کد خبر: ۷۷۰۱۰۹
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۹

امکان مبارزه با تورم از طریق افزایش نرخ بهره

هولزمن، عضو شورای حکام بانک مرکزی اروپا معتقد است که دو یا سه افزایش نرخ بهره در سال جاری برای مقابله با تورم مناسب است.
امکان مبارزه با تورم از طریق افزایش نرخ بهره
آفتاب‌‌نیوز :

رابرت هولزمن، سیاستگذار تندرو گفت: بانک مرکزی اروپا باید امسال نرخ بهره را تا سه بار افزایش دهد تا با تورم مبارزه کند.

به گزارش اکونومیک، رئیس بانک مرکزی اتریش گفت: من فکر می‌کنم حداقل دو یا حتی سه مرحله افزایش نرخ بهره مناسب است. این افزایش‌ها می‌توانند به عنوان مثال، کم یعنی هر کدام ۰.۲۵ واحد درصد درنظر گرفته شوند. اگر این اتفاق تا دسامبر رخ دهد می‌تواند تا سال ۲۰۲۳ بر نرخ سپرده بانک‌ها تاثیرگذار شود که اکنون نرخ بهره منفی ۰.۵ درصد است و در محدوده مثبت قرار خواهد گرفت.

وی افزود: شما هنوز کمی از نرخ بهره اسمی عادی فاصله خواهید داشت بنابراین هنوز راه زیادی در پیش است اما این سیگنال خوبی برای مردم خواهد بود.

سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا در مورد عادی‌سازی سیاست پولی سریعتر از آنچه قبلا انتظار می‌رفت با حمایت عمومی بیشتری از افزایش نرخ بهره در ماه جولای صحبت می‌کنند.

هولزمن در پاسخ به این سوال که آیا بانک مرکزی اروپا برای این اقدام خیلی دیر کرده است، می‌گوید: من این مورد را خیلی دیر نمی‌گویم اما شاید می‌شد زودتر اقدام کرد. ایالات‌متحده حدود نیم سال زودتر در چرخه اقتصادی قرار گرفته و شاید بانک مرکزی اروپا کمی تاخیر کرده است.

هولزمن در پاسخ به سوالی درباره اقدام فدرال رزرو آمریکا برای افزایش نیم درصدی نرخ بهره که از دلار در برابر یورو حمایت می‌کند و می‌تواند به تورم وارداتی دامن بزند اظهار کرد: بانک مرکزی اروپا یک هدف نرخ ارز را دنبال نمی‌کند اما ما از نزدیک آن را دنبال می‌کنیم و احتمالا نخواهیم توانست تفاوتی را که در حال حاضر داریم با افزایش نرخ بهره جبران کنیم اما حداقل به احتمال زیاد این شکاف به میزان قابل توجهی افزایش نخواهد یافت.

وی همچنین خطر یک مارپیچ دستمزد-قیمت را که در آن تقاضا برای دستمزدهای بالاتر تورم را محدود می‌کند، ذکر کرد.

وی گفت: «ما از نزدیک به تسویه دستمزدها نگاه می‌کنیم و این فعلا ما را نگران نمی‌کند اما خطر همیشه در اصل وجود دارد. اگر به آن رسیدیم، باید نرخ‌های بهره را با شدت بیشتری افزایش دهیم تا از دور دوم احتمالی جلوگیری کنیم و این می‌تواند بر اقتصاد واقعی تاثیر بگذارد اما در حال حاضر اینطور نیست.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین