آفتابنیوز : رييسجمهور در این مراسم با بيان اينكه امروز ديگر هيچ كس خود را نماينده خدا كه مردم بايد از هر جهت از او اطاعت كنند، نميداند، گفت: همه از مردم دم ميزنند. همه راي مردم را اصل ميدانند و خدمت به مردم را رسالت؛ اين راه درازي بوده كه طي شده است.
سيدمحمد خاتمي چهارشبه در جمع وزرا، استانداران و معاونان آنها در مجموعه سعدآباد، اظهار داشت: مطمئنا نقصها و كاستيهاي فراواني در كار مديريتي كشور و در خدمترساني وجود داشته است، اما همه دستاوردهاي خوب و افتخارآميز حاصل كار شما عزيزان و همكاران خوب من است و من هم نقصها را هرچند كه در آن تاثيري نداشتهام، ميپذيرم و مردم هم اين كار را خواهند كرد. براي من افتخار خدمتگزاري به مردم و راي بالاي آنها كافي است و اينكه امروز ميتوانم در مقابل آنچه كه به دست آوردهام، زيان پذيرش مشكلات و كمبود را بپذيرم، ارزنده است.
رييسجمهور افزود: دلتنگ و ملول شديم، ولي نااميد نشديم. ما خود را منتسب و برآمده از اراده ملتي ميدانيم كه در طول تاريخ، تداوم فرهنگي آن عليرغم همه فراز و نشيبها، طوفانها، بحرانها، شبيخونها و سختيها حفظ شده است. رمز و راز تداوم اين هويت و اين فرهنگ و شخصيت در تاريخ چيست؟ اين ملت، ملت بزرگي است. اين ملت انقلابي از جنس خود داشت. انقلاب اسلامي در ايران اتفاق افتاد. كشورهاي اسلامي فراواني ديگري بودند ولي چنين انقلابي نداشتند. انقلاب مردمي بود ولي اين مردميبودن ويژه ايران بود و به همين دليل هم اين انقلاب، مردميترين انقلاب دوران اخير تاريخ لقب گرفت و اين نشانه عظمت ايران است.
وي خاطرنشان كرد: يكي از اختلافات اساسي ما با برخي از دوستان اين بود كه مساله اصلاحات را گسست از نظام و چارچوبهاي پذيرفته شده ميدانستند، در حالي كه اينها چارچوبهايي نبود كه يكشبه كسي آن را بشناسد و بتواند با بخشنامه آن را به ملت تحميل كند. مبناي نظم چيزي نيست كه بخواهيم هر شبانه روز آن را عوض كنيم، بايد ديد كه آيا در اين مبناي نظم نهادها پاسخگو هستند؟ اركان قدرت پاسخگو هستند و نهادهاي مشخص برآمده از مردم در جاي خود قرار دارند و ماهيت خاص خود را دارند يا ندارند؟ اگر ندارند بايد تلاش را بهجاي تغيير نظام به سوي تقويت و ايجاد نهادهايي كه سوالكننده هستند، برد. مسالهاي كه متاسفانه در دوران اصلاحات بعضيها خيلي زود و شتابزده به اين نتيجه رسيدند كه ما ديگر دلمان از اين نظام زده شد و بايد نظام را عوض كرد.
رييسجمهور اظهار داشت: خداي بزرگ را شاهد ميگيرم آنچه كه ميگويم عين اعتقاد من است. معتقدم در اين دوران با بهترين مديران و فرزندان اين كشور و مخلصترين و بيادعاترين و پرتلاشترين افراد كار كردم. نميخواهم بگويم در مديريت كشور نقص و عيب وجود نداشته، ولي در مجموع معتقدم با بهترين و صبورترين مديران دوران كار كردم. مديراني كه هم از مخالف و هم از موافق نيش خوردند، مديراني كه در اوج قدرت در معرض اتهام، پيگرد و ايجاد مشكلات بودند، مديراني كه نميدانستند طرح بزرگي كه براي خدمت به مردم ارائه ميكنند فردا به عنوان خيانت بر سر آنها كوبيده خواهد شد يا نه، مديراني كه گاه ديدند عظمتهايي كه براي اين ملت خلق شده به عنوان جرم آنها به دادگاهها كشانده شده، مديراني كه ديدند اين افتخار بزرگ ملت ايران يعني عسلويه تا زماني كه رياست محترم قوه قضاييه نيامد و آن را به عنوان افتخاري محسوب نكرد، همواره دلهره داشتند كه اين خدمت بزرگ به ملت به عنوان جرم و كوتاهي مورد خطاب و عتاب قرار نگيرد، مديراني كه در اوج قدرت در معرض بدترين فشارها قرار داشتند و دوستان هم آن را به ناتواني و غفلت تعبير ميكردند. چقدر از دوستان ما شعار دادند كه كابينه خاتمي ضعيف است و مديران خاتمي ضعيف هستند. اين كابينه ضعيف و اين مديريت ماست كه امروز بالاترين دستاوردهاي اقتصادي و اجتماعي و علمي كشور را دارد. خدا را شاهد ميگيرم تا امروز كه كمتر از دو هفته به پايان اين دولت باقي مانده است، شور و نشاط در صدر وزارتخانهها و استانداران اگر بيشتر از سال 76 و 77 نباشد، كمتراز آن نيست. يك ذره سستي در همكاران بنده وجود ندارد. امروز هر چه به دست آمده است حاصل تلاش اين مديران و همكاران است.
خاتمي گفت: راه روشنگري، رشد و پيشرفت، كارآفريني و ارتقاي حيثيت مادي و معنوي مردم ايران در جهان، راهي نيست كه فقط در مقام رسمي قابل پيگيري باشد، چه بسا در مقام غيررسمي بيشتر بتوان آن را پيگيري كرد.
رييس جمهوري اسلامي ايران گفت: به زودي نام بنيادي اعلام خواهد شد كه مقدمات حقوقي آن در حال طي شدن است و هر كس از دوستان و مديران و دانشمندان و بزرگواران كه آمادگي داشته و داوطلب حضور در آن باشد، قدمشان را روي چشم ميگذارم. اميدوارم كه در اين بنياد بتوانيم در جهت خدمت فرهنگي و علمي و تحقيقاتي و كارآفريني و تربيت مديران برجسته و بهخصوص جذب و جلب فناوريهاي نوين تلاش كنيم.
خاتمي تصريح كرد: اگر داوطلب باشيد ميتوانيم به صورت دورهاي اين قبيل نشستها را داشته باشيم و با هم درددل كنيم. البته اين پيشبيني را ميكنيم كه در آينده تهاجمات فراوانتر خواهد شد و ما ميتوانيم حداقل در عرصه دفاع از دستاوردهايي كه براي ملت بوده، به صورت جمعي بهتر كار كنيم.
پيش از سخنان رييسجمهور، محمدرضا عارف، معاون اول رييسجمهور، حميدرضا برادران شركا رييس سازمان مديريت و برنامهريزي، كمال خرازي وزير امور خارجه، احمد مسجدجامعي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، زهرا شجاعي رييس مركز امور مشاركت زنان، علي يونسي وزير اطلاعات، جعفر توفيقي وزير علوم، تحقيقات و فناوري، علي شمخاني وزير دفاع و استانداران كرمانشاه و فارس به ايراد سخنراني و ارائه گزارش پرداختند.
اگر قراردادي بودن خوب است گريه تو كه ديگر معنايي ندارد تو هم مدت قراردادت تمام شده است.
تازه شدي مثل ما و مجبوري جاده تمدن ها و اصلاحات را متر كني.
از سيزدهم مرداد قراردادت را لغو كرده و اخراجت مي كنيم. ما هم اصلاحاتي هستيم مثل خودت
زنده باد اصلاحات و زندگي قراردادي.