آفتابنیوز :
آفتاب: رييس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در همايش علمی كاربردی تبليغ گفت: «بر روحانيت انتقاداتی وارد است، اما نبايد اصل روحانيت و زحمات مراجع و بزرگان دين را ناديده گرفت».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب به نقل از ایسنا، دكتر علی لاريجانی در جمع مبلغان در سالن مركز همايشهای دفتر تبليغات اسلامی حوزهی علميه قم با گرامیداشت ياد و خاطرهی شهيدان دولت، به وضعيت كشور در اول انقلاب اشاره كرد و گفت: «ما در مقابل فربه شدن انقلاب اسلامی هزينههايی بسياری داديم، ولی انقلاب در مقابل شگردها واكسينه شد».
وی افزود: «امروز استوانه عظيمی چون رهبر معظم انقلاب، هزينهها را كاهش میدهد».
رييس مجلس شورای اسلامی با بيان اين كه قبل از انقلاب در زير چتر قرآن و دين انحرافاتی ايجاد میكردند، گفت: «اسلام یک فكر عميق و ذوابعاد است و فهم درونی دين به اجتهاد مستمر اسلوب دقيق نياز دارد».
وی با بيان اين كه همه حركتهای اجتماعی، سياسی و اقتصادی وابسته به زيرساختهای فرهنگی است، گفت: «اگر انقلاب توانست در برابر جريانات مختلف داخلی و خارجی استوار بماند، به دليل مبانی فرهنگی است».
وی در ادامه به جريان روشنفكری دينی اشاره كرد و گفت: «اين جريان علیرغم نقادی حوزههای علميه، نتوانست سازمان مرتب و منظم دينی را به وجود بياورد».
رييس قوه مقننه با اشاره به وجود تنوع فكری در حوزه گفت: «اين تنوع فكری با اسلوب و روش است و اين اصالت انقلاب را حفظ كرده است».
وی در بخش ديگری از سخنان خود به دستاوردهای 30 ساله انقلاب اشاره كرد و گفت: «در طول 30 سال انقلاب خدمات ارزشمندی به مردم و نظام شده، هر چند نقص و كمبودهايی هم وجود دارد».
لاريجانی افزود: «مقداری از مشكلات اقتصادی امروز معلول عدم تناسب سرمايهگذاری زيربنايی با بهرهوری در جاهای مختلف است، البته اگر اين تناسب رعايت نشده ولی خدمات رفاهی زيادی به مردم شده كه نمیتوان آنها را ناديده گرفت».
وی با اشاره به پيشرفتهای ايران در عرصههای مختلف گفت: «ما واقعيات را كتمان نمیكنيم، ولی دنبال تهاجم هم نيستيم، چون استراتژی و نگاه ما ايجاد ثبات و صلح در منطقه است».
رييس مجلس شورای اسلامی با بيان اين كه ابرقدرتها معتقدند ايران توازن منطقه را بهم زده است، گفت: «حرف اينها بيربط است چون متولی منطقه نيستند، و از سويی ديگر كشورهای كوچک را تحريک میكنند كه حرفهای بزرگتر از دهانشان بزنند».
وی افزود: «ما دنبال دردسرسازی و ناسازگاری در منطقه نيستيم، بلكه تغيير شرايط منطقه به خاطر جريان جديد بيداری اسلامی و تغيير زيربناهای فرهنگی و نگرشها بود».
لاريجانی با اشاره به سياستهای منفيگرايانه استكبار گفت: «دوران غلط اندازی و يكجانبهگرايی بسرآمده و دنيا اين حرفهای مديريت جهانی را نمیپذيرد».
نماينده مردم قم در مجلس با بيان اين كه ايران جريان حقطلبی را در طول تاريخ دنبال میكند، گفت: «انقلاب اسلامی ايران در برابر ابرقدرتها و با اعتنا به مردم عراق، لبنان و افغانستان به پيروزی رسيد».
وی افزود: «ايران به دنبال بده و بستان متعارف نيست، استراتژی ايران، حركت عميق با شناخت، مسووليتبردار و حقطلب است».
وی با اشاره به فراز و فرودهای كشور در 30 سال اخير گفت: «تحمل فراز و فرودها و سختیها توسط مردم، به معنای چشمپوشی از اشتباهات دولتمردان نيست».
لاريجانی با بيان اين كه ما دو مرحلهی پيروزی و تثبيت انقلاب را پشت سر گذاشتيم، گفت: «ايران در موقعيت نزديك به ژئواستراتژيک قرار دارد و ما در گام بعدی بايد شرايط تحقق سند چشمانداز را فراهم كنيم».
وی با رد سيستم دولتی بودن اقتصاد گفت: «دولت بايد در عرصه اقتصاد راه جديد و تئوری جديد را نشان دهد و اداره امور را به دست مردم بسپارد».
رييس مجلس افزود: «حجم زياد كارمند سبب بيشتر شدن مشكلات میشود، و چيزی به وجود خواهد آمد كه ما امروز در بحث معلمان میبينيم».
لاريجانی اظهار كرد: «70 درصد منابع كشور در دست دولت است كه خيلی از آنها خوب كار نمیكنند».
وی تاكيد كرد: «نگهداشتن دولت در بخشهای خدماتی اشتباه بود، بايد كارها را به مردم سپرد».
لاريجانی استراتژی جديد كشور را قناعت، كار و سرمايهگذاری بيشتر در توليد عنوان كرد و گفت: «اگر سرمايه در توليد به كار گرفته شود شغل و ارزشافزوده ايجاد میكند و درآمد سرانه كشور نيز افزايش میيابد، و اگر سرمايه در بخش دلالی به كار گرفته شود به ضرر كشور است».
وی در ادامه خواستار عميقتركردن فرهنگ اسلامی در بين مردم شد و گفت: «هر چند اين فرهنگ عميقتر باشد استواری و الهام بخشی آن بيشتر خواهد بود».
لاريجانی با تاكيد بر استقلال روحانيت گفت: «مبلغان پاسخگوی مكتب هستند، و نبايد دفاع بلاوجه از حاكميت و دولت كنند، بلكه بايد هم محسنات نظام را بيان كنند و هم اشكالات و نقصهای نظام را به صورت شفاف بيان كنند، نبايد تخريبی عمل كرد».
وی تاكيد كرد: «سيمای جمهوری اسلامی بايد سيمای آراسته باشد».
وی كمک دولت به حوزهها را عامل از دست دادن استقلال حوزهها دانست و افزود: «استقلال حوزهها به نفع انقلاب و نظام است».
رييس مجلس شورای اسلامی از دستور كار قرار گرفتن مسايل مساجد و مدارس علميه در مجلس خبر داد و گفت: «تلاش ما اين است كه با سياست مدونی در بخش فرهنگي، كارهای ماندگاری را پيگيری كنيم».
وی افزود: «ارزيابی من از بازدهی فرهنگ اين است كه اگر به دو بخش مساجد و مدارس علميه كمك شود هم اصيلتر ميتوانند فرهنگ اسلامی را در حوزهها رسوخ دهند و هم بازدهی بيشتری خواهند داشت».
لاريجانی تاكيد كرد: «هر جا مسجد پررونقی باشد، فضای آن منطقه هم تغيير خواهد كرد».