کد خبر: ۷۷۲۴۳۵
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰

رئیسی: قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم

رئیسی با بیان این‌که قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم، اظهار کرد: شاید برخی موافق این موضوع نباشند، اما اگر با نگاه نقادانه به کار‌ها نگاه کنند اشکالی ندارد ما را رهنمود می‌کند به افق روشنی که پیش‌روی اقتصاد است.
رئیسی: قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم
آفتاب‌‌نیوز :

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در همایش نخستین رویداد بین‌المللی خصوصی سازی در اقتصاد ایران، اظهار داشت: امیدوارم این همایش راه را برای تصمیم‌گیری و قانون گذاری با استفاده از تجربیات گذشته فراهم کند. برای فعالان اقتصادی، صاحب‌نظران و اساتید دانشگاه کاری که تاکنون انجام شده روشن است، اما با نگاه نسبت به چیزی که انجام شده یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: برای همگان روشن است که اقتصادی که حدود ۸۰ درصد آن دولتی است مشکلات زیادی دارد. همچنین برای همگان روشن است که باید بر اساس قانون اساسی عمل کنیم و در قانون اساسی بر اصل ۴۴ تاکید شده است.

رئیسی با اشاره به برنامه‌های توسعه اظهار کرد: در همه برنامه‌های توسعه تاکید شده است که دولت نباید متصدی باشد بلکه باید هدایتگر، نظارت‌گر و حمایت‌گر باشد و چنانچه دولت بخواهد موفق شود باید در این سه مورد عمل کند نه در دخالت‌ها و تصدیگری‌ها.

وی با بیان اینکه چه باید عمل می‌شد و چه شد، تفاوت بین آنچه باید باشد و آنچه که هست محسوب می‌شود، اظهار کرد: همین موضوع ما را راهنمایی می‌کند که چه کاری را باید انجام داد. دولت نباید متصدی باشد که حمایت مالی و حقوقی کند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بازنگری به تابلوی خصوصی سازی به این‌که چه باید کرد کمک می‌کند، تصریح کرد: این فرآیند کمک می‌کند که اشکال در ساختار‌ها بوده و یا در رفتارها؛ اگر اشکال در ساختار باشد هرچقدر هم که مدیران تغییر کنند اتفاقی نخواهد افتاد، اما اگر مشکل رفتار‌ها باشد رفتار‌ها باید اصلاح شوند. باید بررسی شود که آیا ساختار درست چیده شده است یا خیر و متناسب با این ماموریت باید به این سوال که چرا سیاست اصل ۴۴ قانون اساسی آنچنان که مورد نظر سیاست‌گذار بود عمل نشده پاسخ داد. باید از همه صاحبنظران و سرمایه گذاران سوال کرد که آیا موفق هستند یا خیر؟

وی در ادامه گفت: هدف پافشاری بر سیاست ذیل اصل ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد مقاومتی، میدان واقعی دادن به بخش خصوصی است؛ چرا که بسیاری از اوقات گفته می‌شود خصوصی سازی صورت گرفته، اما دولت با تابلو یا بی‌تابلو حضور دارد که نمونه آن واگذاری به سازمان تامین اجتماعی، برخی بانک‌ها و برخی شهرداری‌ها است که این موضوع تداوم تصدیگری دولت با عناوین دیگر محسوب می‌شود.

رئیسی ادامه داد: اگر بخش خصوصی اعلام کرد که فضا برای فعالیت قابل پذیرش است ایرادی ندارد، اما اگر اعلام کند میدان برای این بخش وجود ندارد این ایراد دارد.

رئیس جمهور با تاکید بر این‌که دولت نباید متصدی باشد، اظهار کرد: باید حتما به بخش خصوصی واقعی میدان داده شود. باید بررسی شود موانع چیست و این موانع برطرف شود. در سفر‌هایی که به شهر‌ها و روستا‌های مختلف دارم می‌بینم که کارخانه‌ها تعطیل شده و سالن‌ها به انبار سیب‌زمینی و پیاز تبدیل شده است. باید بررسی شود که چه کنیم که پرونده‌ها در قوه قضاییه ساخته نشوند. ما به دولت آمده‌ایم تا بستر فسادزا را اصلاح کنیم تا اصلا پرونده‌ای ساخته نشود که قوه قضاییه مجبور به پیگیری باشد.

وی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور ۰.۴ یک درصد بوده است اظهار کرد: باید علل این موضوع بررسی شود و دید که تحقق رشد اقتصادی در حد یک آرمان باقی می‌ماند و یا قابل انجام است.

رئیسی با تاکید بر این‌که رشد اقتصادی دو پایه افزایش سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری دارد تصریح کرد: باید دید چه کنیم که سرمایه گذار احساس امنیت کند این موضوع نه فقط در قرارداد‌ها بلکه در عمل و اجرا هم باید اعمال شود.

وی ادامه داد: پس از آنکه کارخانه واگذار می‌شود دولت بخش خصوصی را رها می‌کند در حالی که تازه در آن زمان وظیفه دولت شروع می‌شود و باید در کثرت یک ناظر و حامی وارد عمل شود؛ بنابراین سازوکار متناسب با این نگاه باید تنظیم شود. عدم موفقیت واحدی که به بخش خصوصی واگذار شده است پیام خوبی ندارد و باید دید که چه کنیم پیام‌های منفی به پیام‌های مثبت تبدیل شود.

رئیس جمهور ادامه داد: ما دنبال عبرت گرفتن هستیم باید با عبرت گرفتن از گذشته، آینده را ترسیم کرد چه در حمایت از بخش خصوصی و چه در توانمندسازی این بخش. از طرف دیگر نباید دچار افراط و تفریط شویم نگاه باید واقعی باشد و باید‌ها و نباید‌ها را در این رابطه تنظیم کرد. بر این باید‌ها و نباید‌ها نیز همه باید ملتزم باشند و بیش از همه دولتمردان باید ملتزم باشند.

وی با بیان این‌که برخی گمان می‌کنند اگر یک خصوصی سازی دچار مشکل شود کل فرآیند باید متوقف شود، گفت: این موضوع درست نیست بلکه این کشتی باید اصلاح شود و در این راستا باید از دانشگاه‌ها و فعالان اقتصادی به عنوان بازار کمک گرفته شود. این موضوع مورد تاکید بنده است که هر کسی صاحبنظر محسوب می‌شود، اما نظرش با ما متفاوت است حتما ابراز کند تا به نقطه مشترک برسیم.

رئیسی با بیان این‌که قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم، اظهار کرد: شاید برخی موافق این موضوع نباشند، اما اگر با نگاه نقادانه به کار‌ها نگاه کنند اشکالی ندارد ما را رهنمود می‌کند به افق روشنی که پیش‌روی اقتصاد است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۱
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
1
13
"وی ادامه داد: برای همگان روشن است که اقتصادی که حدود ۸۰ درصد آن دولتی است مشکلات زیادی دارد. همچنین برای همگان روشن است که باید بر اساس قانون اساسی عمل کنیم و در قانون اساسی بر اصل ۴۴ تاکید شده است."

برادر من فقط 80 درصد اقتصاد نیست 80 درصد کل همه چیز مردم. یادتان باشد جناب رییسی عزیز تا 80 درصد همه چیز را آزاد نکنید آزاد کردن 80 درصد اقتصاد انجام شدنی نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
2
35
خیلی سخت؟؟مثلا چقدر؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
2
26
ابتدا باید تصمیمات سخت را از اصلاح ساختار بانک ها و عمل به وظایف شان در چارچوب قانون و همچنین شرکت های زیان ده دولتی و نهادهای دولتی بودجه بگیر و موسسات غیر ضرور شروع کنید و آنها که باعث این وضعیت اقتصادی مردم شده اند نه از جیب مردم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
2
37
شما همه چیز را در برخی موارد بیش از 100 درصد گران کردید اما حقوق ما بازنشستگان فقط 10 درصد افزایش یاقته است چگونه کسری را پر کنیم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
1
40
یاخدا خودت کمک این مردم باش این مردم دیگه چیزی براشون نمونده یاصاحب الزمان خودت به فریاداین ملت برس
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
2
41
آقای رئیسی ابتدا باید زیر ساخت ها اصلاح گردد..دوما باید از بودجه سازمانها و ارگانهای بی خاصیت کسر میکردید و سوما باید برجام را بپذیرید...چرا فقط مردم باید تاوان ندانم کاری و بیسوادی مسئولان را پس بدهند...بیدار شوید و به خود آیید...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
2
24
هر دم از این باغ بری می رسد...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
3
30
امید اینکه تصمیم سخت‌تان به این معنی باشد که تصمیم بگیرید موضوع برجام را حل و فصل کنید و معضلات و مشکلات دامنگیر کشور و مردم را کمتر کنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
1
32
کدوم بخش خصوصی، کدوم تولید، نه برق دارید نه حمایت، نه امکان صادرات حتی به کشورهای دست سوم، نه امکان فروش داخل بدلیل کاهش فدرت خرید مردم. دست از ...بردارید ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
2
35
اگر بگیم غلط کردیم راضی میشود این نمایندگان به اصطلاح حامی مردم دارند چکار می کنند فقط به دنبال کارهای شخصی خودشان هستند و البته فرزندان دامادان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
1
28
پس هنوز اول راهیم باید کمربندها را ببندیم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین