این دومین اتهام اتحادیه اروپا علیه اپل از سال گذشته است. رگولاتورهای اتحادیه اروپا سال میلادی گذشته پس از دریافت شکایتی از سوی شرکت اسپاتیفای، اپل را متهم کرده بودند رقابت در بازار پخش موسیقی را سرکوب کرده است.
کمیسیون اروپا اعلام کرد اظهارنامهای به اپل ارسال کرده و در آن به تشریح نحوه سوءاستفاده این شرکت از موقعیت برتر خود در بازارها برای کیفهای موبایلی در دستگاههای iOS پرداخته است. قدمت شیوههای ضد انحصارطلبی اپل به سال ۲۰۱۵ برمی گردد که "اپل پی" (Apple Pay) راه اندازی شد.
مارگارت وستاگر، کمیسر ضد انحصارطلبی اتحادیه اروپا در بیانیهای گفت: ما شواهدی داریم که اپل دسترسی شخص ثالث به فناوری کلیدی ضروری برای توسعه راهکارهای کیف موبایلی رقیب در دستگاههای اپل را محدود کرده است.
اپل ممکن است با جریمهای بالغ بر ۱۰ درصد از گردش مالی جهانی خود معادل ۳۶.۶ میلیارد دلار بر اساس درآمد سال گذشته این شرکت، روبرو شود، اما مجازاتهای اتحادیه اروپا به ندرت به این سقف میرسد و این شرکت اعلام کرده که به تعامل با کمیسیون اروپا ادامه میدهد.
سرویس "اپل پی" از سوی بیش از ۲۵۰۰ بانک در اروپا و بیش از ۲۵۰ فین تک استفاده میشود. تراشه NFC، پرداخت با استفاده از آیفون و آی پد را امکان پذیر میکند.
وستاگر توجیه امنیتی اپل را رد کرد و گفت: تحقیقات ما تا به این تاریخ هیچ مدرکی که نشان دهد ریسک امنیتی بالاتری وجود دارد را نشان نداده است و شواهد ما حاکی از آن است که رفتار اپل نمیتواند با نگرانیهای امنیتی توجیه شود.
اپل میتواند خواستار رسیدگی به این پرونده پشت درهای بسته شود و پاسخ مکتوبی به کمیسیون اروپا پیش از تصمیم گیری در این باره که میتواند یک سال یا بیشتر به درازا بکشد، ارسال کند.
بر اساس گزارش رویترز، اتحادیه اروپا قرار است سال آینده مقررات فناوری جدیدی به نام قانون بازارهای دیجتال را اجرا کند که اپل را مجبور میکند اکوسیستم بسته خود را باز کند یا با جریمهای بالغ بر ۱۰ درصد از گردش مالی جهانی خود روبرو شود.