حكيم كه هفته گذشته به بصره سفر كرد، درباره شركت در انتخابات و اعمال تروريستها و ايجاد تفرقه ميان مسلمانان عراق سخناني ايراد كرد.
وي در ابتدا درباره نقش و منزلت شهداي عراق كه در راه مبارزه با ديكتاتوري عراق خود را فداي ملت كرده بودند از جمله شهداي خانواده صدر و حكيم، بهخصوص آيتالله محمدباقر حكيم، رئيس فقيد مجلس اعلاي عراق صحبت و به نقش روشنگر روحانيوني مانند آيتالله سيستاني اشاره كرد.
رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق با مهم شمردن نقش مردم در انتخابات حضور آنها را امري واجب دانست و خاطرنشان كرد: اين انتخابات پايه و بنيان عراق جديد را تشكيل خواهد داد و به مردم اجازه ميدهد كه براي آزادي و حركت در جهت دموكراسي گام بردارند و همانطور كه مرجعيت ديني عراق آيتالله سيستاني هم اين انتخاب را واجب شرعي اعلام كردهاند، هر زن و مرد عراقي موظف هستند كه در اين انتخابات كه نابودكننده استبداد و ديكتاتوري است، شركت كنند.
حكيم با درنظر گرفتن اينكه مردم عراق، شهداي بسياري را تقديم كردهاند به اعمال تروريستي و سوءقصد به وي اشاره كرد و گفت: هيچ افتخاري بالاتر از شهادت نيست و با وجود اقدام به ترور بنده، با تغيير مكان محل زندگيم مخالفت كردم و معتقدم در برابر تروريستها بايد مقاومت كرد نه عقبنشيني.
وي با اشاره به اينكه مرجعيت ديني عراق بدون موضعگيري و تعصب مذهبي در جهت خير و صلاح مردم عراق سخن ميگويد از حضور پرشور مردم براي برگزاري انتخابات كه نشاندهنده اراده قوي آنهاست، ستايش كرد.
حكيم درباره ائتلاف متحد عراقي گفت: اين ائتلاف شامل شخصيتهاي برجسته و مؤمني از تمامي طيفهاي مختلف عراق همچون شيعيان، سنيها، تركمانها و كردها و حتي ديگر اقليتهاي ديني است كه با بهدست آوردن حمايت از مراجع نجف بهخصوص آيتالله سيستاني، لياقت خود را در جهت اداره امور عراق نشان داده است.
رئيس مجلس اعلاي عراق اظهارداشت: اين ائتلاف در جهت توسعه عراقي تلاش ميكند كه با احترام به همه اديان و مذاهب عراقي از هرگونه تبعيض دوري كرده و با درنظر گرفتن مباني اسلام به قانونمند كردن عراق ميپردازد.
عراق آينده بدون نياز به نيروهاي بيگانه از مرزهاي خود حفاظت كرده و تمامي تغييرات سياسي كشور براساس رأي مردم صورت ميگيرد نه كودتاي نظامي.
حكيم با اشاره به اهداف ائتلاف متحد عراقي افزود: ما با پيشينه ايثارگري و فداكاري و با زنده نگهداشتن ياد شهداي عراق به عنوان الگو از حقوق مردم عراق تا آخرين لحظه دفاع خواهيم كرد و در جهت از بين بردن فساد اداري و رشوه مبارزه ميكنيم و براي ايجاد كار و تأمين نيازهاي ضروري مردم مانند آب و برق و سوخت تلاش ميكنيم.
وي با اعلام برنامههاي ائتلاف عراق متحد از تلاش براي رفاه اجتماعي، از بين بردن فقر، بازسازي شهرهاي ويران شده، دفاع از حقوق زنان براي شركت در تمام مسائل سياسي و اجتماعي و ايجاد آزادي و استقلال و عدالت سخن گفت.
نامزد مطرح ائتلاف عراق متحد با اشاره به راه شهيد محراب آيتالله محمدباقر حكيم شركت گسترده مردم عراق از جمله اهل تسنن را در اين عمليات سياسي واجب دانست و تشكيل حكومت آينده و تدوين قانون اساسي را در گرو شركت حقيقي تمام مردم دانست.
حكيم با ابراز تأسف از جنگهايي كه در اثر حكومت رژيم صدام به كشورهاي همسايه متحمل شد بر ضرورت برقراري روابط دوستانه با كشورهاي همسايه تأكيد و خاطرنشان كرد: ما تلاش براي نزديكي با كشورهاي همسايه را قطع نخواهيم كرد زيرا اين روابط دوستانه باعث ثبات و امنيت تمام منطقه خواهد شد و هماكنون كه كشورهاي همسايه آمادگي پذيرفتن مردم عراق را دارند بايد براي تحكيم و تقويت اين روابط تلاش كنيم.
رئيس مجلس اعلاي عراق با رد كردن هرگونه دخالتي از سوي كشورهاي همسايه و غيرهمسايه گفت: مردم عراق بدون نياز به هيچ نيروي خارجي با حفظ روابط خود با كشورهاي ديگر قادر به اداره كردن امور خويش هستند.
حكيم از مردم عراق خواست كه يكپارچگي و وحدت خود را حفظ كرده و در مقابل اعمال تروريستي مقاومت كنند، او عملياتهاي تروريستي كه در جريان آن هر روز تعدادي از مؤمنان، شخصيتهاي سياسي و اجتماعي به شهادت ميرسند را محكوم كرد و خواهان برخورد جدي با اين افراد شد.
حكيم با انتقاد از عملكرد ناموفق دولت موقت عراق در برقراري امنيت افزود: از دولت عراق ميخواهم كه از امكانات و شجاعت مردم عراق در مقابل تروريسم استفاده كند، البته در اين مدت به خاطر اعمال سياست هاي اشتباه امنيت در اين كشور برقرار نشده ولي من بهعنوان آخرين بازمانده راه جهاد و شهادت از خانواده حكيم با شما عهد ميبندم كه تا آخرين لحظه باقي ميمانم و به شما اطمينان ميدهم كه تلاش من براي احراز پست و مقام نيست بلكه براي دفاع از حقوق ملت و ايجاد عراقي پيشرفته با قوانين مدون است.