حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لایینی روز پنجشنبه در همایش «امر به معروف و نهی از منکر، حکمرانی عادلانه، زیست عفیفانه و جهاد تبیین» در ساری افزود: در حالی امروز با مشکلات جدی امر به معروف و نهی از منکر و مشکلات فساد و کم کاری مواجه هستیم که بسیج، بازرسی، حراست، شورای امر به معروف و نهی از منکر ادارات و عیقدتی و سیاسی به عنوان گروهها مطهر نیز وجود داشته و فعالیت دارند.
وی با طرح این سووال که این گروههای مطهر کجای کار امر به معروف و نهی از منکر هستند، ادامه داد: کارکنان دولت به عنوان نان خواران و خادمان ملت علاوه بر لزوم رعایت تمام و کمال ضوابط عفاف و حجاب باید ریشههای بی عدالتی و فساد را در دستگاهای اجرایی بخشکانند.
امام جمعه ساری با تاکید بر این نکته که شوراهای امر به معروف و نهی از منکر ابتدا باید خودشان را اصلاح کنند، گفت: همه افراد بدحجاب و بی حجاب در خیابانها، کوچهها و سواحل که بیکار نیستند، شمار زیادی همین کارکنان دولت هستند، پس باید امر به معروف و نهی از منکر را از دستگاههای اجرایی شروع کنیم.
وی با ذکر این نکته که تحقیقات و پژوهشهای اجتماعی، مذهبی و اعتقادی زیادی از سوی مراکز علمی و دانشگاهی انجام میشود، اما همچنان نتایج آن در برنامههای توسعهای و در تصمیم گیریها برای حل آسیبهای اجتماعی و اعتقادی در جامعه استان جایگاهی نداشته و عملیاتی نمیشود، افزود: به نظر میرسد این همه هزینههایی که در بخش تحقیقات و پژوهش میشود فقط برای رفع تکلیف و گرفتن امتیازهای شخصی افراد است.
امام جمعه ساری: بسیاری از بدحجابها و بیحجابها در خیابانها، کوچهها و سواحل، کارکنان دولت هستند
بیشتر بخوانید:
سکوت رئیس جمهور شکست / اعلام موضع رئیسی درباره اختلاف نظرها پیرامون «عفاف و حجاب»
کروبی درباره وضعیت معشیت مردم، موضوع حجاب و بازداشت تاج زاده چه گفت؟
علم الهدی: دوره ساسانیان، زنان ایرانی چادرهای مخصوصی میپوشیدند که همه بدن آنان را میپوشاند / زیر چادر، کلاهی بر سر میگذاشتند تا قدشان معلوم نشود
محمدی لائینی بر لزوم تعامل و ارتباط بین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی علمی و دانشگاهی با دستگاههای اجرایی تاکید کرد و بیان داشت: در چنین وضعیتی ابتدا باید امر به معروف و نهی از منکر را در دستگاههای اجرایی نفوذ بدهیم.
وی با ذکر این نکته که عفاف و حجاب را باید در کنار عدالت ادارای و برخورد با مفسدان در دستگاههای اجرایی دنبال کرد، گفت: در این صورت مردم را میتوان قانع به رعایت مقولات امر به معروف و نهی از منکر کرد.
نماینده، ولی فقیه در مازندران افزود: کم کاری در ادارات و بی عدالتی در رفتارهای کارکنان دولت سبب شد تا مقولات امر به معروف و نهی از منکر در همه بخشها بشدت کم رنگ شود و حتی بدبینی در جامعه به وجود بیاید.
وی یکی از بارزترین منکرات را ماده ۱۰۰ شهرداریها دانست و بیان داشت: جریمه ماده ۱۰۰ و ۹۹ در شهرداریها ریشه بسیاری از فسادهای ساخت و سازهای بی ضابطه و غیرمجاز است و در واقع فساد و منکر را با گرفتن جریمه توجیه میکنیم که این مشکلات ریشهای امر به معروف و نهی از منکر است.
امام جمعه ساری با اظهار این که معتقد است هرگونه مشکلاتی که در جامعه وجود دارد ابتدا باید یقه شوراها و دیگر نهادهای مسوول در امر به معروف و نهی از منکر گرفت، گفت: کژی و ناخالصی در آنان نباید باشد، امروز نگاه تنگ نظرانه و باند همشهری بازی در دستگاههای اجرایی مازندران به عنوان منکرات بیداد میکند.