۱۳ نماینده مجلس سنای آمریکا در نامهای جدید به «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا از او خواستهاند نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را از فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» آمریکا خارج نکند.
در این نامه که امروز دوشنبه نوشته شده آمده است: «ما امروز این نامه را برای خاطرنشان کردن نگرانیهایمان در خصوص گزارشهایی که نشان میدهند شما به زودی مذاکرات مربوط به برنامه هستهای ایران و احیای برجام با جمهوری اسلامی ایران را به خاتمه خواهید رساند مینویسیم.»
سناتورهای آمریکایی خاطرنشان کردهاند: «گذشته از نشانههایی که حاکی از آن هستند که دولت به احتمال قریب به یقین تلاش خواهد کرد وظایف سنا در خصوص اظهارنظر در خصوص معاهدهها را نادیده بگیرد، گزارشهایی منتشرشدهاند مبنی بر اینکه شما دارید به صورت جدی حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای تروریست خارجی را در ازای وعده رفتار خوب بررسی میکند.»
قانونگذاران آمریکایی خاطرنشان کردهاند چنین اقدامی در حکم «خیانت» به شریکان و متحدان آمریکا در منطقه از جمله اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج [فارس]خواهد بود. آنها در ادامه نوشتهاند: «این شرکا و متحدان همین الان از این بابت که ایالات متحده دارد حضورش در منطقه را کاهش میدهد نگرانی دارند.»
سناتورهای آمریکایی در ادامه مدعی شدهاند تلاش آمریکا برای حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی در حالی صورت میگیرد که این ارگان در تلاش است سیاستمداران آمریکایی از جمله مایک پامپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا را در خاک آمریکا ترور کند.
چند روز قبل «جولیان پورتر»، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری گفت که «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا با نظر ژنرال میلی مبنی بر اینکه «نیروی قدس سپاه پاسداران تروریست هستند» همنظر است.
مارک میلی پنجشنبه شب در جلسهای در مجلس سنا از پاسخ دادن به سوال یکی از سناتورها درباره اینکه آیا با خارج کردن نام سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی موافق است یا خیر طفره رفت و در عوض گفت که از خارج کردن نام «نیروی قدس سپاه پاسداران» از فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» حمایت نمیکند. او گفت: «من نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را یک سازمان تروریستی میدانم و از خارج شدن آنها [از فهرست سازمانهای تروریستی]حمایت نمیکنم.»
یک شب قبلتر (چهارشنبه) «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا در مصاحبهای با شبکه خبری انبیسی از اظهارنظر مستقیم درباره موضوع سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی خودداری کرده بود.
دولت آمریکا فروردینماه سال ۱۳۹۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» (FTO) قرار داده بود. این نخستین بار بود که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار میداد. پس از این تصمیم، شورای عالی امنیت ملی ایران مقر مرکزی فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.
پیش از اقدام دولت ترامپ در این راستا کارشناسان در خود آمریکا هم درباره تبعات این اقدام هشدار داده و تلاش کرده بودند کاخ سفید را از آن برحذر دارند. روزنامه نیویورکتایمز، به عنوان اولین رسانهای که اسفندماه ۱۳۹۷ مقاصد دولت آمریکا در این باره را گزارش کرد نوشت این طرح هنگام ارائه با مخالفت مقامهای پنتاگون و «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) رو به رو شده است.
در آن زمان ارزیابی پنتاگون و سیا این بود که چنین اقدامی نظامیان ایالات متحده و مأموران اطلاعاتی آن را در معرض خطر اقدامات متقابل توسط دولتهای خارجی قرار میدهد.