رئیس کمیته امنیت کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به برخوردهای چند روزه گذشته گشت ارشاد با زنان، گفت: ما اگر راجع به گشت ارشاد انتقادی داریم به معنی این نیست که موافق بدحجابی، بی حجابی و زیر سوال بردن یکی از مهمترین مسائل دینی مان هستیم مسئله حجاب در اسلام مورد تاکید قرار گرفته است و ما به آن معتقد هستیم، اما اینکه ما بخواهیم این مسئله را صرفا با حضور گشت ارشاد و به صورت سلبی پیش ببریم تجربه نشان داده است که موفق نخواهیم بود.
جلال رشیدی کوچی اظهار کرد: حضور گشت ارشاد کار را سخت میکند و مردم را نسبت به یک اصل مترقی که به دنبال حفظ شان و جایگاه زن در جامعه است بدبین میکند. ما در حوزه حجاب باید نود درصد کار ایجابی، توجیهی و فرهنگی انجام دهیم و در خوش بینانهترین حالت ده درصد به سمت کارهای سلبی پیش برویم. متاسفانه میبینیم چنین موضوع مهمی که به دنبال حفظ شان و جایگاه زن است با نود و پنج درصد کار سلبی که سلیقهای انجام میشود در جامعه اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه گشت ارشاد سلیقهای برخورد میکند، تاکید کرد: گشت ارشاد نمیتواند به اصل موضوع که تقویت جایگاه حجاب است کمک کند. اصولا دین اسلام بر پایه مسائل ایجابی بنا نهاده شده است و کمتر به سمت کارهای سلبی رفته است.این اتفاقاتی که میافتد مردم را ناراحت و نگران کرده است. اگر ما در مورد گشت ارشاد اظهار نظر میکنیم و انتقادی داریم این انتقاد از سر دلسوزی برای نظام، دین و مردم و جامعه زنان مان است.
نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به هر حال باید در مورد حضور یا عدم حضور گشت ارشاد در جامعه آسیب شناسی صورت گیرد، اما متاسفانه عدهای مسئله مهم حجاب و آسیبی مثل بدحجابی را صرفا به مبحث گشت ارشاد گره زده اند و اجازه نمیدهند کسی نزدیک شود. با برچسب زدنهای نادرست، فضای سختی را ایجاد کرده اند که اگر کسی در مورد این مسئله حرف بزند و اظهار نظری داشته باشد حتما موافق بدحجابی است و این نگران کننده است.
رشیدی کوچی گفت: کسانی که در حوزه حجاب به دنبال ساختارشکنی هستند تعدادشان بسیار اندک است مثلا کسی که با رفتار خودش به دنبال این است که به اعتقادات مردم لطمه بزند به راحتی قابل شناسایی است و باید با اینها برخورد شود، اما اینکه ما بی محابا و در انظار عمومی چنین رفتارهای داشته باشیم درست نیست و مستقیم در پازل دشمن بازی میکنیم. اگر قرار است در حوزه حجاب اقدامی انجام شود باید توسط کارشناسان، روانشناسان و جامعه شناسان مورد بررسی قرار گیرد یعنی کسانی خارج از مجموعه انتظامی و لباس و فرمی که عزیزان نیروی انتظامی هستند این مسئله را بررسی و مورد مطالعه قرار داده و بعد راهکارها و پیشنهادات لازم را برای اجرا ارائه دهند.
وی افزود: حجاب مسئلهای فرهنگی، دینی، اعتقادی و روانشناسی است. سوال ما از عزیزان نیروی انتظامی این است که آیا مامورینی که در حوزه گشت ارشاد هستند آموزش لازم را میبینند؟ آیا تخصص لازم در برخورد با یک پدیده اجتماعی را دارند؟ قطعا ندارند و اگر آموزش دیده بودند که این اتفاقات نمیافتاد.
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها گفت: هر زمان که نظام جمهوری اسلامی ایران به سمت و سویی رفت که اتفاقات خوبی بیفتد این رفتارها شدت گرفته و این اتفاقات خوب را تحت الشعاع قرار داد ما در چند روز گذشته در حوزه بین الملل و تقویت جایگاه جمهوری اسلامی ایران شاهد اتفاقات خوبی بودیم، اما برخورد ناشایستی که جای دفاع ندارد و ویدیویی که از برخورد ناشایست منتشر شد تمام اینها را تحت شعاع قرار داد. برخورد گشت ارشاد تبدیل به موضوع امنیتی شده است. التهابی که در جامعه ایجاد میشود دوقطبی که شکل گرفته است این فضا را ایجاد کرده است. خیلی از بانوان باحجاب ما هم تحت تاثیر این دوقطبی آسیب میبینند بانوانی که حجاب شان متناسب با خواسته ما نیست هم آسیب میبینند متاسفانه فضای روانی جامعه این روزها به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است.
رئیس کمیته امنیت کمیسیون امور داخلی و شوراها، ادامه داد: در حال پیگیری هستیم که جلسه مشترکی با کمیسیونهای اجتماعی، فرهنگی، مسئولان نیروی انتظامی و دیگر مسئولان زیربط داشته باشیم تا جلوی آسیب بیشتر به جامعه گرفته شود. سابقه گشت ارشاد نشان داده است که هیچ کسی با این روش چادری نشده است تا به امروز گشت ارشاد نتیجه مثبتی را به دنبال نداشته است، چون در کنارش آنهایی که باید کار فرهنگی و ایجابی میکردند نبودند.
رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد مجلس پیشنهادی مبنی بر عدم حضور گشت ارشاد را به مسئولان زیربط بدهد، گفت: در جلسهای که با حضور کمیسیونهای تخصصی مجلس و مسئولان نیروی انتظامی داریم این مسئله را بررسی میکنیم تا ببینیم خروجی جلسات چیست و به چه نتیجهای در این مورد میرسیم.