وزارت خارجه ترکیه با صدور بیانیهای اعلام کرد، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه این کشور در جریان تماس تلفنی با فیصل بن فرحان، همتای سعودیاش روابط دوجانبه و همکاری در محافل بینالمللی به ویژه سازمان همکاری اسلامی را مورد بررسی قرار دادند.
وزرای خارجه ترکیه و عربستان همچنین در خصوص توافق صادرات غلات از بنادر اوکراینی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
به گزارش سایت شبکه خبری روسیا الیوم، از سوی دیگر، عبد الله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات و چاووش اوغلو نیز در تماسی جداگانه درباره توافق بین روسیه و اوکراین در استانبول با مشارکت سازمان ملل در خصوص صادرات غلات با یکدیگر گفتوگو کردند.
عبد الله بن زاید این توافق را اقدامی مهم توصیف کرد که بر اهمیت تقویت همکاری بینالمللی در مقابله با چالشهای جهانی و همکاری جهت دستیابی به راهکارهای مؤثر و کارآمد به منظور ممانعت از وقوع بحران جهانی غذا تاکید دارد.
بن زاید و چاووش اوغلو در جریان این گفتوگوی تلفنی همچنین به بررسی پارهای از مسائل دوجانبه و بینالمللی پرداختند.
وزیر خارجه امارات ضمن تاکید بر اهمیت افزایش تلاشها برای حل نزاعها از طریق گفتوگو همچنین تصریح کرد که کشورش به حمایت از صلح و ثبات در منطقه و جهان ادامه میدهد.
عبد الله بن زاید همچنین تاکید کرد، امارات از تمامی تلاشها و ابتکارعملها با هدف تقویت امنیت و ثبات منطقهای و بینالمللی که در پاسخگویی به خواستههای مردم در رابطه با رشد و توسعه و شکوفایی سهیم است، حمایت میکند.
وی همچنین توافق حاصل شده در استانبول را به ترکیه تبریک گفت.
روز جمعه توافقی با حضور روسیه و اوکراین و تحت نظارت سازمان ملل در ترکیه درباره صادرات غلات و محصولات کشاورزی اوکراین از طریق دریای سیاه امضا شد؛ مسألهای که امیدواریها را برای کاستن از بحران جهانی غذا ناشی از حمله روسیه به اوکراین افزایش داده است.
محاصره بنادر اوکراین توسط یگان نیروی دریای سیاه روسیه از زمان آغاز حمله این کشور باعث کاهش تأمین غلات در سراسر جهان و افزایش بهای آن در سطح دنیا شده است.
غرب، روسیه را مسئول بحران غذایی در جهان میداند اما مسکو این مسأله را رد میکند و تاثیر تحریمهای غربی را باعث کاهش صادرات مواد غذایی و کودهای کشاورزی اعلام کرده است.
حمله روسیه به اوکراین از ۲۴ فوریه آغاز شده و به رغم تلاشهای غرب برای به شکست کشاندن روسیه در این نبرد از طریق تحریمهای سخت اقتصادی همچنان ادامه دارد.