نشریه گاردین چاپ انگلیس در گزارشی نوشت دانشمندان میگویند افزایش بی سابقه مواد ابتلا به آبله میمون در انگلیس و کشورهای دیگر که پس از پایان واکسیناسیون آبله در بیش از ۴۰ گذشته رخ داد، یک شیوع مورد انتظار بود.
این در حالی است که آژانس امنیت بهداشت انگلیس روز سه شنبه از ابتلای ۱۴ مورد دیگر به آبله میمون خبر داد که با این حساب، شمار افراد مبتلا در این کشور به ۷۰ نفر رسیده است. یک بیمار نیز در اسکاتلند گزارش شده است. با این حال هیچ موردی در ولز یا ایرلند شمالی گزارش نشده است.
به گزارش گاردین، واکسیناسیون آبله در بیشتر کشورها تا پیش از سال ۱۹۸۰ و زمانی که مجمع جهانی بهداشت از ریشه کن شدن این بیماری خبر داد، به اتمام رسیده بود. از آنجایی که واکسن آبله در برابر بیماری «آبله میمون» نیز محافظت ایجاد میکند، این واکسیناسیون سبب کنترل بیماری به خصوص در مناطق مرکزی و غربی آفریقا، جایی که این ویروس مختص به آنجاست شده بود.
با گذشت دههها پس از پایان واکسیناسیون آبله، شمار افرادی که بدن شان در برابر آبله میمون محافظت شده بود، کاهش یافت و همین امر اجازه داد تا این ویروس به سادگی از حیوانات به انسان و از یک فرد به فرد دیگر سرایت کرده و خطر شیوعی گسترده را تقویت کند.
دکتر «رومولوس بربان» (Romulus Breban) از پژوهشگران انستیتو پاستور پاریس در این باره گفت: انتظار میرفت چنین شیوعی اتفاق بیفتد.
بر پایه مدل سازی که از سوی بربان و تیم او در سال ۲۰۲۰ در کشور کنگو صورت گرفت، وی دریافت سیستم ایمنی بدن در برابر آبله میمون از میزان ۸۵ درصد در اوایل دهه هشتاد میلادی به ۶۰ درصد در سال ۲۰۱۲ رسیده است. او در همان زمان نوشت با کاهش ایمنی بدن، آبله میمون یک تهدید فزایندهای برای امنیت سلامت افراد شکل گرفته است. در سال ۲۰۲۰ بیش از ۴ هزار مورد مشکوک ابتلا به آبله میمون و دست کم ۱۷۱ مرگ دراین ارتباط در کنگو وجود داشته است.