امیر مسعود جلالی در حاشیه بازدید از جنگلهای باشت در جنع خبرنگاران اظهار کرد:۴۱هزار هکتار از جنگلهای بلوط زاگرس دچار آفت برگ خوار شده که از این میزان ۲۶هزار هکتار در کهگیلویه و بویراحمد، ۹ هزار هکتار در خوزستان و ۶ هزار هکتار نیز در استان فارس قرار دارد. ۷۴هزار هکتار از جنگلهای بلوط منطقه زاگرس درگیر آفت برگخوار و جوانه خوار بلوط است.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه ۳۳هزار هکتار از جنگلهای بلوط زاگرس درگیر آفت جوانه خوار بلوط شده است، تصریح کرد: مبارزه با این آفت سال گذشته در هشت هزار هکتار از جنگلهای بلوط کهگیلویه و بویراحمد انجام گرفته است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز در این بازدید گفت: جنگلهای زاگرس ۶ میلیون هکتار مساحت دارد که از این میزان یک میلیون هکتار آن بر اثر عوامل مختلف مانند خشکسالی دچار خسارت شده است.
عباسعلی نوبخت با یادآوری اینکه مشارکت جوامع محلی راهکاری برای پیشگیری از گسترش این آفت در جنگلهای بلوط است اظهار کرد: یکی از دلایل مهم طغیان آفت برگ خوار و پروانه خوار بلوط زراعت در نزدیکی درختان بلوط است. استفاده از روشهای طبیعی کم خطر و بیولوژیک به منظور حفظ موجودات زنده منطقه در دستور کار برای مبارزه با این آفت است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری همچنین به اهمیت جنگلهای زاگرس برای تامین اکسیژن و ذخیره آب اظهار داشت: مبارزه با آفتهای جنگلهای بلوط به صورت جدی انجام میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای محلولپاشی و مبارزه با آفت درختان بلوط ۴۰ میلیارد تومان تامین شده است.
سید علی احمدزاده اظهار داشت: برای مبارزه و محلولپاشی درختان بلوط کهگیلویه و بویراحمد به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. قرار است ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیز از محل مسوولیتهای اجتماعی وزارت نفت به این امر مهم اختصاص یابد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بیشترین درگیری با این آفات در منطقه باشت است، گفت: علاوه بر مبارزه با این آفات باید درختان جدید جایگزین شود که از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور انتظار میرود به فکر تامین اعتبار برای کاشت درختان جدید است.
سیدناصر حسینی پور نماینده گچساران و باشت در مجلس ادامه داد: حشره جوانه خوار و برگخوار که زمانی یکی از حشرات مفید درختان بلوط بود، امروزه با تغییرات آب و هوایی و دستکاری انسانی به یک آفت و تهدید برای جنگلهای زاگرس تبدیل شده است.
آفت پروانه برگ خوار با آغاز فصل بهار در سطح جنگلهای بلوط در ناحیه رویشی زاگرس شروع به فعالیت کرده و خسارتهای زیادی را به عرصههای طبیعی وارد میکند.