آفتاب: محمدرضا باهنر، نایب رئیس دوم مجلس، طی یک تذکر آیین نامهای خواستار ارائه لایحه برداشت از حساب ذخیره ارزی از سوی دولت به مجلس شد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، محمدرضا باهنر که در قالب یک تذکر آیین نامهای هنگام بررسی لایحه یک فوریت اصلاح ماده 1 و جدول شماره 8 قانون برنامه چهارم توسعه ، سخن میگفت، با استناد به ماده 223 افزود: «در این ماده آمده اصلاح برنامه مصوب تنها در قالب طرحها و لوایح خاص خود قابل پذیرش است و نمیتوان در ضمن لوایح بودجه و دیگر طرحها و لوایح قانونی، آن را اصلاح و یا تغییر داد».
وی افزود: «فلسفه این ماده این بوده که مجلس آزاد از هزینه یک نگاهی به برنامه بیاندازد و ببیند آیا برنامه قابل اصلاح است یا نیست و چه مقدار میتواند اصلاح کرد سپس براساس آن هزینهای را تامین کند».
باهنر ادامه داد: «تا آنجا که من خبر دارم آموزش و پرورش مدعی است که حدود 5 هزار و 700 میلیارد تومان کسری بودجه دارد و در مورد بنزین و فرآوردههای نفتی هم از رسانهها شنیدیم که دولت حدود 8 میلیارد دلار کسری دارد».
وی گفت: «بهداشت و درمان حدود 5/1 میلیارد دلار و وزارت نیرو نیز برای خاموشیها و بدهی به پیمانکاران بین 3 تا 4 میلیارد دلار کسری دارند و لایحه موجود نیز میخواهد 15 میلیارد دلار بابت افزایش سرمایه بانکها از حساب ذخیره ارزی بردارد».
نایب رئیس دوم مجلس خاطرنشان کرد: «این اعدادی که من اطلاع دارم برای سال جاری دولت بیش از 30 میلیارد دلار نیاز دارد».
وی گفت: «نظرم این است که اگر ماده 223 بخواهد درست اجرا شود از دولت میخواهیم یک لایحه برای اصلاح قانون برنامه به مجلس تقدیم کند تا بررسی کنیم که در حساب ذخیره ارزی چقدر پول داریم و چقدر میتوانیم از آن برداریم و بعد آن را به نسبت نیازها بین این هزینهها توزیع کنیم».
باهنر اظهار داشت: «معمولا دولت هر سال یک متمم کلی هم دارد و آن را نمیدانیم چقدر است. بنابراین از دولت خواهش میکنیم یکبار لایحه برداشت از حساب ذخیره ارزی را به مجلس بیاورد».
وی گفت: «دولت و مجلس کمک کنند تا یک لایحه به مجلس آورده شود».
علی لاریجانی نیز در پاسخ به وی گفت: «این مطالب خوب است اما ربطی به جلسه علنی ندارد».
وی خطاب به باهنر افزود: «البته آماری که ایشان در مورد کسری 30 میلیاردی دولت اعلام کردند را قبول نداریم یعنی دولت در قالب بودجهای که به آنها داده شده باید کار خود را انجام دهند».
لاریجانی ادامه داد: «آقای باهنر تصور کردند که دولت این چنین نیازهایی دارد. البته دستگاههای مختلف که با ما صحبت کردند تقاضای این چنینی دارند ولی این به معنای قبول از طرف مجلس نیست».
سال هنوز به نيمه نرسيده ابن همه كسري بودجه داربم در آخر سال چه اتفاقي مي افتد خدا داند. كسي نيست توي اين مملكت از اين دولت بازخواست كند كه اين كاري خلاف روال حكومت داري يعني چه !!!؟؟؟؟. اصلا چرا سازمان برنامه وبودجه را منحل كردي مسئله كم كردن مصرف بنزين به كجا رسيد وضعيت گراني برق آب با آن همه سروصدايي كه به پاشد و هزارن سوال ديگر. يا حق