گفته می شود که طرفین برجام در نزدیک ترین حالت ممکن برای دستیابی به یک توافق قرار دارند و همانگونه که در اخبار هم آمده، پیش نویس متن نهایی برجام از سوی انریکه مورا به نمایندگان دو دولت ایران و آمریکا داده شده تا بر سر آن به توافق برسند.
پوشیده نیست که در این میان، تلاش هایی علیه شکل گیری توافق صورت می گیرد. به نحوی که برخی تحلیلگران، حمله اخیر رژیم خبیث اسرائیل به نوار غزه را نیز در راستای تلاش اسرائیل برای جلوگیری از توافق هسته ای ایران ارزیابی می کنند.
روسیه نیز علیرغم تمامی ادعاها، پیش تر گفته است که باید منافع کشورش در این توافق حفظ شود. هرچند که به باور گروهی از کارشناسان، با اینکه نماینده روسیه اخبار داغ مربوط به پیشرفت مذاکرات را مخابره می کند، اما بعید است دولت روسیه که به دلیل حمله به اوکراین در انزوا به سر می برد، علاقه ای به رفع تحریم های همسایه جنوبی اش یعنی ایران داشته باشد.
از سوی دیگر، جمعی از مخالفین برجام در داخل کشور که مشخصا در گروه جلیلی، مسئول تیم مذاکرات دوران احمدی نژاد و پاره ای از کاسبان تحریم خلاصه می شوند، به تکاپو افتاده اند تا آنچه توافق هسته ای ایران با طرف های غربی خوانده می شود، به نتیجه نرسد.
سه قطب مذکور با اینکه ممکن است در ظاهر متضاد یکدیگر باشند اما دارای هدفی مشترک هستند. برای همه آنها، انزوای بیشتر ایران سودمند است و منافع نابی در پی دارد.
لذا ضروری می نماید که تیم مذاکره ایران با هوشمندی هر چه تمام تر، توطئه های احتمالی این جریانات را خنثی کند و تصمیمات مناسبی در راستای حفظ منافع ملی ایران بگیرد.
سند برجام که در دوره روحانی به امضاء رسید، هنوز هم بهترین متن برای حفظ منافع ملی و رهایی کشور از شر تحریم هاست. نباید فراموش کرد که دولت ترامپ به این دلیل از آن خارج شد که به گفته وزیر امور خارجه پیشین ایالات متحده، امتیازهای خوبی به دولت ایران می داد.
اصولگرایان در این مقطع می توانند از احیای مجدد برجام خشنود باشند حتی اگر نام آن را توافقی بهتر از دولت قبل بگذارند. مهم این است که از زنده شدن توافق پیشین، هم دولت ایران نفع می برد هم ملتی که از فشار فزاینده تحریم ها در تنگنا قرار گرفته است.
صبح ما