احمد نادری در مراسم افتتاح پارلمان دانشجویی طی سخنانی با اشاره به اینکه پارلمان تجلی دموکراسی و مردمسالاری دینی گفت: در جمهوری اسلامی ایران تفکیک قوا امری بدیعی است و بعد از انقلاب اسلامی هم امام خمینی (ره) و هم رهبری بر آن تاکید داشتند تا جایی که امام (ره) بیان داشتند مجلس در راس امور است.
وی تصریح کرد: اگر مجلس خوب و کاری باشد باید دولت را به کار وادار کند بهگونهای که دولت قبل را وادار به کار کردیم. معتقدم اگر مجلس قوی داشته باشیم دولت قوی را شاهد خواهیم بود.
این نماینده مجلس با اشاره به ارتباط دانشگاه و پارلمان گفت: این مساله در گام دوم انقلاب بیش از چهار دهه که از ابتدای انقلاب میگذرد مورد توجه قرار دارد زیرا یکی از مهمترین راههای پیشرفت کشور دانشگاهها و علمی کردن اداره کشور است.
این عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه راه پیشرفت کشور از مسیر دانشگاهها میگذرد، گفت: یکی از عرصههای جدیای که باید مورد توجه باشد حکمرانی از منظر علمی است. اساساً حکمرانی یک علم تخصصی و در جاهای مختلف به آن پرداخته میشود. ما باید آسیبشناسی جدی را در حوزه دانشگاه و پارلمان انجام دهیم.
این نماینده مجلس همچنین بیان کرد: به نظر میرسد در این سالها دانشگاه راه خودش را رفته و نهاد سیاستگذاری هم راه خودش را و یک دیوار بیاعتمادی به وجود آمده است. لزوم برداشتن این دیوار بیاعتمادی در گام دوم انقلاب بسیار زیاد است که بتوانیم رابطه نهاد دانشگاه و سیاست را به طور جدی بهبود بخشیم.
نادری با اشاره به اینکه نظام حزبی در کشور نداریم، گفت: در کشور ما حزب جواب نداد و پا نگرفت. شاید بخشی از این مساله به مولفههای فرهنگی ما مربوط باشد که حزب در ایران اساسا شکل نگرفت. در همه جای دنیا احزاب از سطوح پایین تقویت میشوند.
وی در پایان اظهار کرد: آشنایی با نظارت و قانونگذاری، ورود بیشتر پارلمان و آکادمیک و آسیبشناسی هر دو نهاد، تربیت آموزشی نظام پارلمانی برای دانشجویان و جوانگرایی از مولفه هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.