رصدخانه پویاییشناسی خورشید(Solar Dynamics Observatory) ناسا از زمانی که در ۱۱ فوریه سال ۲۰۱۰ پرتاب شد تاکنون عملکرد خوبی در رصد خورشید داشته است و به طور مداوم خورشید را رصد میکند. این رصدخانه چگونگی ایجاد فعالیت خورشیدی و تاثیر آن بر آب و هوای فضا را مورد مطالعه قرار میدهد. اخیرا نیز رصدخانه پویایی شناسی خورشید تصویری از یک شراره خورشیدی قوی که از خورشید ساطع شده را ثبت کرده است.
به گزارش تی ای، خورشید در روز سهشنبه ۱۰ مه ۲۰۲۲، در ساعت ۹:۵۵ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(به وقت تهران ۱۸:۲۵) یک شراره خورشیدی قوی(طبقهبندی شده به عنوان شراره نوع X )ساطع کرد. ناحیه منبع این شراره خورشیدی، مرکز پیشبینی آب و هوای فضایی منطقه ۳۰۰۶ که یک ناحیه نسبتا پیچیده در نیمکره جنوبی خورشید است، بود.
به گفته کارشناسان این شراره خورشیدی نسبتا شدید بود، بنابراین هرگونه برخورد ارتباطی با فرکانس بالا(HF) احتمالا کوتاهمدت و محدود به زمین که خورشید به آن میتابد در زمان شعلهور شدن بود. آن ناحیه زمین که تح تابش خورشید است بیشتر اقیانوس اطلس، بخشهایی از شرق آمریکای شمالی و جنوبی بود و غرب آفریقا و اروپا را در بر میگرفت.
شرارههای خورشیدی میتوانند ارتباطات رادیویی با فرکانس بالا را مختل کنند؛ زیرا اشعه ایکس و تشعشعات فرابنفش شدیدی که از آنها ساطع میشود، قسمت بالایی جو زمین یعنی یونوسفر را یونیزه میکند. یونوسفر از ۳۰ مایل(۴۸ کیلومتر) تا ۶۰۰ مایل(۹۶۵ کیلومتر) بالای سطح سیاره گسترش یافته و شامل بیرونیترین لایههای جوی(اگزوسفر، ترموسفر و بخشهایی از مزوسفر) است.