آفتاب- سرویس بین الملل: یک دیپلمات ارشد ایرانی روز جمعه اظهار داشت که ایران به صورت مشروط علاقهمند به گسترش همکاری با آژانس بین الملل انرژی اتمی است.
به گزارش سرویس بین الملل آفتاب، «علی اصغر سلطانیه» نماینده ارشد ایران در سازمان بین المللی انرژی اتمی در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اظهار داشت: «ما نه تنها قصد نداریم که به رابطه خود با آژانس خاتمه دهیم، بلکه برعکس علاقهمندیم که این رابطه را گسترش دهیم اما این به شرطی است که آژانس نیز همچون شورای امنیت سازمان ملل و با دید منفی به فعالیتهای ایران ننگرد و دائما در پی کشف رد پای فعالیتهای مشکوک و مخفی نباشد و طبق روال معمول عمل نماید».
این اظهارات آقای سلطانیه که بازتاب پیامهای «غلامرضا آقازاده» رییس سازمان انرژی اتمی ایران و معاون رییس جمهور ایران به «محمد البرادعی» رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی به شمار میرود در محافل غربی به عنوان احتمال کاهش همکاریهای آتی ایران با آژانس تفسیر شده است.
آقازاده همچنین روز پنجشنبه در مورد عدم علاقهمندی کشورش به ادامه فعالیت ناظران آژانس در مورد بررسی و جستجوی فعالیتهای مخفی و با دید منفی و اتهام آمیز، سیگنالهایی را ارسال کرده بود.
«بررسی چنین اتهاماتی ورای حیطه اختیارات و مسئولیتهای آژانس است».
آقازاده اینگونه ادامه داد: «هرگونه بررسی و استفسار بیشتر، از سوی ناظران آژانس از سوی ایران، به شکلی متفاوت از آنچه تاکنون دیدهایم پاسخ داده خواهد شد».
آقازاده البته در این باره توضیح بیشتری نداد.
سلطانیه اما ضمن رد وجود برنامهای نزد ایران برای کاهش همکاری با آژانس در این رابطه اظهار داشت: «ما به همکاریهایمان با آزانس ادامه داده و به تعهدات قانونیمان عمل خواهیم کرد».
همچنین سلطانیه با طرح این پرسش که «آیا وظیفه آژانس تحت فشار قراردادن ایران درباره اتهام تولید سلاح هستهای است؟» و با عنوان کردن این حقیقت که «مسیر کنونی که آژانس در آن گام برمیدارد تحت فشار و خط دهی آمریکاست» اظهار داشت: «بررسی چنین مسائلی خارج از حیطه اختیارات آژآنس به شمار میرود».
وی افزود: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ناظر و نگهبان سازمان ملل نیست».
گفتنی است در گزارش ماه مه آژانس پیرامون فعالیتهای هستهای ایران، این نهاد بین المللی ایران را متهم به پرهیز از ارائه مدارکی کرد که بر تلاش این کشور بر فعالیتهای سری و پنهانی برای تولید جنگ افزارهای هستهای دلالت میکند.
تهران همواره اظهار داشته است که تنها دلیل علاقهمندی این کشور به غنی سازی اورانیوم، به واسطه تولید انرژی است.
با اینهمه منتقدان، از آنکه این کشوردر پی دستیابی به کلاهک اتمی برای جنگ افزارهای هستهای باشد در هراساند.