آفتابنیوز : آفتاب- سید شفیع مصطفوی: رئیس جمهور سوریه فردا شنبه در صدر هیاتی سیاسی به تهران سفر میکند.
بشار اسد در این سفر دو روزه با مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران دیدار و درباره روابط دوجانبه، مسائل منطقهای و بین المللی گفتگو خواهد کرد.
وزیر امور خارجه، مشاور سیاسی و رسانهای رئیس جمهور سوریه و رئیس اداره تشریفات ریاست جمهوری این کشور بشار اسد را در این سفر همراهی خواهند کرد.
از زمان آغاز ریاست جمهوری بشار اسد در سال 2000 میلادی این ششمین سفر وی به ایران است. او نخستین رئیسجمهوری بود که پس از انتخاب محمود احمدینژاد، به ریاستجمهوری ایران، در سال 1384، به ایران سفر کرد، اما استقبال رسمی از او که در خیابان فلسطین تهران انجام شد، موجبات رنجش مقامات سوری را فراهم کرد.
در آن زمان و طبق قولهاى رئيس جمهور در زمان انتخابات قرار بود، برنامه ملاقات و استقبال از ميهمانان جمهورى اسلامى عوض شده و ديگر مراسمى در کاخ سعدآباد برگزار نشود.
به همین دلیل خيابان فلسطين تهران که دفتر رئيس جمهور ايران در انتهاى آن واقع شده است آن روزها آسفالت تازه اى شد، تا نخستين استقبال رسمى دولت جديد در آن برگزار شود.
تمامى تشريفات رسمى شامل گروه موزيک و گارد ويژه احترام در خيابان فلسطين مستقر شدند. احمدى نژاد پس از آنکه از بشار اسد در ابتداى خيابان فلسطين استقبال کرد همراه ميهمان عالى رتبهاش طول اين خيابان را براى سان ديدن از گارد ويژه احترام طى کرد و سپس به طور مستقيم وارد دفتر کار رئيس جمهورى در ساختمان پاستور شدند.
پس از آن بود که سفارت سوریه به نحوه استقبال ایران و آنچه استقبال نامناسب از بشار اسد نامید، اعتراض کرد.
در پی این ماجرا بود که نهاد ریاست جمهوری تصمیم گرفت با تغییر محل استقبال رسمی، در داخل مجموعه ریاست جمهوری از جلال طالبانی استقبال کند.
به هر حال، به نظر میرسد تحولات جدید سیاسی در منطقه، محور اصلی گفتگوهای ششمین سفر اسد به تهران باشد.
سوریه و رژیم صهیونیستی طی ماههای گذشته، چهار مرحله، مذاکره غیر مستقیم را با میانجیگری ترکیه انجام دادهاند و در آخرین دور این مذاکرات که آن را مثبت و سازنده ارزیابی نمودند بر ادامه مذاکرات تأکید کردند.
هرچند هنوز این مذاکرات به صورت مستقیم صورت نگرفتهاست، اما بشار اسد، چندی پیش در گفتگویی با روزنامه فرانسوی لوموند، خاطر نشان کرد که اکنون سوریه آماده صلح است.
رهبران سوریه معتقدند در صورتی که فرصت صلح دوباره از بین برود کانال تازهای برای افراطگرایان باز خواهد شد و مذاکرات غیرمستقیم سوریه با اسرائیل حول این محور است.
با این همه، ایران تاکنون نسبت به مذاکرات سوریه و رژیم صهیونیستی، واکنش مسخصی نشان ندادهاست. تنها پیامی که از سوی ایران در این زمینه شنیده شد، واکنش تند حسین شریعتمداری، که یک روزنامهنگار نزدیک به جریان رئیسجمهور است، بود.
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان در گفتوگو با روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن درباره از سرگیری گفتوگوهای سوریه و رژیم صهیونیستی گفت: «در صورتی که سوریه به توافقنامه صلح با اسرائیل برسد و این رژیم را به رسمیت بشناسد، تغییرات اساسی در مسیر روابط بین سوریه و ایران ایجاد میشود».
این در حالی است که «عماد مصطفی» که دیپلماتی ارشد و از افراد مورد اعتماد و نزدیک به «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه به شمار میرود اظهار داشتهاست: «مذاکرات اخیر با میانجیگری ترکیه «فرصتی تاریخی» برای اسرائیل است. فرصتی که اسرائیل از طریق آن میتواند نه تنها با سوریه بلکه با بقیه جهان عرب نیز به مفاهمه و صلح برسد».
وی افزودهاست: «ما علاقهمند به رسمیت شناختن یکدیگر و همزیستی همچون دو همسایه هستیم».
باید منتظر ماند و دید که آیا، سفر بشار اسد به تهران، میتواند به روشن شدن موضع ایران در قبال گفتگوهای صلح سوریه و اسرائیل بیانجامد، یا نه؟