از روزهای اخیر شاهد وقوع زمینلرزههای متعدد در مناطق غربی استان هرمزگان هستیم که بزرگترین آن در منطقه بندر چارک به وقوع پیوست و بیش از ۱۳ زلزله با قدرت بیش از ۴ ریشتر نیز اتفاق افتاد.
بامداد امروز نیز در منطقه بندر مقام زمینلرزهای بهشدت ۵.۲ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین به وقوع پیوست که سبب نگرانی مردم ساکن در مناطق متأثر از زلزله شده است.
مهدی، ولی پور صبح امروز در جمع خبرنگاران در تشریح جزئیات زلزله بامداد امروز در استان هرمزگان اظهار داشت: ساعت ۱:۳۶ بامداد امروز یکم تیرماه، در پی وقوع زلزلهای بهبزرگی ۵.۲ ریشتر در منطقه بندر مقام استان هرمزگان ۵ تیم ارزیاب از هلال احمر دو استان فارس و هرمزگان به کانون زلزله اعزام شدند.
وی افزود: با توجه به اینکه زلزله در بخشهایی از مناطق جنوبی فارس هم احساس شد، همه نیروهای امدادی و عملیاتی شهرستانهای جنوبی این استان به حالت آمادهباش کامل درآمدند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر گفت: طبق بررسیهای میدانی از روستاهای شهرستان لامرد، زلزله در این مناطق خسارتی نداشته است، اما با توجه به وجود پسلرزههای متعدد، حالت وضعیت اضطراری ویژه هلال احمر شهرستان لامرد همچنان پابرجاست. همچنین جمعیت هلال احمر شهرستانهای لار، مهر، گراش، اوز و خنج نیز در وضعیت آمادهباش کامل قرار گرفتهاند.
ولی پور گفت: در استان هرمزگان هم کانون زلزله حوالی بندر مقام بود که بلافاصله ۳ تیم ارزیاب شامل دو نفر نیروی کادر و ۹ نجاتگر داوطلب برای بازدید اعزام شدند. طبق گزارش استان فارس ترکخوردگی جزئی در لامرد مشاهده شد و مسیر تابناک بهسمت بندر پارسیان که بهعلت ریزش کوه مسدود شده بود نیر بازگشایی شد، همچنین در مسجد دشتی پارسیان هم تخریب جزئی اعلام شده است.
مختار سلحشور مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان نیز از اسکان اضطراری زلزلهزدگان در مناطق متأثر خبر داد و گفت: در سه روستای دم تیر شمالی، دم تیر جنوبی و گود کناردان تعدادی واحد مسکونی با بافت قدیمی دچار ترکخوردگی شدند که به همین دلیل خدمات اسکان اضطراری در حال ارائه به مردم است و نیروهای جمعیت هلال احمر نیز در منطقه حضور دارند.
وی از وقوع بیش از ۱۵ پسلرزه در این مناطق هم خبرداد و اظهار داشت: بزرگترین پسلرزه این زلزله ۴ ریشتر بوده است.