کد خبر: ۷۹۱۹۱
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۸۷ - ۱۲:۲۳
در میزگرد دارفور و راه‌حل‌های موجود مطرح شد؛

نقشه‌ای خطرناک‌تر از «کمپ دیوید» در راه است

دارفور نمادی از تزلزل امنیت در قلب افریقا
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-سرویس بین‌الملل:‌ شهریورماه امسال، مرکز فرهنگی سوریه در تهران شاهد نشست سفیران دو کشور سودان و سوریه، میهمانی افتخاری از منطقه «دارفور» در سودان و دکتر «موسی غریر» رئیس مرکز فرهنگی سوریه در ایران، با موضوع «مسائل دارفور و راه‌حل های موجود» بود.
 
رئیس مرکز فرهنگی سوریه در ایران، در ابتدا با اشاره به اینکه مساله دارفور، نه‌تنها مساله تمام خاورمیانه، بلکه مساله جهان اسلام و کل دنیا است، گفت: «در اخبار روز دنیا خبری از روزنامه آمریکایی «آتلانتیک» آمده است که نویسنده‌ای محافظه‌کار، مساله تقسیم خاورمیانه را در مقاله‌ای مطرح کرده است. نویسنده اشاره کرده است که با تقسیم کشورهایی چون مصر به ایالت‌های مختلف و تجزیه عراق و حذف دولت‌هایی چون کویت، فلسطین و لبنان به خاورمیانه‌ای جدید دست می‌یابیم». 

وی افزود: «این طرح و برنامه چه بسا خطرناکتر از «کمپ دیوید» و موافقتنامه‌های دیگر است. قدم اول این طرح دامن زدن به مسائل قومی، نژادی و مذهبی است که پیامد اصلی آن جنگ‌های منطقه‌ای است و برای حل مساله، به بهانه میانجی‌گری غرب وارد عمل خواهد شد و پس از زیر سلطه رفتن منطقه، غرب به هدف خود دست خواهد یافت». 

«موسی غریر» ادامه داد: «آمریکا که خود از اولین مدعیان حقوق بشر بوده است، سردمدار این برنامه هولناک است. اما این سوال که آیا اهمیت دارفور برای غرب آمریکا، انگلیس و فرانسه از آن جهت است که خواهان کمک به مردم  دارفور هستند و یا بهانه‌ای برای حضور پررنگتر غرب در منطقه؟ پیش می‌آید». 

این کارشناس مسائل جهان عرب تاکید کرد: «سیاست آمریکا در عرصه بین‌الملل همواره با ترفند طرح مسائل انسانی و حقوق بشر همراه بوده است. همچنان که حضور غرب در «دارفور» با دستاویز انسانی و حقوق بشر آغاز شده است». 

دکتر موسی افزود: «برای یافتن راه‌حل صحیح باید ریشه‌های تاریخی و روابط پیشین این منطقه را بررسی نمائیم».

سپس عبدالرحمن خلیل، میهمان افتخاری و یکی از شهروندان دارفور گفت: «کارشناسان و سیاستمداران به دنبال یافتن راه‌حلی برای معضل دارفور هستند».

وی اضافه کرد: «برای درک صحیح صورت مساله ابتدا باید موقعیت جغرافیایی و اقتصادی دارفور را شناسایی کرد. دارفور در غرب کشور سودان با مساحتی بالغ بر یک پنجم مساحت کشور سودان برابر با پانصد هزار کیلومتر مربع و جمعیتی حدود شش میلیون نفر واقع شده است. بیش از هفتاد قبیله صدها سال در کنار هم با همزیستی مسالمت آمیز زندگی می‌کرده‌اند».

این شهروند سودانی در ادامه گفت: «زبان مشترک مردم بومی عربی و لهجه‌هایی از آفریقا دین اکثریت مردم اسلام است. مردم این مطنقه به حفظ قرآن شهرت دارند. اقتصاد این منطقه از ابتدا به کشاورزی و دامداری وابسته بوده است. هم مرز بودن سودان با کشورهای چاد، آفریقای مرکزی و لیبی، وضعیت جغرافیایی و منطقه‌ای خاصی به دارفور داده است».

عبدالرحمن خلیل ادامه داد: «اختلاط فرهنگ آفریقایی و عربی و پس از ورود اسلام از شبه جزیره عربستان فرهنگ اسلامی چشم انداز خاصی را در این منطقه ایجاد نموده است. پس از سقوط دولت عباسی و گسترش مهاجرت به دارفور از کشورهای همجوار، مشارکت عربی آفریقایی در حکومت را نیز به دنبال داشته است».

این سودانی تبار اهل دارفور خاطرنشان کرد: «اختلافات از مسلح کردن اهالی دارفور توسط دولت وقت چاد که تحت قیومیت فرانسه بود آغاز گشت».

وی اظهار داشت: «از احزاب دارفور می‌توان «جبهه آزادی بخش سودان»، «جبهه عدل و برابری» و یک گروه شورشی با نامی به معنای جوانان بی بند و بار، را نام برد».

او در ادامه گفت: «دارفور با وجود ذخایر عظیم نفت، اورانیوم و معادن غنی طلا یکی از ثروتمندترین مناطق قاره آفریقا به حساب می‌آید و همین موضوع باعث دامن زدن به اختلافات ساکنین دارفور توسط ایادی استعمار است».

عبدالرحمن خلیل خاطرنشان کرد: «کشور سودان از جهان عرب انتظار مساعدت بیشتری را داشته است. در حالی که حدود دویست و پنجاه سازمان خارجی در آن منطقه مشغول فعالیت می‌باشند. تعداد کمی سازمان‌های عربی اسلامی در آن منطقه حضور دارند. ایشان در پایان اظهار نمود سودان پل ارتباطی فرهنگی عربی آفریقایی است و غرب به ادامه این ارتباط تمایلی ندارد».

سپس دکتر سلیمان عبدالتواب الزین سفیر سودان، پس از نمایش یکی از سخنرانی‌های عمر البشیر رئیس جمهور سودان که بدون هیچ تریبون و میکروفونی مشغول سخنرانی بود و تاکید بر این‌که محبوبیت و مردمی بودن رئیس‌جمهور سودان در این سخنرانی کاملا مشهود است با طرح این پرسش آغاز نمود که «آیا امنیت فراگیری در جهان عرب مشاهده می‌شود و آیا سران عرب برآنند که امنیت موجود را حفظ کنند، در حالی غرب درصدد است منافع خود را گسترش دهد و بسیاری از اوضاع کنونی در خاورمیانه نشان دهنده تلاش غرب در این راستا می‌باشد»؟ 

وی افزود: «این نقشه کلی آمریکا و اسرائیل برای استیلا و سیطره روزافزون بر خاورمیانه است. هنگامی که از امنیت در جهان عرب و خاورمیانه به میان می‌آید، در هر جا که تعارض و مخالفت و درگیری وجود دارد، ردپای اسرائیل و آمریکا کاملا آشکار است».

سفیر سودان تاکید کرد: «غرب بر آن است که خود آفریننده هرج و مرج در هر منطقه باشد و خود نیز ارائه کننده راهکار برای نظم و سرو سامان دادن به اوضاع پیش آمده باشد».

سلیمان عبدالتواب الزین اظهار داشت: «پس از اعلام حکومت اسلامی مستقل در سال 1983 میلادی در سودان، غرب تمام تلاش خود را برای فروپاشی این حکومت آغاز نمود و در این راه ازدامن زدن و تشدید موضوع تبعیض نژادی و مذهبی در منطقه دارفور و ایجاد درگیری‌ها و هرج و مرج به بهانه مسائل انسانی فروگذار ننموده است. این در حالی است که آمریکا تصمیمی جهت حل بحران‌های عراق، افغانستان، فلسطین و لبنان ندارد. با این حال تصمیم عمر البشیر برای برقراری صلح در منطقه کاملا راسخ و مشهود است».

در پایان این نشست، سفیر سوریه، دکتر حامد حسن، اهمیت امنیت ملی عربی را تشریح نمود و افزود: «آیا چنین موضوعی در خاورمیانه مشاهده می‌گردد. امنیت ملی شامل ابعاد مختلفی از قبیل ملتها، حکومت‌ها،‌ساختار اجتماعی و سیاسی و اقتصادی است».

سفیر سوریه خاطرنشان کرد: «این نشست گوشه‌هایی از معضل موجود را بیان نمود و شاید توانست کمی از پرسش‌ها و ابهامات را پاسخ دهد».

وی افزود: «کارشناسان مسائل منطقه بیان می‌کنند که اعراب برای امنیت خاورمیانه تلاش نمی‌کنند، در حالی که غرب در تلاش است تا این امنیت متزلزل در منطقه را تهدید کند که «دارفور» نمادی از این مهم در قلب آفریقاست».
{$old_album_79191}
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین