روزنامه هاآرتص نوشته که مقامهای کاخ سفید موافق حفظ نام سپاه در فهرست سازمانهای «تروریستی» هستند در حالی که مقامهای وزارت خارجه آمریکا عکس این نظر را دارند.
طبق ادعای هاآرتص، مقامهای اسرائیلی این هفته (تا یکشنبه هفته آینده بر اساس تقویم ایران) منتظر تحولات مهمی در خصوص مذاکرات میان ایران و قدرتهای جهانی در خصوص برنامه هستهای ایران هستند. بایدن قرار است طی روزهای آینده تصمیم خود را در خصوص حفظ یا خروج نام سپاه از فهرست سازمانهای «تروریستی» اعلام کند.
هاآرتص گزارش داده رژیم اسرائیل در هفتههای گذشته کارزاری گسترده را در ایالات متحده برای جلوگیری از خروج نام سپاه از فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» (FTO) هدایت کرده است. بعد از این کارزار، مقامهای کاخ سفید، بر خلاف مقامهای وزارت خارجه آمریکا گفتهاند که در کنار اسرائیل خواهند ایستاد و خواستار حفظ نام سپاه در آن فهرست خواهند شد.
با وجود این، مقامهای رژیم صهیونیستی میگویند فشار شماری از کارکنان وزارت خارجه آمریکا که آنها هم خواستار حفظ نام سپاه در فهرست مذکور هستند، ممکن است بر تصمیم بایدن اثر بگذارد.
یک مقام رژیم صهیونیستی به هاآرتص گفت: «تا زمانی که بیانیهای شفاف صادر نشود ممکن نیست بتوان فهمید تصمیم نهایی رئیسجمهور [آمریکا] چیست.»
دولت آمریکا فروردینماه سال ۱۳۹۸ سپاه را در فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» (FTO) قرار داده بود. این نخستین بار بود که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار میداد. پس از این تصمیم، شورای عالی امنیت ملی ایران مقر مرکزی فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.
پیش از اقدام دولت ترامپ در این راستا کارشناسان در خود آمریکا هم درباره تبعات این اقدام هشدار داده و تلاش کرده بودند کاخ سفید را از آن برحذر دارند. روزنامه نیویورکتایمز، به عنوان اولین رسانهای که اسفندماه ۱۳۹۷ مقاصد دولت آمریکا در این باره را گزارش کرد نوشت این طرح هنگام ارائه با مخالفت مقامهای پنتاگون و «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) رو به رو شده است.
در آن زمان ارزیابی پنتاگون و سیا این بود که چنین اقدامی نظامیان ایالات متحده و مأموران اطلاعاتی آن را در معرض خطر اقدامات متقابل توسط دولتهای خارجی قرار میدهد.
کارشناسان مسائل حقوقی در آن زمان عنوان کردند چنانچه طرفهای کنوانسیونهای ژنو در بدعتی جدید نیروهای مسلح یکدیگر را «سازمان تروریستی» بنامند و این رویه رواج پیدا کند، اعضای نیروهای مسلح آمریکا نیز، در صورت دستگیری در یک کشور ثالث، ممکن است متقابلاً «تروریست» تلقی شده و محاکمه شوند.
روزنامه هاآرتص مدعی شده چنانچه اختلافات بر سر مسئله سپاه حل شود آمریکا توافق جدید با ایران که مذاکرات مربوط به آن در وین انجام شده را امضا خواهد کرد. هاآرتص ادعا کرده است: «در اسرائیل، باور بر این است که دولت بایدن مصمم به امضای توافق با ایران است و ایرانیها بهتر از آمریکاییها مذاکره میکنند و اصرار آنها می تواند برایشان در ادامه کار مثمر ثمر واقع شود.