آفتابنیوز : آفتاب: محمدرضا خباز، نماینده مردم کاشمر در مجلس هشتم، در خصوص انتقادات مطرح شده از سوی آیتالله هاشمی رفسنجانی نسبت به عملکرد دولت نهم، تصریح کرد: «اظهار نظر آقای هاشمی رفسنجانی را بر مبنای تکلیف قانونی که مقام معظم رهبری به ایشان، جهت نظارت بر نحوه اجرای سند چشم انداز و سیاستهای کلی، ابلاغ کردهاند، میدانم».
مخبر کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب، با بیان اینکه برای هرگونه ارزیابی باید یک سری معیارها داشته باشیم، گفت: «برای ارزیابی از موفقیت یا عدم موفقیت دولت شاخصهایی در دست داریم که مهمترین آنها سند چشم انداز بیست ساله و قانون برنامه پنج ساله چهارم است».
وی اظهار داشت: «در قانون برنامه پنج ساله چهارم و سند چشم انداز بیست ساله برای همه دستگاهها وظایفی مشخص شده و در راس همه آنها دولت وظایف اصلی را برعهده دارد».
به گفته وی، بر این اساس دولت باید تا آخر برنامه چهارم، تورم و اشتغال را یک رقمی کرده، سرمایهگذاری را افزایش داده، ارتباط بودجه با نفت را به حداقل برساند و کشور را به جای اداره توسط درآمدهای نفتی با درآمدهای مالیاتی اداره کند».
وی تاکید کرد: «این درحالی است که دولت در ارتباط با این شاخصها ناکام بوده است، زیرا تورم 12 درصدی را تحویل گرفته و طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس آن را به حدود 26 درصد رسانده است، ارتباط بودجه با نفت روز به روز و سال به سال در حال افزایش است، بودجه عمومی کشور 80 درصد به نفت ارتباط دارد و شاخص بهرهوری که امر مهمی است هنوز زیر 1 است».
مخبر کمیسیون اقتصادی مجلس، دلایل فوق را از جمله علل ناکامی دولت در امر اقتصاد عنوان و خاطر نشان کرد: «اگر سند چشم انداز 20 ساله را به بیست پله یک نردبام تشبیه کنیم، ما اکنون میبایست سه پله بالا میرفتیم تا در افق 1404 رتبه اول منطقه باشیم ولی الان نه تنها سه پله بالا نرفتهایم بلکه از نردبام سقوط کرده و سه پله پایین آمدهایم».
خباز با بیان اینکه اکنون شاهد انحراف و عقب افتادگی از سند چشم انداز و برنامه پنج ساله هستیم، گفت: «آقای هاشمی رفسنجانی به عنوان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و کسی که از سوی مقام معظم رهبری مامور شده که بر نحوه اجرای سند چشم انداز نظارت کند، نقطه نظرات خود را بیان کرده است».
خباز با اشاره به اینکه وی در سال 84 با نگارش مقالهای خواهان اعمال نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بر نحوه اجرای سند چشمانداز شده است، اظهار داشت: «متاسفانه و به هردلیلی مجمع تشخیص در سال اول برنامه سکوت کرده و انحرافات را بیان نکرد و این سکوت باعث شد که الان فاصله ما از برنامه زیادتر شده و لذا اگر این انتقادات در سال 84 و ابتدای سال 85 بیان میشد خیلی بهتر بود».
به گفته این نماینده مجلس هشتم، اکنون نیز اگر دولت شروع به بازگشت به برنامه و محترم شمردن سند چشم انداز کند و خود را مکلف به اجرای برنامه 5 ساله و سند چشم انداز بداند، گامی مثبت برداشته است.
این عضو فراکسیون خط امام مجلس، در خصوص مقاله کیهان در واکنش به سخنان هاشمی رفسنجانی، گفت: «برای اینکه حرفمان کارشناسی شده باشد و بوی حب و بغض ندهد باید معیار داشته باشیم، و این معیار سند چشم انداز و برنامه پنج ساله است؛ نه حرف کیهان یا فرد و جناحی دیگر».
وی افزود: «اگر این شاخصها را جلوی روی خود بگذاریم، مشخص میشود که دولت در کدام قسمتها کامیاب و در کدام قسمتها ناکام بوده است و بدین ترتیب میتوانیم بدون حب و بغض و با صراحت، نظر کارشناسانه ارائه دهیم».
خباز تاکید کرد: «من به عنوان مخبر کمیسیون اقتصادی مجلس،حرفهای آقای هاشمی در بعد اقتصادی را درست میدانم چون وضع موجود اقتصادی با سند چشم انداز بیست ساله و برنامه پنج ساله همخوانی ندارد و این وضعیت اقتصادی، انحراف از سند چشم انداز را نشان میدهد. لذا بهتر است به جای حرفهای شعارگونه و سیاسی کردن سخنان، بر اساس دو ملاک اصلی یعنی سند چشم انداز و برنامه پنج ساله سخن بگوییم».