی / منزل بر اساس روزهای استعلاجی تشخیص داده شده توسط پزشک معالج قرنطینه و در صورت مساعد بودن اوضاع عمومی تحت آموزش مجازی قرار گیرد.
در اطلاعیه وزارت بهداشت در خصوص افراد دارای مواجهه مستقیم با دانشجوی مبتلا به کووید -19 آمده که اشخاصی که با بیمار مبتلا به کرونا ویروس قطعی تماس داشتهاند، باید تست سریع کرونا انجام دهند و و ضعیت دانشجویان تست شده توسط ناظرین مراکز جامع سلامت به مدت ۵ روز پایش شود.
خوابگاههای دانشجویی
وزارت بهداشت اعلام کرده که استفاده از خوابگاههای دانشجویی فقط برای دانشجویانی که واکسیناسیون کامل (۳ دوز) انجام دادهاند مجاز است. (به جز افرادی که منع پزشکی دارند و یا زمان تزریق دوره بعدی واکسن آنها فرا نرسیده باشد.
استفاده دانشجویان از ماسک در محلهای عمومی خوابگاه مانند آشپزخانه، نمازخانه، سالنهای ورزشی، سالن مطالعه، سالن تلویزیون و… با رعایت فاصله گذاری ایمن الزامی است.
رعایت مسائل بهداشتی، گندزدایی، و نظافت در مکانهای عمومی و سرویسهای بهداشتی در خوابگاهها الزامی است.
کلیه کارکنان خوابگاه ملزم به استفاده از وسایل حفاظت فردی نظیر ماسک هستند.
نصب علائم متعدد هشدار بیماری کووید- ۱۹ در محل دید دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی الزامی است.
اتاق مجزا جهت قرنطینه دانشجویان خوابگاهی دارای نشانه یا مبتلا به بیماری کووید -۱۹ الزامی است.
کارگاهها و آزمایشگاهها
در این اطلاعیه راجع به پروتکلهای بهداشتی لازم در کارگاه ها و آزمایشگاهها آمده که لازم است هنگام انجام کار عملی و یا تئوری در کارگاه و آزمایشگاه فاصله ایمن افراد رعایت شود.
همچنین،وجود سیستم تهویه در محل کارگاه و آزمایشگاه ضروری است. استفاده افراد از محل کارگاه و آزمایشگاه جهت انجام کارهای اداری ممنوع است.
هنگام کار در آزمایشگاه نیز حتماً از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش یک بار مصرف و ماسک استفاده شود.