این مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا عصر چهارشنبه به وقت محلی در سخنانی در مجمع امنیتی اسپن در خصوص برنامه هستهای ایران با تکرار ادعاهای واشنگتن درباره موضوع ساختگی گریز هستهای ایران مدعی شد که زمان گریز هستهای ایران بیشتر از یکسال نیست بلکه حدود چند هفته تخمین زده میشود.
به گزارش رسانههای آمریکایی، رئیس سیا در عین حال اذعان کرد که ایران تلاشهایی برای تسلیحاتی کردن برنامه هستهای خود انجام نداده است، اما مدعی شد که روند نگران کننده است.
رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در هراس از برنامه دفاعی موشکی بازدارندگی ایران نیز گفت: آنها در حال حاضر بزرگترین زرادخانه موشکی را در خاورمیانه دارند. این امر و پهپادها نگرانیهای مهم ما هستند.
رئیس سیا در واکنش به سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به ایران نیز مدعی شد: واقعیت این است که روسها و ایرانیها در حال حاضر به یکدیگر نیاز دارند، هر دو کشور تحت تحریم شدید به دنبال خروج از انزوای سیاسی هستند.
ویلیام برنز ادعا کرد: اگر اینکه آنها به یکدیگر نیاز دارند، بدان معنا نیست که واقعا به یکدیگر اعتماد دارند، بلکه آنها رقبای انرژی و رقبای تاریخی هستند.
این مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا در ادامه ادعاهای خود افزود هر دو طرف به دنبال این هستند که نشان دهند گزینههایی دارند.
وی مدعی شد که سفر پوتین به تهران نشاندهنده آن است که در صنعت دفاعی روسیه مشکلاتی وجود دارد و به نظرم محدودیتهایی برای راههایی که آنها میتوانند به یکدیگر کمک کنند، وجود دارد.
رئیس سیا مدعی شد مشاهده تصاویر دیدار پوتین با رهبران ایران برایش حس نوستالژی نداشت.
وی با تکرار توصیه لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به ایران مبنی بر اینکه در اختیار قرار ندادن پهپاد در اختیار روسیه، اظهارات او را تایید کرد.
وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما به ایران توصیه میکنیم پهپاد در اختیار روسیه قرار ندهد و فکر میکنم این کار یک ایده بسیار بد است.
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز گفت: فکر نمیکنم ارائه پهپاد و سایر تجهیزات به روسیه از سوی ایرانیها ایده خوبی باشد.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در آستانه سفر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به منطقه غرب آسیا در جمع خبرنگاران ادعا کرد که بر اساس اطلاعات آمریکا، ایران درحال آماده سازی برای ارسال پهپاد به روسیه جهت استفاده آنها در اوکراین است.
وی همچنین مدعی شد تهران درحال آماده سازی برای آموزش روسها جهت کار با این پهپادها است.
مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه ادعاهایش افزود که مشخص نیست ایران هم اکنون این پهپادها را در اختیار روسیه قرار داده است یا نه؟
وی ادامه داد: تهران درحال آماده سازی برای آموزش روسها جهت کار با این پهپادها است.
مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین مدعی شد که مشخص نیست ایران هم اکنون این پهپادها را در اختیار روسیه قرار داده است یا نه؟
اما یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در پی ادعاهای مقامات کشورش اعلام کرد که هنوز هیچ نشانهای از استفاده روسیه از سلاحهای ایران در جنگ اوکراین وجود ندارد.
این مقام ارشد پنتاگون که نامش بیان نشده بود، به خبرنگاران گفت: هنوز هیچ نشانهای از وجود سلاحهای ایران در میان نیروهای روسیه که در حال نبرد در اوکراین هستند، دیده نمیشود.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز درباره ادعای جدید آمریکا مبنی بر ارائه پهپادهای ایرانی به روسیه و تاثیر آن بر مذاکرات رفع تحریمها گفته بود: نمیدانم که ارائه پهپاد از سوی ایران به روسیه لزوما بر تلاشهای ما برای امضای یک توافق هستهای با ایران تاثیر خواهد گذاشت یا خیر، اما این اقدام قطعا بر حمایت ما از اوکراین تاثیر خواهد گذاشت.
این در حالی است که ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص اظهارات مشاور امنیت ملی امریکا درباره فروش فناوریهای نوین ایرانی به روسیه، تصریح کرد: سابقه همکاریهای میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حوزه برخی فناوریهای نوین به پیش از آغاز جنگ در اوکراین بر میگردد و در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی در این ارتباط رخ نداده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ اوکراین کاملا روشن است و بارها بصورت رسمی اعلام شده است.
کنعانی در ادامه افزود: ادعای مقام امریکایی در حالی است که امریکا و اروپاییها سالها است کشورهای اشغالگر و متجاوز از جمله در منطقه غرب آسیا را به انباری از سلاحهای کشنده متنوع خود تبدیل کرده اند که قطعاً بدون این تسلیحات، تداوم بیش از هفت دهه تجاوز، جنایت و اشغالگری صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی ممکن نبود.