چند روز گذشته بود که بارندگی شدید و وقوع سیل در شهرستان کوهرنگ، چشمه کوهرنگ که منبع اصلی تامین آب شرب شهرکرد و چند شهر دیگر است از مدار آب شرب خارج شد.
با خارج شدن چشمه کوهرنگ از مدار، آب شرب شهرکرد و مناطق اطراف دچار قطعی شد و آب شرب در این مناطق به یک بحران تبدیل شد، بحران قطعی آب که تا حدودی با ورود تانکرهای آبرسانی سیار کاهش یافت، اما باز هم مشکل اصلی وجود داشت.
از دو شب گذشته عملیات ورود چاههای کشاورزی و برخی دستگاههای اجرایی به مدار آب شرب آغاز شد تا مقداری از نیاز آب شهرکرد را تامین کند که تاکنون اکثر این چاهها به مدار وارد شدهاند، اما باز هم در روز جاری شاهد قطعی آب در برخی مناطق شهرکرد هستیم.
ورود چاههای کشاورزی و دستگاههای اجرایی به مدار آب شرب یکی از راهکارهای جایگزین و اضطراری بود که قرار بود مشکل را برطرف کند، اما با توجه به کمبود آب و کاهش دبی چاهها، این امر به طور کامل محقق نشد.
علی حیدری، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری در همین خصوص با توصیه به مردم در رابطه با صرفه جویی در مصرف آب، گفته بود: با توجه به اینکه شاهد کمبود آب به طور قابل توجهی در استان بوده باید در مصرف آب دقت کرد، اگرچه با وارد شدن چاهها به مدار، کمی از مشکل رفع شده است، اما با این حال باز کمبود وجود خواهد داشت که باید مردم عزیز با صرفهجویی، همکاری کنند تا از این بحران گذر کرد.
وی ادامه داد: نیاز به صرفهجویی ۳۰ درصدی همشهریان شهر شهرکرد هست تا از این معضل عبور کرد وگرنه دچار قطعیهای مکرر آب خواهیم بود.
به نظر میرسید با ورود چاههای کشاورزی و دستگاههای اجرایی مشکل قطعی آب تا حدود زیادی رفع شود، اما بررسیهای میدانی در مناطق مختلف شهرکرد نشان میدهد همچنان مشکل قطعی آب وجود دارد و تنها راهکار موجود صرفهجویی در مصرف آب است.
استان چهارمحال و بختیاری روزگاری ۱۱ درصد آب کشور را تامین میکرد و اکنون نیز سرچشمه دو رود بزرگ زایندهرود و کارون است، اما در مرکز این استان با جمعیتی حدود ۲۰۰ هزار نفر اکنون شاهد قطعیهای مکرر آب شرب هستیم.