آفتابنیوز :
آفتاب: رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه فرهنگ اقتصاد تعاونی باید در جامعه احیا شود، توسعه بخش تعاون بر اساس سیاستهای اصل 44 قانون اساسی را وظیفه تمام دستگاهها خواند.
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، به نقل از مهر، آیتالله سید محمود شاهرودی صبح امروز درمراسم جشنواره تعاونیهای برتر کشور که به مناسبت هفته تعاون برگزار شد، گفت: «در اصول مختلف قانون اساسی و اقتصاد اسلامی کشور به سه بخش دولتی و تعاونی و خصوصی تقسیم بندی شده که هدف از آن رشد و توسعه اقتصادی همراه با عدالت و تحقق ارزشهای اسلامی است».
رئیس قوه قضائیه تعاون را به عنوان یکی از ابزارهای تحقق اهداف ترسیم شده در قانون اساسی اعلام کرد و اظهار داشت : «در ترکیب این سه بخش برای تحقق اهداف اقتصاد اسلامی مهم است ولی باید مقدار هر یک از لحاظ درصد سهیم بودن در اقتصاد ملی مشخص باشد».
شاهرودی چگونگی تکمیل کردن اقتصاد توسط سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی را بدون داشتن تضاد و نفی یکدیگر بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: «باید برنامه ریزی شود تا چگونه فرصتها و منابع به شکل متناسبی میان سه بخش یاد شده تقسیم شود».
وی حضور دانشمندان اقتصادی، محققان، مدیران بخشهای اقتصادی کشور، قانونگذاران و طراحان را برای تحلیل و تحقیق و استفاده از تجربیات گذشته برای تحقق اهداف و مبانی ارزشی اسلام را خواستار شد.
رئیس قوه قضائیه اقتصاد تعاونی را از ارکان اقتصادی کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: «خوشبختانه با ابلاغ سیاستهای اجرایی اصل 44 قانون اساسی توسط مقام معظم رهبری بسترها و زمینههای خوبی برای شکوفایی بیشتر در اقتصاد کشور به ویژه بخش تعاونی فراهم شده است».
شاهرودی با تاکید بر وجود مشکلات اقتصادی در کشور، خواستار حرکتهای مجدانه و برنامهریزی برای رفع مشکلات شد و افزود: «ضعفهایی در قوانین و ساختارهای اجرایی وجود دارد که اگر نقاط ضعف به قوت تبدیل نشود، اهداف اقتصاد تعاون ونظام اقتصاد اسلامی محقق نمیشود».
وی احیای فرهنگ تعاون و ایجاد انگیزه در مردم برای تشکیل تعاونیها و راهاندازی بنگاههای اقتصادی کوچک را برای فعال شدن سیستم تعاونی و ایجاد تشکلهای تعاونی مهم ارزیابی کرد و بیان داشت: «اقتصاد تعاونی نباید دولتی شود چون با دادن وامها و رانتها نمیتوان بخشی را به عنوان تعاونی ایجاد نمود که آن هم درکنار تشکیلات عریض و طویل به اسم اقتصاد تعاونی ولی به شکل دولتی اداره میشود».
رئیس قوه قضائیه گرایش تعاونیها به سمت اقتصاد دولتی را باعث ایجاد فسادها و تبانیها، اعمال نفوذها و رانتها دانست و گفت: «دولت باید با احیای فرهنگ تعاونی نقش هدایت، نظارت و ایجاد رقابت سالم را داشته باشد».
شاهرودی در ادامه سخنانش به وجود تعداد زیاد پرونده در بخش تعاونیهای زمین و مسکن اشاره کرد و ادامه داد: «امکانات تعاونیهای دولتی مثل زمین، منشاء فساد شده است».
وی نقش هدایت، حمایت، ایجاد فرهنگ و رویه اقتصادی در جامعه را که طی آن مردم خود با انگیزه به تشکیل تعاونی اقدام نمایند را مهم ارزیابی کرد و گفت: «ما نباید به سمت تصدیگری برویم بلکه با حمایت ازایجاد تعاونیهای نظیر تولید و کشاورزی و راهاندازی بنگاههای کوچک اقتصادی ایجاد اشتغال را محقق نماییم».
رئیس قوه قضائیه فعالیتهای اقتصادی زود بازده را بهترین سیستم برای هدایت و مدیریت اقتصادی درست همراه عدالت اعلام کرد و افزود: «اقتصاد تعاونی با مشارکت مردم و توانمند شدن آنها بر اقتصاد دولتی ارجحیت دارد».
شاهرودی امتیاز بخش تعاونی بر بخش خصوصی را نیز برشمرد و تاکید کرد: «در بخش خصوصی ما به انحصارگریها، احتکارها، سودآوریهای نامشروع و تراکم ثروت نیز مواجه هستیم ولی اقتصاد تعاونی به دنبال توسعه عدالت اجتماعی است».
وی ظرفیتهای جدید تعاونیها براساس سیاستهای اصل 44 قانون اساسی را مورد تاکید قرارداد و خاطرنشان کرد: «باید در تعاونیها شکلهای جدیدی ایجاد شود و از ظرفیتهای جدید تعاونیها فراگیر استفاده شود».
رئیس قوه قضائیه تشکیل و توسعه شرکتهای تعاونی را وظیفه تمام دستگاهها دانست و گفت: «فرهنگ اقتصاد تعاون بدون تصدی دولت فقط وظیفه وزارت تعاون نیست بلکه تمام دستگاهها و نظام در برابر تحقق آن مسئول هستند».