آفتابنیوز : آفتاب: عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: «کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری باید بتواند به تمام نقاط کشور سرکشی کرده و با ارتباط مستقیم مردمی برنامههای خود را تشریح و تبیین کنند».
یداله طاهرنژاد، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در پاسخ به سوالی در خصوص امکان اجماع دو جناح با هم گفت: «ما باید بیاموزیم که براساس اصول اخلاقی و قانونی رقابت سیاسی کنیم. اما متاسفانه یک جریان که خود را منتسب به اصولگرایان میداند، مملکت را به وضعیتی رسانده است که حتی برخی فعالان جریان اصولگرا معتقدند که با این روش ادامه کار ممکن نیست. این اظهارنظر دوستان اصولگرا قابل تحسین است».
وی ادامه داد: «اینکه فضای رقابتی را با شعار وحدت ملی از بین ببریم، شاید به صلاح کشور نباشد بلکه باید به دنبال وحدت در عین کثرت باشیم. یعنی در ضمن رقابت سالم سیاسی در اصولی وحدت داشته باشیم، از جمله به کارگیری نیروهای کارآمد و ظرفیتهای کشور. نباید چنین باشد که یک جریان سیاسی وقتی موفق شد، تمام جریان مخالف را تا پایینترین لایههای اجرایی کشور حذف کند و کشور را از وجود این برکات و امکانات و ظرفیتها که با هزینه این کشور ایجاد شده از بین ببریم و بیتوجه باشیم».
طاهرنژاد فاکتورهای لازم برای تحقق رقابت سالم را چنین بیان کرد: «احزاب و جریانهای سیاسی باید برنامهشان را ارائه کنند و مردم هم به برنامهها رای بدهند. دولتی هم که سر کار خواهد آمد باید براساس توانایی افراد در اجرای برنامه افراد را به کار بگیرد، نه براساس گرایشهای سیاسی».
وی تاکید کرد: «مشکل فعلی ما در مملکت این است که برای کار اجرایی خاصی، شخصی موثر و شناخته شده و با تجربه و تخصصی بالا داریم، اما از آنجا که از حزب ما نیست، آن را به کار نمیگیریم در عوض شخصی را به کار میگیریم که اصلا توانایی انجام آن کار را ندارد».
طاهرنژاد با تعبیر این گونه عملکرد به خسارت به منابع ملی به جهت بهرهگیری از نیروهای جناحی که درباره رقابت انتخاباتی گفت: «رقابت را باید با اصول اخلاقی و قانونی، به شکل سیاسی دنبال کنیم. اما در اجرا از تمام ظرفیت کشور استفاده کنیم».
وی در پاسخ به سوالی در خصوص تشکیل رقابت پیش رو به تفکیک اصلاحطلبان و اصولگرایان گفت: «رقابت باید دو قطبی و بین اصلاحطلبان و اصولگرایان باشد و شرایط و امکانات عادلانه در اختیار هر دو جریان قرار بگیرد. اما هر جناحی که توانست آرا مردم را برای خود جلب کند از تمام ظرفیتهای انسانی کشور برای اجرای برنامههای خود استفاه کند و به لحاظ برخوردهای جناحی و تنگنظرانه نیروهای کارآمد و کیفی کشور را از گردونه حذف نکند».
طاهرنژاد در خصوص زمان مناسب جهت معرفی کاندیداهای قطعی ریاست جمهوری دهم گفت: «اگر در شرایطی عادی و با رعایت موازین حقوقی و اخلاقی کاندیداها بخواهند فعالیت خود را آغاز کنند و گروهها برای نامزدهایشان تبلیغاتی انجام دهند، حداقل یکسال زمان نیاز است تا یک کاندیدا بتواند به تمام نقاط کشور سرکشی کند تا با مردم ارتباط برقرار کرده و برنامههای خود را تشریح و تبیین کند».
وی ادامه داد: «بر این اساس، شاید اکنون کمی دیر شده باشد اما با توجه به شرایط ویژهای که در آن قرار گرفتهایم و متاسفانه یک جریان سیاسی با انواع محدودیتها و مشکلات و موانع مواجه است و جریان دیگر مبسوط الید و فارغ البال و فارغ الخاطر کارهایش را انجام میدهد، به ناچار باید تدبیری اندیشید که در حداقل زمان تبلیغات انتخاباتی انجام بگیرد. در عین حال باید مراقبت شود که تخریبها افکار عمومی را از واقعیتها منحرف نکند».
وی در ادامه تصریح کرد: «حداکثر تا اواخر شهریور باید کاندیداها به مردم معرفی شوند و فعالیتهای انتخاباتی آغاز گردد».
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با اشاره به بحثهایی که در حزب متبوعش پیرامون شرایط لازم در گزینه مورد نظرشان مطرح بوده و هست تصریح کرد: «شرایط کنونی کشورمان اقتضا میکند که کاندیدای مورد نظرمان کسی باشد که پاسخگوی چالشهای فراروی نظام باشد. این چالشها در عرصه داخلی تورم، اشتغال و در عین حال نوعی قانونگریزی توسط مجریان است».
وی با اشاره به قانونگریزی در برخی مجریان گفت: «این امر به گونهای است که تقریبا برنامه چهارم توسعه به حاشیه رفته و برداشتها از منابع ارزی و ریالی کشور در چارچوب برنامههای مصوب و رعایت مقررات موضوعه انجام نمیگیرد».
طاهرنژاد در خصوص مشکلات انتخابات تصریح کرد: «عدم توجه به کارآمدی،تجارب و تخصص افراد در امور موجب لطمه خوردن به انتخابات در کشور میشود. لذا شخصی را باید معرفی کرد که اعتقاد به قانون و رعایت اجرای آن داشته باشد. همچنین به استفاده موثر و مناسب از نیروهای کارآمد با توجه به شرایطی که اقتضا میکند معتقد باشد. به این اعتقاد داشته باشد که مبانی علمی در اقتصاد باید دخیل باشد تا اینچنین شاهد ضایعاتی همچون تورم و بیکاری نباشیم»
وی با اشاره به مساله گرانی و آزاردهندگی جدی آن برای مردم در عرصه داخلی داشتن راهکار مناسب برای آن را از جانب گزینهها ضروری دانست و درباره ویژگیهای گزینهها ریاست جمهوری در عرصه بینالملل گفت: «در عرصه بینالمللی هیچ زمانی ما با این اندازه چالش مواجه نبودهایم. این چالشها نوعا به عدم تعامل مناسب با دول خارجی باز میگردد؛ لذا شخصیتی که ما معرفی میکنیم باید توانایی و شناخت نسبت به اموری را داشته باشد که بتواند در عرصه بینالمللی با تعاملی منطقی فضای آلودهای را که علیه کشورمان شکل گرفته است تعدیل کند و بتواند با مناسبات صحیح و عاقلانه اقتصادی، سطح روابط با کشورهای دیگر را ارتقا دهد».
وی ضرورت دیگر کشورمان در عرصه بینالملل را بالا بردن شان شهروندان ایرانی در خارج از کشور دانست و تصریح کرد: «کاندیدای اصلح باید جایگاه ما را نسبت به وضع فعلی در عرصه جهانی ارتقا دهد».
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران همچنین در پاسخ به سوالی درباره برخی ابهامات بوجود آمده در خصوص اظهاراتش در روزنامه کارگزاران تاکید کرد: «بنده گفتهام آنهایی که دنبال ائتلاف در جناحها در بین عقلایشان هستند شخص خاصی را کاندیدای مطلوبی میدانند اما مطلقا نگفتهام این بحث در کارگزاران مطرح شده است. در کارگزاران آن قدر که بحث گزینه اصلیمان مطرح و جدی است، بحثهای دیگر خیلی جدی نبوده است».