روز گذشته، رسانه دولتی ایران، در توئیتی مدعی شد که جمعه شب حسن روحانی رئیس دولت یازدهم و دوازدهم، محمد خاتمی، سیدحسن خمینی و علی اکبر ناطق نوری در منزل حسن روحانی تشکیل جلسه دادند. گفته می شود اقدامات مربوط به اعتراضات اجتماعی و مباحث سیاسی انتخابات آتی، موضوع این جلسه بوده است.
به گزارش قرن نو جواد امام، نیز در توضیح این جلسه گفت: «این جلسات مسبوق به سابقه است و موضوع جدیدی نیست. در این جلسه آقای ناطق نوری حضور نداشتند. جلسه دید و بازدیدی است که از قبل، حین و بعد از دولت آقای روحانی به صورت دورهای انجام میشود و هیچ ربطی هم به مسائل سیاسی و مشکلات امروز ندارد.»
محمود میرلوحی، عضو حزب اتحاد ملت و نماینده پیشین شورای شهر تهران، با انتقاد از عملکرد روزنامه ایران، گفت:« این که این جلسه واقعی بوده است را من نتوانستم با خبر بشوم اما در گذشته این جلسات نیز بوده است. فرض را بر این می گذاریم که این جلسه برگزار شده است و چرا اینقدر از نشستن این ۴ نفر باید نگران هستند و فکر می کنند قرار است طوفان شود؟ این افراد با مهارت و کار سیاسی آشنایی ندارند که در رسانه دولت این چنین قلم می زنند.»
خلاصه گفتوگوی محمود میرلوحی، فعال سیاسی اصلاحطلب را در ادامه بخوایند.
***************
- روزنامه ایران خبری را درباره نشست آقایان روحانی، خاتمی، ناطق نوری و سید حسن خمینی منتشر کرده و گفته است که این نشست درباره انتخابات آتی و اعتراضات اجتماعی بوده است.اما من نتوانستم تا به این لحظه خبر خاصی درباره این جلسه دریافت کنم اما، در گذشته از زمان آقای هاشمی رفسنجانی چنین نشست هایی وجود داشت. روزنامه رسمی دولت به شیوه رسانه های زرد تصویری را کپی پیست کرده و آقای هاشمی را حذف کرده است. این دیدارها در گذشته وجود داشت و این بزرگواران با هم گفتگوهایی می کردند. این موضوع چه مشکلی را ایجاد می کند؟ سطح رفتار و عمل روزنامه رسمی دولت که وارد چنین شیوه استراق سمعی شده و یک سری نسبت هایی را مطرح کند، کار زننده و زشتی است.
- ممکن است روزنامه ایران این موضوع را از رانندگان و یا محافظان شنیده باشد اما شیوه کار او زننده است. دولت ها رفتند و آمدند و تغییر کردند، اما روزنامه ایران یک شأن برای خودش داشت و سعی می کرد به صورت اجماعی عمل کند، اما امروز وارد یک حوزه ای شده اند که رسانه هایی مانند مشرق نیوز اینگونه عمل می کنند. فرض را بگذاریم که این آقایان دور هم نشستند و گفتگو کردند، دولت این همه امکانات دارد و حاکمیت یکدست است؛ چرا باید یک رسانه وابسته به دولت از نشستن ۴ نفر شخصیت سیاسی کشور دغدغه پیدا کند و نگران شود؟ این موضوع نشان می دهد که اشخاصی قلم به دست گرفتند و فرصت تریبون را در اختیار دارند که آداب رسانه و آداب سخن گفتن و ... هنوز نیاموخته اند.
- کارهای اداره کشور سخت است و ما نیز این را می دانیم اما، اگر عاقل باشند و تدبیر داشته باشند باید با این آقایان مصاحبه کنند و یک صفحه از روزنامه را در اختیار صاحب نظران بگذارند. به نظر می آید، خیلی غیرحرفه ای و ناشیانه عمل کردند.تنگ نظری که یکی از ویژگی های این جریان است. در گذشته این جلسات نیز بوده است. فرض را بر این می گذاریم که این جلسه برگزار شده است و چرا اینقدر از نشستن این ۴ نفر باید نگران هستند و فکر می کنند قرار است طوفان شود؟ این افراد با مهارت و کار سیاسی آشنایی ندارند که در رسانه دولت این چنین قلم می زنند.
- روزنامه ایران حتی در زمان آقای احمدی نژاد، گاهی با اصلاح طلبان تماس گرفته و آداب ظاهری را رعایت می کردند اما، اینبار ظاهرا به سیم آخر زده و می خواهند از رسانه های زرد جلو بزنند. روزنامه های همشهری، جوان و کیهان به اندازه کافی حرف دارند و اگر بخواهند رقبای خود را مورد هجمه قرار بدهند، این کار را می کنند اما روزنامه ایران که یک سطحی از آداب روزنامه نگاری را رعایت می کرد، وارد حوزه های زرد شده است. ظاهرا روزنامه ایران می خواهد جای یالثارات را بگیرد.
- اگر شما به فرانسه نگاه کنید، آنان یک شورایی دارند به نام شورای ریاست جمهوری که تمامی روسای جمهور سابق در آن عضو بوده و دور هم جمع می شوند. مانند شورای نگهبان ما نیست اما دارای جایگاه حقوقی محترمانه است. شما در وزارت کشور نیز بروید عکسی از وزرای قبلی و استانداران در وزارت خانه وجود دارد اما چه شد است که روسای جمهور قبلی، روسای مجلس های قبلی همگی بد شده اند و جوان های بدون ریشه و شناسنامه شده اند سرمدار همه حرف ها؟
- آقای خاتمی حرمت آقای هاشمی را داشت، اما از زمان آقای احمدی نژاد بداخلاقی و بی احترامی باب شد و ما رفتار ایشان را در برابر آقایان هاشمی، میرحسن موسوی و کروبی را در یاد داریم.آقای روحانی نیز اگر چه برخی تلفن های آقای هاشمی را پاسخ نمی داد و باعث گلایه و ناراحتی ایشان شد اما، این دیدارهایی که الآن مشاهده می کنید در زمان آقای روحانی به راه افتاد. کار درستی هم بود و بالاخره روسای قبلی با هم یک دیداری داشتند.حتی یکبار در این جلسات بحث مهمی درباره برجام و مذاکرات مطرح بود. هرچند که این جلسات در زمان آقای روحانی تشریفاتی بود و ایشان خیلی به نطرات مطرح شده توجهی نداشت. حال آقای رئیسی هم می تواند این جلسات را برگزار کند و یک احوال پرسی با روسای جمهور قبلی داشته باشد. آقای رئیسی با آقای احمدی نژاد در مجمع تشخیص دیدار می کند اما می تواند با آقای روحانی و خاتمی نیز دیدار داشته باشد.