علی شمخانی که برای شرکت در چهارمین گفتگوی امنیت منطقهای به تاجیکستان سفر کرده، با نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه دیدار و پیرامون مسائل دو جانبه، منطقهای و بینالمللی گفتگو کرد.
در این دیدار دریابان شمخانی با ابراز رضایت از سطح عالی رایزنیهای دو کشور در سطوح مختلف بر ضرورت تقویت هر چه بیشتر همکاریهای ایران و روسیه با توجه به تحولات جدید در عرصه بینالمللی تاکید کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اعمال تحریمهای گسترده غرب علیه روسیه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران ۴۳ سال است که در معرض تحریم قرار دارد و به نماد بیاثر بودن تحریم برای تحمیل اراده سیاسی به کشورهای مستقل تبدیل شده است.
شمخانی بر ضرورت پیریزی همکاریهای راهبردی تهران - مسکو برای مواجهه با سیاستهای یکجانبهگرایانه آمریکا تاکید کرد و افزود: به نظر میرسد تحریمها علیه روسیه با پایان جنگ لغو نخواهد شد و از این رو باید برای تدوین نظام منسجم همکاری بین کشورهای تحریم شده در افق راهبردی و بلندمدت برنامهریزی شود.
وی ایجاد جهش اساسی در تعاملات و مناسبات اقتصادی دو طرف را از مهمترین ابعاد روابط و عامل تسریع در ارتقای ابعاد دیگر همکاریها دانست و گفت: بسترسازی برای زیست مشترک در شرایط تحریمی و تبدیل تحریمها به فرصتی برای تقویت اقتصاد مولد و درونزا ضروری است.
شمخانی گفت: توسعه همکاری کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای و پیشبینی سازوکارهای مشترک مالی، بانکی و تعرفهای میان اعضاء این سازمان یکی از اقدامات مهمی است که میتواند از تاثیرگذاری ابزار غیر قانونی تحریم بر مناسبات اقتصادی و تجاری میان کشورها جلوگیری کند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با تبیین تلاش غرب برای سرگرمسازی روسیه در بحران اوکراین برای کاهش تمرکز این کشور در حوزه های دیگر بهویژه آسیای مرکزی، قفقاز و سوریه اظهار داشت: برخی کشورها با سوء استفاده از بحران اوکراین بهدنبال اجرای طرحهای توسعهطلبانه در منطقه و پیگیری اهداف بلند پروازانه خود هستند که باید با آن مقابله جدی شود.
شمخانی با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت افغانستان و ادامه حضور ناامنساز گروههای مختلف تروریستی در این کشور افزود: فقدان شکلگیری دولت فراگیر در این کشور یکی از اصلیترین دلایل تداوم بیثباتی و ناامنی و افزایش فشارهای اقتصادی و معیشتی به مردم است.
شمخانی در پایان، همکاری نزدیکتر و برنامهریزی شده نهادهای امنیت ملی دو کشور برای فراهم کردن بسترهای لازم درحوزه مناسبات جدید اقتصادی، تجاری، مالی و امنیتی دوجانبه بهویژه در شرایط تحریم را از الزامات شرایط موجود اعلام کرد و گفت: برای تحقق این مهم آماده تداوم نشستهای مقامات ذیربط دو کشور در تهران و مسکو هستیم.
دیدار شمخانی با دبیر شورای امنیت ملی تاجیکستان
در ادامه دیدارهای دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان که برای شرکت در چهارمین نشست گفتوگوی امنیت منطقهای به تاجیکستان سفر کرده است؛ نصرالله محمود زاده دبیر شورای امنیت ملی جمهوری تاجیکستان با او ملاقات و پیرامون آخرین تحولات منطقه و مسائل دو جانبه با او گفتوگو کرد.
در این دیدار دریابان شمخانی با اشاره به بحرانهای موجود در منطقه که ناشی از دخالتهای شرارت بار آمریکا و رژیم صهیونیستی است؛ توسعه همکاریهای منطقهای را بهترین راه برون رفت از بحرانهای موجود دانست.
شمخانی با ابراز مسرت از دیدار با همتای تاجیکی و سفر آتی رئیس جمهور تاجیکستان به تهران رایزنیهای دو کشور در سطوح عالی را برای گسترش همه جانبه روابط موثر و کارساز ذکر کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اراده رهبران دو کشور برای توسعه روابط تهران - دوشنبه تصریح کرد: باید با تبادل نظر و اشتراک مساعی موانع موجود در ارتقاء مناسبات فی مابین را برطرف کرد.
شمخانی با اشاره به مزیتهای ترانزیتی ایران و امکانات بندری در چابهار آمادگی کشورمان برای اتصال به آبهای جنوبی خلیج فارس را اعلام کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، بر همکاری در موضوع افغانستان و همچنین تسریع در اجرای توافق نامههای میان دو کشور تاکید کرد.
نصرالله محمود زاده دبیر شورای امنیت ملی جمهوری تاجیکستان نیز در این دیدار با اشاره به اشتراکات تمدنی و ریشههای عمیق فرهنگی و زبانی دو کشور اظهار داشت: رهبران دو کشور با اراده مستحکم در مسیر ایجاد فصل جدید در روابط دوجانبه گامهای مستحکمی را برداشته اند که مسئولیت ما برای شتاب دادن به روابط را مضاعف کرده است.
او گفت: سفر سرلشکر باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح ایران به تاجیکستان فصل جدیدی در روابط دفاعی دو کشور ایجاد کرد و آمادگی داریم تا توافقات حاصل شده را به سرعت اجرایی کنیم.
محمودزاده با اشاره به بیثباتی موجود در افغانستان، یکی از دغدغه های تاجیکستان را برقراری امنیت در مرزهای مشترک با این کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه گروههای تروریستی در افغانستان بهشدت فعال هستند و حاکمیت افغانستان نیز حساسیتی در مورد فعالیتهای ناامن کننده آنها ندارد.