این یکی از خونبارترین درگیریهای داخلی در دومین کشور پرجمعیت آفریقا محسوب میشود.
شاهدان و مقامات محلی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند که در حمله اعضای «ارتش آزادیبخش اورومو» به روستایی در ایالت ارومیه، وسیعترین و پرجمعیتترین منطقه اتیوپی، حداقل ۲۳۰ نفر کشته شدند.
دولت اتیوپی گروه شورشی موسوم به «ارتش آزادیبخش اورومو» را یک سازمان تروریستی میداند. در عین حال، این گروه هرگونه ارتباط با این قتل عام را رد کرده و گفته است که این کشتار توسط یک گروه شبه نظامی حامی آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی انجام شده است.
اتیوپی پس از سرکوب شورشان توسط دولت آقای آبی و متحدانش در منطقه تیگرای در نوامبر ۲۰۲۰، تا کنون چنین خشونت قومی را تجربه نکرده بود.
این شورشها و درگیریها از کجا شروع شد؟
اهالی تیگرای به عنوان یک اقلیت قومی پرنفوذ در اتیوپی تلاش کرده تا علیه سیاستهای آقای آبی در جهت از بین بردن سیستم فدرالیسم قومی این کشور شورش کند.
این درگیریها خیلی زود به یک جنگ داخلی تبدیل شد و هزاران کشته و زخمی و میلیونها گرسنه و آواره برجای گذاشت. هر دو طرف درگیری یک دیگر را به ارتکاب به جنایت جنگی از جمله پاکسازی قومیتی، کشتار جمعی و خشونت جنسی متهم میکنند.
در عین حال که اعضای ارتش آزادیبخش اورومو خود را از این کشتار مبری می دانند، مقامهای دولت آقای آبی و همچنین مقامات ایالت اورومیه هر کدام انگشت اتهام را به سمت این گروه شبه نظامی می برند.
دولت مستقر در اتیوپی با چالشهای بیشماری از جمله تحکیم قدرت در میان گروههای قومی متعدد مواجه است. یکی از اصلیترین چالشهای دولت مستقر همین قوم امهره است که دومین گروه بزرگ قومی در این کشور را تشکیل میدهند.
دانیل بیکیلی، کمیسر ارشد کمیسیون حقوق بشر اتیوپی روز یکشنبه با انتشار توییتی از مقامات این کشور خواست تا تمام «اقدامات لازم» را برای محافظت از غیرنظامیان انجام دهند. وی گفت: «هرگونه اقدام قانونی باید حداکثر احتیاط را برای جلوگیری از هدف قرار دادن مستقیم یا غیرمستقیم غیرنظامیان به کار گیرند.»