آفتابنیوز : آفتاب: علی لاریجانی روز یکشنبه در سخنانی که در قالب نطق پیش از دستور بیان کرد با اشاره به نوشتهای که در هفته گذشته در آن به ساحت مرجعیت توهین گردید چنین اقدامی را برخلاف مصالح کشور و سلوک آئین ناب محمدی دانست وگفت: «مرجعیت رکن تفکر اسلامی است و حفظ و احترام به شئونات آنان ضروری است».
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «هفته گذشته در نوشتاری ناپسند به ساحت مرجعیت توهین شد و چنین اقدامی برخلاف مصالح کشور است».
علی لاریجانی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای 17 شهریور سال 57 گفت: «خون مقدس شهدای 17 شهریور روح جمیع ملت ایران را استوار و اراده آنان را در پیروزی انقلاب اسلامی مصمم نمود».
وی گفت: «اشتباه محاسباتی رژیم دیکتاتور ستمشاهی و آمریکا در خشونت سبعانه در آن روز نشان داد که آمریکا و غرب جوهره مترقی فکر ایرانیان را نشناخته و با روشهای کهنه با ملتی متمدن خود را مواجه نمودند».
لاریجانی با بیان اینکه انقلاب اسلامی انقلابی دینی، ضد استبداد و ضد استعمار است تصریح کرد: «هر چند و هر چه استکبار در این راه سیاست انکار و مقابلهجویانه اتخاذ نماید، غنای فکر انقلابی در درون و بیرون ایران عزیز فربهتر خواهد شد».
رییس مجلس شورای اسلامی استراتژی آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی را همچنان در ادامه مقابله با ایران اسلامی با روشهای مختلف دانست و در عین حال خاطرنشان کرد: «راز مسرتبخش در این امر است که پایداری و استقامت ملت در راه آرمانهای انقلاب تخیلات بسیط در سیطره یک جانبهگرایی را بر جهان به چالش جدی کشاند».
وی افزود: «امروز ثمرات این پایداری را در سایر ملل نظیر ملت شجاع فلسطین، لبنان، عراق، افغانستان شاهد هستیم و شدت این امر به حدی است که کشورهای دیگر حاضر نیستند، به ژست سیطره جویانه آمریکا اعتنا نمایند».
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: «نمودی از این روند را در حل و فصل بحران لبنان، مانورهای فرانسه در حضور در خاورمیانه و تحرک روسیه در منطقه شاهد هستیم و هر چند این بیداری در منطقه نقطه قوت زمانه ما است که بر مبنای روحیه پایداری انقلاب اسلامی شکل یافته است».
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه دو نکته را قابل توجه دانست و گفت: «اول آنکه استقرار این تفکر در ادامه راه استقامت و پایداری است و نه بازی در میدان دیپلماسی کودکان و تاکتیکی پیشنهادات مذاکرات فریبکارانه، دوم آنکه بازیگران تازه به میدان رسیده، توجه به این امر داشته باشند که صلح پایدار و امنیت ماندگار در تحرک یک جانبه جدید نیست، بلکه در همگرایی و اقدامات جمیع منطقهای است و نباید اشتباه آمریکا را این بار آنان مرتکب شوند».
وی اضافه کرد: «هم چنین در جلسه قبل بعضی از نمایندگان استیضاح وزیر آموزش و پرورش را مطرح نمودند، در این امر نیاز به تحلیلهای رازآلود نیست و نمایندگان ملت براساس قانون اساسی چنین حقی دارند که وقتی در دفاع از حقوق ملت راه حل دیگری پیدا نکنند، از ابزار استیضاح استفاده کنند».
لاریجانی تاکید کرد: «هر چند در هفته قبل تلاش شد اشکالات مدنظر نمایندگان امضا کننده استیضاح توسط وزیر رفع گردد، اما به نحو تام رخ نداد، با این حال نمایندگان ملت هیچ گاه مایل نیستند مسیر استیضاح را به سادگی طی نمایند، مگر در راه انجام وظیفه صیانت از حقوق ملی چارهای جز این امر نبینند».
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به تذکر آیین نامهای نماینده نهاوند درباره اجرای طرح تحول اقتصادی از سوی دولت گفت: «کمیسیون ویژه مجلس در حال بررسی طرح تحول اقتصادی است».
وی در عین حال خاطرنشان کرد: «مجلس هنوز نظر قطعی خودش را اعلام نکرده و تا مجلس نظر خودش را ندهد اینکار قابل اجرا نیست».
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، «مهدی سنایی» نماینده مردم نهاوند با استناد به اصل 74 و 71 قانون اساسی و بند 11 ماده 23 آیین نامه داخلی گفت: «برخی از قوانین مصوب مجلس از جمله قانون خدمات کشوری، قانون اصل 44 قانون اساسی و موارد دیگری داریم که در مجلس تصویب شده اما از اجرا و سرنوشت آنها خبری نیست».
وی افزود: «علاوه بر اینها طرح تحول اقتصادی در کشور در جریان است و همانطور که مستحضرید مجلس با تعداد قابل توجهی از نمایندگان و جایگاهی که در قانون اساسی دارد مشغول تصویب قوانین است و این در حالی است که قوانین کلی و اساسی وضعیت در ابهامی دارند».
نماینده نهاوند تصریح کرد: «اخباری میرسد که از پاییز اجرای طرح تحول اقتصادی آغاز خواهد شد».
وی خطاب به رئیس مجلس گفت: «از جنابعالی میخواهم تکلیف این بحث را روشن کنید. مجلس و قانونگذاری یک سرمایه صد ساله در کشور است و تحولات اساسی در کشور نیازمند قانونگذاری است».
وی افزود: «حداقل در بررسی ابتدایی که به عمل میآید نیاز به ارائه سه لایحه و طرح برای اجرای طرح تحول اقتصادی است».
سنایی گفت: «ضرورت اجرای این طرح و اهمیت آن مورد نظر همه است و در آن تردیدی نیست اما شیوه اجرای آن اگر مجلس در موضوعی به این اهمیت دخالت نکند صرف کردن وقت مجلس برای مسایل ریز جای سوال است».
وی افزود: «برای دفاع از قانون گذاری در کشور و هم برای حفظ شان اقتدار این موضوع از حالت رد و بدل اخبار بگذرد و برای مجلس روشن شود که طرح تحول اقتصادی چیست»؟
رئیس مجلس در پاسخ گفت: «شما در جریان هستید که در مرود طرح تحول اقتصادی مجلس با حساسیتی که داشت کمیسیون ویژه ای را تشکیل داد و این کمیسیون در حال بررسی است».
وی افزود: «از طرف هیات رئیسه به کمیسیون ویژه گفته شد که تا پایان این ماه اولین گزارش را تقدیم نمایندگان بکنند».
لاریجانی خاطرنشان کرد: «اینکه در کشور بحثهای مختلف در مورد این طرح وجود دارد تردیدی نیست و مجلس هم هنوز نظر قطعی خودش را اعلام نکرده و تا مجلس نظر خودش را ندهد این کار قابل اجرا نیست. چرا که احتیاج به قوانین مختلف دارد».
وی افزود: «در خصوص قانون خدمات کشوری دولت آییننامهای برای اجرای آن تصویب کرده این آییننامه برای اجرا ارسال شدهاست. هیات تطبیق که باید نظارت بکند بر این آیین نامه ملاحظاتی در مورد این آییننامه داشته که داریم بر روی آن کار میکنیم که بعضی از اشکالاتش مرتفع شود».
وی افزود: «پیگیری این امر کار لازمی است دولت هم آییننامهاش را برای اجرا نوشته ما در این آییننامه ملاحظاتی داریم که کمیسیون اجتماعی پیگیری خواهد کرد ما هم در هیات رئیسه دنبال خواهیم کرد».
رئیس مجلس گفت: «قانون بودجه هم در مورد نحوه اجرایش حرف و حدیث زیاد است اینکه آیا این قانون بودجه همان مصوبه مجلس است یا نه»؟
وی افزود: «برخی اخبار دال بر این بود که دولت همچنان به روش گذشته خود دارد عمل میکند؛ از این جهت ابلاغ لازم صورت گرفته که اگر قانون اجرا نشود در آن صورت نمایندگان مجلس مجبورند از ابزارهای قانونی استفاده کنند».
وی افزود: «تا جایی که بنده اطلاع دارم مشغول رسیدگی به این موضوع هستند. شب گذشته هم گزارش اولیه دادهاند که ادعا شده که قانون را اجرا میکنند ما هم فردی را فرستادیم که رسیدگی کامل کند مصر هستیم که نظارت بر اجرای قانون صورت بگیرد».
لاریجانی گفت: «شما هم ابزارهای قانونی برای اینکار دارید اگر معلوم شد قانون درست اجرا نمیشود شما هم از ابزارهایی که برای اینکار دارید استفاده کنید».