در توضیحات وزارت نفت آمده است: بررسی رد و مسیر انتشار شایعات درخصوص افزایش قیمت بنزین و تکرار آن در هفتههای اخیر با وجود تکذیبهای مکرر مسئولان دولت و مدیران وزارت نفت، از سوی برخی رسانههای یک جریان خاص و عمدتا منتقد دولت مطرح و پیگیری شده و اتفاقا این کار نه «طرح مخفیانه بنزینی دولت» که ظاهرا کلیدواژه جدید برخی جناحها برای سیاسیکاری و التهابآفرینی مینماید.
دولت سیزدهم در طول مدت مسئولیت خود نشان داده است در ارتباط با افکار عمومی شفاف و خودمانی بوده و تصمیمات خود را پنهان از مردم نگه نمیدارد و مشکلات، راهکارها و طرح و برنامههای خود را بدون لکنت و صادقانه با افکار عمومی در میان میگذارد، از جمله در حمله سایبری آبان سال گذشته به سامانه سوخت کشور که به قصد عصبانیت مردم و برهمزدن آرامش جامعه از سوی دشمنان ایران عزیز طراحی و اجرا شد، با اطلاعرسانی شفاف و پای کار آمدن تمام ارکان دولت از شخص رئیسجمهور محترم تا سایر مدیران ارشد دولت و وزارت نفت، این توطئه خنثی و به نقطهای روشن از حسن اعتماد مردم به خدمتگزاران خود تبدیل شد. درباره یارانه ارز ترجیحی نیز مشابه همین رویه در پیش گرفته شد و از چند ماه قبل درباره برنامه دولت برای اصلاح آن با مردم و افکار عمومی صحبت شد.
بنا بر اعلام وزارت نفت، بیان مشکلات و معضلات بهویژه درخصوص اصلاح الگوهای مصرف، بهویژه مصرف بهینه انرژی از سالیان گذشته همواره مورد تأکید بوده به گونهای که مقام معظم رهبری شعار سال ۱۳۸۸ را اصلاح الگوی مصرف انتخاب کردند. متأسفانه غفلت و بیعملی دولتهای قبل نسبت به این موضوع حساس سبب شده است امروز با انباشت مسائل در این زمینه مواجه باشیم و اکنون رفع این مشکلات هرچند بسیار دشوار شده است، اما با این وجود، دولت سیزدهم مصمم است برای صیانت از منابع بیننسلی و کاهش هدرروی انرژی با همراهی مردم و اعمال سیاستهای تشویقی برای کاهش مصرف و اقدامات سلبی برای جلوگیری از مصرف بیرویه انرژی گامهای مؤثری در این زمینه بردارد.
اختلاف قیمت سوخت در ایران و کشورهای همسایه با توجه به نوسانات قیمت جهانی نفت و ارز در ماههای گذشته به قدری زیاد شده است که با وجود مراقبت و افزایش کشفیات محمولههای قاچاق سوخت، باز هم عدهای بهویژه در مناطق مرزی با سوءاستفاده از کارت سوخت جایگاهداران مبادرت به عرضه خارج از شبکه سوخت میکنند که بهمنظور جلوگیری از خروج فراوردههای نفتی بهعنوان ثروت ملی که متعلق به یکایک ایرانیان است، دستگاههای مسئول از جمله شورای تأمین استانهای مرزی ممکن است ناگزیر به مدیریت و نظارت بیشتر بر عرضه و جلوگیری از قاچاق سوخت در برخی مناطق استانهای مرزی از طریق اعمال محدودیت در سوختگیری با کارت آزاد جایگاهداران شده باشند. بنابراین نباید این تدبیر را که دامنه اعمال محدودیت هم دارد به حساب ایجاد آمادگی برای افزایش قیمت سوخت گذاشت.
آنچه مسلم بوده و تاکنون بارها بر آن تأکید شده این است که «درحالحاضر دولت برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارد و انتشار شایعات و برخی قیمتهایی که در رسانهها انتشار مییابد، صرفا حدسیات و سناریوسازی در این زمینه و عاری از حقیقت است». توصیه ما به رسانهها این است درخصوص قیمت بنزین، با تیترهای جنجالی و برآمده از شایعات، فضای فکری مخاطبان خود را بیجهت مشوش و آلوده به شایعات نکنند.
انتشار اخباری از وضع قیمت بنزین در سایر کشورها به ویژه پس از نوسانات قیمت جهانی نفت موضوع جدیدی نیست و از سالهای گذشته و در دولت قبل به دفعات رسانهها گزارشهایی از نرخ بنزین در کشورهای همسایه، اروپا و آمریکا انتشار میدادند و البته نویسندگان روزنامه آرمان ملی و سایر رسانههای همسو، هیچگاه این کار را «تشکیل کمپینی برای هدایت و آماده سازی افکار عمومی برای افزایش قیمت بنزین» از سوی دولت وقت تلقی نمیکردند، اما اینکه اکنون ناگهان انتشار این اخبار را هدفمند و در راستای آمادهسازی افکار عمومی برای افزایش قیمت بنزین میدانند و سعی دارند با بافتن رطب و یابس، آن را در ذهن مخاطبان خود جا بیندازند، آن را بیشتر به یک بازی جناحی به قصد التهاب آفرینی و تولید نگرانی تبدیل کرده است.