در بررسی گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه، با نکات عجیبی مواجه شده است.
تخلف ۵۷هزار میلیارد تومانی در تولید و فروش
یکی از بخشهای مهم تخلفات فولادمبارکه، بخش مربوط به تولید و فروش محصولات است. ارزش ریالی تخلفات در این حوزه ۵۷ هزار و ۷۶۹ میلیارد تومان برآورد شده است. بخش عمده تخلفات این حوزه مربوط به تفاوت حاصل از تفاوت مابین قیمت فروش فولاد مبارکه اصفهان با بازار است. در این بخش نزدیک به ۵۴هزار میلیارد تومان تخلف برآورد شده است. ایجاد رانت نزدیک به سههزار میلیارد تومانی از دیگر بخشهای تخلفات این حوزه است.
تقدیم رانت به سایپا و ایران خودرو
یکی از تخلفات فولاد مبارکه، فروش محصولات فولادی به شرکتهای ایرانخودرو و سایپا مازاد بر نیاز و عدم تناسب با تولید خودرو آن هم با قیمت پایینتر است که بهموجب صورتهای مالی حسابرسیشده شرکتهای ایرانخودرو و سایپا به علت مازاد بر نیاز ورق خریداریشده، این محصول مازاد را در بازار فروختهاند و تحتعنوان سود و زیان فروش مواد اولیه شناسایی شده است.
تخلف ۲۶ هزار میلیارد تومانی در قراردادها
بررسیهای صورتگرفته از نحوه انعقاد قرارداد و انتخاب اشخاص طرف قرارداد حاکی است عمده قراردادها از طریق اخذ استعلام یا ترک تشریفات منعقد شده است، بهعنوان نمونه از سال ۱۳۹۷ تا مهرماه ۱۴۰۰ مجموعا ۱۵ هزار و ۵۵۰ فقره سفارش خرید در شرکت فولاد صورت پذیرفته که ۷۳ درصد از لحاظ قیمت بهصورت ترک تشریفات انجام شده است.
از تخلف ۷ هزارمیلیاردی تا پروژهکردن بورس!
حدود ۳.۹هزار میلیارد تومان از تخلفات این حوزه مربوط به عدم تعیینتکلیف و وصول وجوه حاصل از فروش صادراتی شرکت فولادمبارکه نزد یکی از شرکتهای تراستی است. سرمایهگذاریهای غیرضرور در بخشهای غیرتولیدی، جذب و بهکارگیری افراد غیرمتخصص، خرید و فروش سهام برای شرکت فلز تدارک توسط شرکتهای کارگزاری و سرمایهگذاری غیرضرور در خرید زمین از شرکت سرمایهگذاری توکا تنها بخشی از تخلفات این حوزه است.
پرداخت حقوق ماهیانه ۶۰ میلیونی برای مشاوران خیالی
یکی از بخشهای تخلفات فولادمبارکه، تخلفات مربوط به ارتباطات و نیروی انسانی است. بهکارگیری مدیران غیرمرتبط و عدم توجه به نظام شایستگی لازم برای مشاغل، اولویت ملاحظات سیاسی و ترجیح ارتباطات شخصی، پرداختهای غیرمتعارف، دور زدن فرآیندهای قانونی استخدام و... ازجمله موارد سوءمدیریت در این حوزه است. طبق گزارش تحقیق و تفحص، مدیرعامل فولادمبارکه (حمیدرضا عظیمیان) مبتنیبر اظهارنظر صریح دستگاههای مسئول نظارتی بازنشسته بوده و اعاده بهکار وی پس از انتصاب و فاقد وجه قانونی بوده است.
استخدام سفارشی ۲۰۰ بازنشسته در فولاد مبارکه
بیش از ۲۰۰ نفر از بازنشستگان طی این مدت در فولادمبارکه بهکار گرفته شدهاند. سپردن اغلب کرسیهای هیاتمدیره شرکتهای تابعه و سرمایهپذیر به افراد معرفیشده از طرف مسئولان دولتی و برخی نمایندگان مجلس، رویه جاری مدیرعامل وقت فولادمبارکه بوده است.
حقوق ۷۷ میلیونی مدیر روابطعمومی
مدیر روابطعمومی شرکت که از تاریخ ۲۰ بهمن ۹۹ در این شرکت منصوب شده، مبلغ قراردادش برای یک سال ۵۸۰ میلیون تومان (ماهی بیش از ۴۸ میلیون تومان) بوده که البته وی برای ۶ ماه و ۱۰ روز حدود ۴۶۸ میلیون تومان (بابت حقوق، مزایا، ماموریت و پاداش) دریافتی داشته است. بهعبارتی وی به ازای هر ماه، حدود ۷۶ میلیون تومان حقوق دریافت کرده است.
۳ میلیارد تومان حقوق دریافتی مدیرعامل!
مجموع پرداختیهای صورتگرفته به مدیرعامل تا پایان شهریور۱۴۰۰، جمعا مبلغ سه میلیارد و ۵۹ میلیون تومان بوده است. علاوهبر آن، مبلغ ۲۱۶ میلیون تومان بابت ماموریت خارجی بوده است. از کل مبالغ مذکور حدود ۸۳۱ میلیون تومان آن پاداش بوده است. علاوهبر آن، مبلغ ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان نیز بهعنوان سکه بهار آزادی دریافت کرده است.
ماجرای یک وانت گز اصفهان
یکی از بخشهای قابلتامل در تخلفات فولادمبارکه، پرداخت غیرقانونی به اعضای غیرموظف هیاتمدیره است. ازجمله این افراد، اسرافیل احمدیه است. وی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان بوده است. قرارداد اولیه ایشان از تاریخ اول دیماه ۹۸ تا ۲۹ اسفند ۹۹ تحتعنوان مشاوره به فولاد و با مبلغ ۲۲۵ میلیون تومان با شرکت فنیومهندسی فولادمبارکه منعقد شده و درحالیکه قرارداد به پایان نرسیده (چهار ماه بعد) قرارداد دیگری منعقد شد که شروع آن از تاریخ اول اردیبهشت ۹۹ تا پایان اسفند ۹۹ برای مدت ۱۱ماه با مبلغ ۳۸۸ میلیون تومان بوده که ۱۱ ماه آن با قرارداد قبلی همپوشانی دارد.
تازه تر از تازه تری می رسد