در حالی که روسیه فرمانده جدیدی را برای جنگ با اوکراین منصوب کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در سخنرانی شبانه خود خطاب به شهروندان هشدار داد که هفته آینده مانند هر هفته دیگر در جنگ حیاتی خواهد بود: «نیروهای روسیه در حال تدارک عملیاتهای بزرگتری در شرق کشور ما هستند.»
او همچنین روسیه را به تلاش برای فرار از مسئولیت جنایات جنگی در اوکراین متهم کرد.
طبق گزارش آسوشیتدپرس و به نقل از کارشناسان مرحله بعدی جنگ ممکن است با یک حمله تمام عیار شروع شود.
صدراعظم اتریش نسبت به «منطق جنگ» پوتین بدبین است
کارل نهامر، صدراعظم اتریش روز دوشنبه پس از دیدار با ولادیمیر پوتین در مسکو گفت که نسبت به منطق جنگ رئیس جمهوری روسیه بد بین است.
به گفته صدراعظم اتریش، ولادیمیر پوتین خواهان دستیابی به موفقیت نظامی در اوکراین است و در این راه مصمم نشان میدهد.
وی در پایان سفر خود به خبرنگاران گفت: «ما نباید توهم داشته باشیم (.). رئیس جمهور پوتین به طور کلی وارد منطق جنگ شده و بر اساس آن عمل میکند.»
کارل نهامر که به عنوان نخستین رهبر اروپایی پس از تهاجم روسیه به اوکراین در مسکو با پوتین دیدار کرد در ادامه تاکید کرد که با رئیس جمهوری روسیه گفتگویی «صریح، روشن و دشواری» داشته است.
وی در این خصوص تصریح کرد: «من در مورد جنایات جنگی در بوچا و جاهای دیگر صحبت کردم و گفتم که همه مسببان آن باید به دست عدالت سپرده شوند.»
صدراعظم اتریش در ادامه یادآور شد: «من همچنین به رئیس جمهوری روسیه فوریت ایجاد دالانهای بشردوستانه برای انتقال آب و غذا و تخلیه زنان، کودکان و مجروحان از شهرهای تحت محاصره را گوشزد کردم.»
سازمان ملل خواستار تحقیقات درباره خشونت علیه زنان در اوکراین شد
چندین مقام سازمان ملل در جلسه شورای امنیت خواستار آغاز تحقیقات در خصوص خشونت علیه زنان در جنگ اوکراین و حمایت از کودکان در این جنگ شدند.
مانوئل فونتن، مدیر برنامههای اضطراری یونیسف گفت: «زمان پایان دادن به این جنگ فرا رسیده است، کودکان اوکراین نمیتوانند بیش از این صبر کنند.»
سیما باهوس، مدیر اجرایی سازمان ملل در امور زنان نیز در این خصوص یادآور شد: «ما هر روز بیشتر و بیشتر در مورد تجاوز جنسی و خشونت جنسی میشنویم. این اتهامات باید به طور مستقل مورد بررسی قرار گیرد تا تضمینی برای برقراری عدالت و پاسخگویی متهمان بوجود آید.»
رشد تجارت جهانی بر اثر جنگ در اوکراین به نصف کاهش مییابد
بر اساس ارزیابی صورت گرفته توسط کارشناسان که دبیرخانه سازمان تجارت جهانی روز آنرا منتشر کرد جنگ در اوکراین میتواند رشد تجارت جهانی را به نصف کاهش دهد.
بر اساس این ارزیابی، انتظار میرود که بحران جاری ناشی از جنگ در اوکراین رشد تولید ناخالص داخلی جهانی را به نرخی بین ۳.۱ تا ۳.۷ درصد در سال جاری کاهش دهد.
این در حالیست که به موجب این تحقیق رشد تجارت جهانی در سال جاری بین ۲.۴ تا ۳ درصد پیشبینی شده است. سازمان تجارت جهانی در ماه اکتبر میزان قابل انتظار این رشد را ۴.۷ درصد اعلام کرده بود.
اتحادیه اروپا تسلیحات بیشتری به اوکراین ارسال میکند
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه اعلام کرد که اتحادیه اروپا بنا دارد سلاح و تجهیزات نظامی بیشتری به اوکراین ارسال کند
خانم بربروک که در پایان نشست روسای دیپلماسی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ سخن میگفت خاطرنشان کرد که وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر سر افزایش ارسال سلاح به اوکراین توافق کردند.
وی در این خصوص تصریح کرد: «امنیت اوکراینیها فقط با سلاح قابل دفاع است. به همین دلیل است که ما، اعضای اتحادیه اروپا، به عنوان دوستان مردم اوکراین، تحویل تسلیحات به این کشور را افزایش خواهیم داد.»
نخست وزیر لیتوانی از شهر ویران شده بورودیانکا دیدن کرد
اینگریدا سیمونیت، نخست وزیر لیتوانی روز دوشنبه به همراه همتای اوکراینی خود دنیس شمیگال، از شهر کوچک بورودیانکا واقع در نزدیکی کیف، که در اثر بمبارانهای ارتش روسیه شده بازدید کرد.
نخست وزیر لیتوانی که کشورش یکی از حامیان اصلی اوکراین در برابر مسکو است، در توییتر نوشت: «هیچ کلمهای نمیتواند آنچه را که در اینجا دیدم و احساس کردم توصیف کند.»
بورل: روسیه با تهاجم نظامی به اوکراین به «گرسنگی در جهان» دامن زده است
جوزپ بورل، رئیس دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه روسیه را متهم کرد که با جنگ در اوکراین به گرسنگی در جهان دامن زده است.
به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تهاجم نظامی روسیه سبب تخریب و از بین رفتن ذخایر گندم و جلوگیری از صادرات آن به دیگر کشورها شده و این امر زمینه ایجاد بحران غذایی را در جهان فراهم کرده است.
آقای بورل که در پایان نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ سخن میگفت در ادامه یاد آور شد: تهاجم نظامی روسیه کمبود مواد غذایی را سبب میشود؛ آنها شهرهای اوکراین را بمباران میکنند و همزمان به گرسنگی در جهان دامن میزنند.
بریتانیا دو رهبر صرب بوسنی را بر سر حمایتهای روسیه تحریم کرد
بریتانیا روز دوشنبه دو رهبر صربهای بوسنی به نامهای میلوراد دودیک و زلیکا سیویانوویچ را که به اتهام «بیثباتسازی» این کشور بالکان تحت نفوذ مسکو تحت تحریم قرار داد.
در بیانیه که از سوی لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا در همین خصوص منتشر شد آمده است که میلوراد دودیک، رهبر سیاسی صربهای بوسنی و زلیکا سیویانوویچ، رئیسجمهور جمهوری صرب بوسنی (جمهوری صربسکا) «به عمد صلح و ثباتِ به سختی حاصل شده در در بوسنی و هرزگوین» را با اقدامات رویکردهای خود را تضعیف میکنند.
وزیر امور خارجه بریتانیا در ادامه یادآور شده که رفتار این دو رهبر صرب که آنها با تشویقهای ولادیمیر پوتین همراه است «ثبات و امنیت در بالکان غربی را تهدید میکند.»
ایتالیا ویلای ۱۰۰ میلیون یورویی راننده روس مسابقات فرمول یک را توقیف کرد
مقامات ایتالیایی روز دوشنبه اعلام کردند که به عنوان بخشی از تحریمهای اقتصادی غرب علیه روسیه پس از تهاجم نظامی این کشور به خاک اوکراین ویلای ۱۰۰ میلیون یورویی نیکیتا دیمیتریویچ مازپین، راننده روس مسابقات فرمول یک در شمال شرقی ساردینا توقیف کردهاند.
این عمارت با ارزش بیش از۱۰۰ میلیون یورو به نیکیتا مازپین، راننده ۲۳ ساله مسابقات فرمول یک و پدرش دیمیتری مازپین، میلیاردر صنایع شیمیایی روسیه تعلق دارد.
نیکیتا مازپین پیشتر از تیم فرمول یکی هاس آمریکا اخراج شده و به همراه صدها الیگارش و نماینده پارلمان روسیه در فهرست سیاه اتحادیه اروپا قرار گرفته بود.
جداییطلبان تحت حمایت روسیه مدعی فتح بندر ماریوپل شدند
رهبر جداییطلبان تحت حمایت روسیه در دونتسک روز دوشنبه مدعی شد که نیروهایش منطقه بندری شهر استراتژیک ماریوپل در جنوب شرقی اوکراین را که به مدت بیش از یک ماه در محاصره کامل قرار دارد به طور کامل فتح کردهاند.
به گزارش خبرگزاریهای روسیه، دنیس پوشیلین، رئیس جمهوری خودخوانده دونستک در این خصوص تصریح کرد: «بندر ماریوپل در حال حاضر تحت کنترل ما است.»
ادوارد باسورین، سخنگوی نیروهای جداییطلب شرق اوکراین نیز با تایید این خبر تاکید کرد که آخرین مدافعان اوکراینی هم اکنون در دو کارخانه بزرگ شهر سنگر گرفتهاند.
وزارت دفاع اوکراین پیشتر با اشاره به پایان یافتن ذخیره مهمات نیروهای مدافع گفته بود که ماریوپل در آستانه سقوط کامل قرار گرفته و نیروهای ارتش روسیه خود را برای یک تهاجم بزرگ و گسترده در منطقه شرق آماده میکنند.
کرواسی ۲۴ دیپلمات و کارمند سفارت روسیه را اخراج کرد
کرواسی روز دوشنبه اعلام کرد که ۲۴ دیپلمات و کارمند سفارت روسیه را به دلیل سیاستهای خصمانه کرملین در تهاجم نظامی به خاک اوکراین و به تبعیت از بسیاری از کشورهای غربی اخراج کرده است.
وزارت خارجه کرواسی همچنین با احضار سفیر روسیه در زاگرب آنچه «تجاوز وحشیانه به اوکراین و جنایات متعدد» انجام شده در این کشور خوانده شده است را به شدت محکوم کرد.
دیدار پوتین و صدراعظم اتریش در مسکو
سخنگوی صدراعظم اتریش بعدازظهر روز دوشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که دیدار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، و کارل نهمر، صدراعظم اتریش در اقامتگاه آقای پوتین در مسکو آغاز شده است.
این مقام اتریشی هدف از این دیدار و گفتگو را تلاش آقای نهمر برای گشودن کریدورهای بشردوستانه در مناطق درگیر جنگ در اوکراین اعلام کرد.
صدراعظم اتریش نخستین رهبر اروپایی است که پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به روسیه سفر کرده است و با رئیس جمهوری این کشور دیدار میکند.
نیروی هوایی آلمان کار تخلیه اوکراینیهای مجروح را آغاز کرد
ارتش آلمان، بوندسوهر، اولین ماموریت برای تخلیه غیرنظامیان اوکراینی مجروح، از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین را آغاز کرد.
بر این اساس یک فروند ایرباس متعلق به نیروی هوایی این کشور روز دوشنبه از فرودگاه نظامی کلن-واهن رهسپار مناطق مرزی در جنوب شرق لهستان، در حدود ۹۰ کیلومتری مرز اوکراین شد.
بوندسوهر تایید کرد که این هواپیما کودکان و بزرگسالان را برای درمان به آلمان میآورد.
پیش از این سربازان مجروح اوکراینی از راههای دیگری به آلمان فرستاده شده بودند.
هشدار شهردار کییف: روسیه دوباره برای تصرف پایتخت اقدام خواهد کرد
درحالی که در ادامۀ جنگ اوکراین توجهها بر مناطق جنوبی و شرقی این کشور متمرکز شده است، ویتالی کلیچکو شهردار کییف هشدار داد که نیروهای روسیه ممکن است دوباره برای تصرف پایتخت اوکراین اقدام کنند.
او در پیامی که در تلگرام منتشر شد گفت: «این واقعیت که دشمن از کییف عقب نشینی کرده به این معنی نیست که آنها از تصرف پایتخت صرفنظر کردهاند.»
کلیچکو همچنین به ساکنان کییف که از شهر فرار کردهاند، توصیه کرد که با توجه به آیندۀ نامعلوم شهر و احتمال تهاجم دوباره، صبر کنند.
تیمی از ژاندارمری فرانسه برای تحقیق درباره «جنایات جنگی» وارد اوکراین شد
سفیر فرانسه در اوکراین روز دوشنبه اعلام کرد که تیمی از ژاندارمری فرانسه برای کمک به همتایان اوکراینی خود برای انجام تحقیقات در موضوع «جنایات جنگی» روی داده در نزدیکی کییف، وارد شهر لویو در غرب این کشور شدهاند.
به نوشتۀ اتین دو پونسین «این اولین گروه خارجی است که چنین کمکی را ارائه میکند».
تیپ ۳۶ نیروی دریایی اوکراین: برای «آخرین نبرد» خود آماده میشویم
تیپ ۳۶ نیروی دریایی اوکراین که بخشی از ارتش این کشور است، روز دوشنبه اعلام کرد که برای «آخرین نبرد» خود در بندر استراتژیک ماریوپل که به مدت ۴۰ روز در محاصره است، آماده میشود.
این تیپ در پیامی در شبکههای اجتماعی اعلام کرد: «امروز احتمالاً آخرین نبرد ما خواهد بود، زیرا مهمات ما در حال اتمام است. پایان این نبرد برای برخی از ما مرگ خواهد بود و برای برخی دیگر اسارت.»
درخواست زلنسکی از کره جنوبی برای فرستادن سلاح به اوکراین
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز دوشنبه در جریان سخنرانی خود در پارلمان کره جنوبی، بار دیگر از این کشور خواست که به اوکراین در تامین سلاحهای مورد نیازش کمک کند.
پیش از این وزارت دفاع کره جنوبی به درخواست کییف در این موضوع، پاسخ منفی داده بود.
آقای زلنسکی خطاب به قانونگذاران این کشور و با اشاره به حمایت جامعه بینالملل از کره جنوبی در جریان جنگ کره (۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ میلادی) گفت که «ارتش اوکراین برای دفاع از خود به تجهیزات نظامی از جمله تانک و هواپیما نیاز دارد و کره جنوبی میتواند در این زمینه و با ارسال سیستمهای دفاعی پیشرفته خود، به اوکراین برای مقابله با تانکها، کشتیها و موشکهای روسی کمک کند.»
پیش از این سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی گفته بود که آنها نمیتوانند با توجه به نگرانیهایی که در موضوع امنیت ملی کره جنوبی وجود دارد، این خواسته اوکراین را برآورده کنند.
سئول پیش از این محمولههای غیرنظامی از جمله کلاه ضد گلوله، چادر، پتو، غذاهای آماده، کیت کمکهای اولیه و دارو به اوکراین فرستاده است.
زلنسکی: احتمالا دهها هزار نفر در ماریوپل کشته شدهاند
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین صبح امروز با حضور ویدئویی در پارلمان کرهجنوبی گفت که احتمالا دهها هزار نفر در حمله روسیه به شهر ماریوپل در جنوب شرقی این کشور کشته شدهاند.
وی افزود: «ماریوپل ویران شده است، دهها هزار کشته وجود دارد، اما با وجود این روسها تهاجم خود را متوقف نمیکنند.»
وی تصریح کرد: «روسیه نه تنها اوکراین را که اروپا را تهدید میکند؛ و تا زمانی که مجبور به توقف نشوند متوقف نخواهد شد.»
وی اضافه کرد که روسیه زیرساختهای کلیدی اوکراین از جمله ۳۰۰ بیمارستان را ویران کرده است.
زلنسکی گفت: «اوکراین برای نجات از جنگ، به کمک بیشتری نیاز دارد.»
جوزپ بورل: تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه همیشه روی میز است
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که برای ارزیابی اثربخشی واکنش این اتحادیه در موضوع تهاجم روسیه به اوکراین در بحبوحه نگرانی درباره آمادگی مسکو برای حمله بزرگ به شرق جلسه دارند.
وی که ریاست نشست روز دوشنبه در لوکزامبورگ را برعهده دارد، از آنچه که آن را «تجاوز وحشیانه» نیروهای روسیه توصیف کرد، ابراز تاسف کرد.
بورل که آخر هفته پیش در اوکراین بود میگوید که تحریمهای بیشتر اتحادیه اروپا علیه روسیه «همیشه روی میز است.»
وی اضافه کرد میترسد که نیروهای روس در شرق جمع شوند تا به دونباس حمله کنند.
روسیه مدعی انهدام چهار سامانه پدافند هوایی اوکراین شد
ارتش روسیه میگوید محمولهای از سامانههای دفاعی موشکی ارائه شده از سوی غرب به اوکراین را منهدم کرده است.
ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت که ارتش از موشکهای کروز برای انهدام چهار سامانه پدافند هوایی اس-۳۰۰ در حومه جنوبی شهر دنیپرو استفاده کرده است.
وی در بیانیهای افزود که اوکراین سامانههای دفاع هوایی را از یک کشور اروپایی که نام آن را ذکر نکرد، دریافت کرده است.
بریتانیا: اوکراین چندین حمله نیروهای روسیه را در دونتسک و لوهانسک دفع کرده است
وزارت دفاع بریتانیا میگوید اوکراین چندین حمله نیروهای روسیه در مناطق دونتسک و لوهانسک دفع کرده است که منجر به نابودی تانکها، خودروها و توپخانه مسکو شده است.
این وزارتخانه میگوید که گلولهباران روسیه در دو منطقه شرقی ادامه دارد.
این نهاد به استفاده مسکو از بمبهای هدایت نشده اشاره کرده و میگوید که این موضوع میتواند تلفات نظامی را افزایش دهد.
وزارت دفاع بریتانیا با اشاره به استفاده قبلی روسیه از بمبهای فسفر در منطقه دونتسک این احتمال را داد از این تسلیحات در ماریوپل نیز استفاده شود.
رمضان قدیروف: کییف و سایر شهرها را خواهیم گرفت
رمضان قدیروف، رئیس جمهوری خودمختار چچن در جنوب روسیه گفت که نیروهای روس نه تنها به بندر ماریوپل بلکه به کییف و دیگر شهرهای اوکراین نیز حمله خواهند کرد.
وی در ویدئویی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد گفت: «نه تنها به ماریوپل، بلکه به مکانها، شهرها و روستاهای دیگر نیز حمله میشود.»
وی افزود: «در وهله اول لوهانسک و دونتسک را بهطور کامل آزاد خواهیم کرد و سپس کییف و همه شهرهای دیگر را خواهیم گرفت.»
قدیروف که اغلب خود را بهعنوان «سرباز پیاده» ولادیمیر پوتین توصیف میکند، گفت که نباید در مورد کییف شک کرد.
وی افزود: «به شما اطمینان میدهم که روسیه یک قدم به عقب بر نمیگردد.»
صدر اعظم اتریش برای دیدار با پوتین به مسکو میرود
کارل نهامر، صدراعظم اتریش گفت که روز دوشنبه در مسکو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دیدار خواهد کرد.
وی به خبرنگاران در وین گفت که قصد دارد این سفر را انجام دهد.
این سفر پس از سفر روز شنبه به کییف جایی که وی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین دیدار کرد، انجام میشود.
طبق گزارش خبرگزاری اتریش، نهامر در این دیدار خواهان تشویق گفتگو بین اوکراین و روسیه میشود و به موضوع «جنایات جنگی» در دیدار خود با پوتین رسیدگی خواهد کرد.
اتریش یکی از اعضای اتحادیه اروپا است که از تحریمهای این اتحادیه علیه روسیه حمایت کرده است. این کشور با این حال عضو ناتو نیست و از نظر نظامی بیطرف است.
نهامر گفت که این سفر بنا به تصمیم خودش انجام میشود و با مقامات ارشد اتحادیه اروپا نیز مشورت کرده است.
هشدار زلنسکی: نیروهای روسیه در عملیات بزرگتری در شرق اوکراین شرکت خواهند کرد
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین یکشنبه شب هشدار داد که هفته آینده مانند هر هفته در جنگ حیاتی خواهد بود.
وی در سخنرانی شبانه خود گفت: «نیروهای روسیه در عملیاتهای بزرگتری در شرق کشور ما شرکت میکنند.»
وی روسیه را به تلاش برای فرار از مسئولیت جنایت جنگی متهم کرد.
وی افزود: «وقتی کسی شجاعت پذیرش اشتباهات خود، عذرخواهی، سازگاری با واقعیت و یادگیری را نداشته باشد، تبدیل به هیولا میشود؛ و هنگامی که جهان آن را نادیده میگیرد، این هیولاها هستند که تصمیم میگیرند جهان را با خود سازگار کنند.» وی افزود: «اوکراین همه اینها را متوقف خواهد کرد.»
وی تاکید کرد که روزی فرا خواهد رسید که روسیه باید همه چیز را بپذیرد. حقیقت را بپذیرد.
وی بار دیگر از کشورهای غربی از جمله آلمان خواست تا کمکهای بیشتری به اوکراین ارائه دهند.