کد خبر: ۷۸۶۷۸۷
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۷

در نظارت بر مسائل اخلاقی کرامت و عزت افراد باید حفظ شود

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مسئولان علاوه بر نظارت درونی نیازمند یک نظارت بیرونی نیز هستند، خاطر نشان کرد: وظیفه نظارت‌های بیرونی این است که نظارت کنند که آیا افراد بر اساس چارچوب‌های اخلاقی و تخصصی پایبند هستند یا نه.
در نظارت بر مسائل اخلاقی کرامت و عزت افراد باید حفظ شود
آفتاب‌‌نیوز :

غلامرضا منتظری، درباره طرح پیشنهاد راه اندازی گشت ارشاد مسئولین با بیان اینکه «همه ما نیازمند نظارت هستیم»، اظهار کرد: بر اساس وظیفه اخلاقی، باید به اصول و ارزش‌ها پایبند باشیم. برای آرامش و مصونیت بخشی به جامعه به دو چیز نیاز داریم؛ یکی قانون و دیگری اخلاق که اگر این دو نباشد، دیگر پرنده اندیشه انسان به پرواز در نمی‌آید و در جایی آسیب خواهد دید.

وی با تاکید بر اینکه بیشترین سهم را در مسائل نظارتی خود مسئولان باید داشته باشند، گفت: خوب است این واقعیت را بپذیریم که علاوه بر نظارت درونی نیازمند یک نظارت بیرونی نیز هستیم؛ وظیفه نظارت‌های بیرونی این است که بر اساس نظارت‌های شغلی که تعریف شده است، نظارت کنند که آیا افراد بر اساس چارچوب‌های اخلاقی و تخصصی پایبند هستند یا نه. در مجموع اصل نظارت موضوع خوبی است اما درباره کمیت و کیفیت آن باید بیشتر صحبت شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه درباره تلاش جریاناتی در خارج از کشور برای ایجاد دوگانه درباره حجاب خاطر نشان کرد: هر کشوری قوانینی دارد که شهروندان و افرادی که در آنجا هستند باید به آن احترام بگذارند؛ در ایران نیز قوانین شرعی تکلیف ما را روشن کرده و همچنین قوانینی عرفی در جامعه ما مشخص است.

منتظری تاکید کرد: ما نباید به دنبال ایجاد شکاف و اختلاف بین افراد باشیم اما باید همه از یک اصل دفاع کنیم و آن اینکه باید به اصولی که شهدا برای آن جان خود را از دست دادند و انقلاب بر اساس آنها شکل گرفته، پایبند باشیم؛ اگر به زیست و سلامت و مصونیت دیگران فکر می‌کنیم نباید فقط به خودمان بیندیشیم؛ آزادی این نیست که من هر جور که دلم می‌خواهد، در خیابان ظاهر شوم؛ این اصلاً مزیت نیست و در هیچ جای جهان نیز اینگونه نیست.

وی افزود: در هر جایی از جهان چارچوب‌هایی تعریف شده که باید مورد احترام قرار بگیرند؛ اگر این اتفاق نیفتد دیگر نمی‌شود جامعه را کنترل کرد. مثلاً در راهنمایی و رانندگی چارچوب‌هایی تعریف شده ایست که باید مورد توجه قرار بگیرد؛ با این حال اگر من بخواهم هر جور که دلم می‌خواهد رانندگی کنم، آیا آرامش دیگران را بر هم نمی‌ریزم؟ با توصیه‌های راهنمایی و رانندگی مشکل بر طرف نمی‌شود و جرائم رانندگی کاهش نمی‌یابد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه «یک جامعه هم به قانون نیاز دارد هم به اخلاق»، اظهار کرد: همه باید به چارچوب‌های جامعه پایبند باشیم؛ حال اگر من به این چارچوب پایبند نبودم، دستگاه نظارتی وظیفه دارد به من تذکر بدهد.

منتظری با تاکید بر اینکه در مسائل اخلاقی حساسیت‌های بیشتری وجود دارد، گفت: دو نگاه در این زمینه وجود دارد؛ یکی اینکه بی تفاوت باشیم که نگاه خوب و قشنگی نیست؛ دیگر اینکه بی تفاوت نباشیم که به این معناست که اگر به ارزشی کم توجیهی شد، قانون به دستگاه‌هایی مسئولیت بدهد که نظارت کنند و تذکر بدهند. البته در زمینه نظارت در حوزه مسائل اخلاقی شیوه تذکر و نحوه برخورد بسیار مهم است؛ باید کرامت و عزت افراد حفظ شود.

وی همچنین با بیان اینکه نحوه «انجام کار در زمینه نظارت در حوزه مسائل اخلاقی از فرعیات است»، خاطر نشان کرد: در این زمینه باید اصول را از فرعیات جدا کنیم؛ زمانی است که راجع به برخورد یک فرد نقد و نسبت به روش مواجهه یک نیرو نقد داریم و زمانی است که راجع به اصل آن نقد داریم و می‌گوییم که اصلاً تذکر نه، که این پسندیده و قابل دفاع نیست؛ من بر این باورم که تذکر آری، لکن با رعایت استانداردها و شیوه‌هایی کرامت و عزت انسان‌ها حفظ شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان با تاکید بر اینکه بر اساس قانون نیروی انتظامی در حوزه تامین امنیت اخلاقی مسئولیت دارد، تاکید کرد: کار نیروی انتظامی حفظ نظم است و این نیرو نیز امروز برابر قانون به وظایف خود عمل می‌کند؛ اگر نقص و کاستی وجود دارد، مجلس می‌تواند در قانون‌گذاری به این مساله کمک کند. الان در کمیسیون فرهنگی کمیته ویژه‌ای با عنوان امر به معروف وجود دارد که وظیفه‌اش ارتباط با ستاد امر به معروف و هماهنگی با وزارت کشور برای رسیدن به یک مدل اثر بخش درباره زیست عفیفانه است؛ وقتی مدل زیست عفیفانه طراحی شود، آرامش به جامعه بازمی‌گردد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین