روند افزایش قیمت در بازار کاغذ و مقوا ادامه دارد و کاغذ در بیشترین قیمت خود تاکنون قرار گرفته است، بر این اساس هر بند کاغذ چاپ و تحریر ۷۰ در ۱۰۰ بندی یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
همچنین کاغذ روزنامه، کاغذ a۴ نیز با افزایش قیمت نسبی همراه بودهاند، هر کیلو کاغذ روزنامه ۳۹ تا ۴۰ هزار تومان و هر بسته کاغذ a۴ نیز ۱۱۲ تا ۱۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
در حالیکه کاغذ تحریر در بازار افزایش قیمت بیسابقهای را تجربه میکند، کاغذ بالکی (فله) که مصرف عمده ناشران در بخش عمومی را تشکیل میدهد با اندکی کاهش قیمت روبرو بوده است، بر این اساس هر بند کاغذ بالکی ۷۰ در ۱۰۰ به ۸۶۰ هزار تومان کاهش یافته است.
افزایش قیمت در بازار کاغذ در هفتههای اخیر در نتیجه سودجویی برخی تجار ایجاد شده است، این افزایش قیمت در حالی ادامه دارد که تقاضای چندانی در بازار وجود ندارد.
هرچند افزایش قیمت در بازار کاغذ و مقوا در هفتههای گذشته امری شایع بوده است، اما به نظر میرسد با نزدیک شدن به پایان شهریور ماه و آغاز سال تحصیلی این افزایش قیمت شتاب بیشتری به خود گرفته است.
در این میان بنا به گفته کارشناسان این بازار، افزایش قیمتها ناشی از سودجویی یک شبه برخی تجار است که با بر هم زدن نظم عرضه و تقاضا قیمتها را افزایش میدهند. با این حال به نظر میرسد رکود همچنان عضو جداییناپذیر بازار کاغذ و مقواست و خریداران فعلاًً ترجیح میدهند که خریدی از این بازار نامطمئن نداشته باشند.
ناشران نیز به عنوان یکی از مهمترین مصرفکنندگان این بازار، عمدتاً از کاغذ بالک استفاده میکنند، این روزها با مشکلاتی در زمینه دسترسی به کاغذ مواجه هستند، انتشار کتاب با کاغذ بندی ۸۰۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بدنه اقتصادی نشر را نحیفتر از گذشته کرده است. تنها راه خروج از این مشکل نیز استفاده از کاغذ تولید داخل است، موضوعی که ناشران در یک دهه اخیر چندان رغبتی به آن نشان نداده اند، کیفیت و قیمت دو عاملی است که نقش تعیین کننده در تمایل ناشران به استفاده از کاغذ ایرانی دارد.
احمد شریفان رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا در این زمینه میگوید: یکی از مهمترین دلایل گرانی کاغذ در هفتههای اخیر افزایش قیمت کاغذ در کشورهای مقصد است، هر تن کاغذ چاپ و تحریر از ۸۵۰ دلار به ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ دلار رسیده است و برخی تجار سودجو قبل از اینکه این کاغذها به تهران برسد، کاغذ خود را گران کردهاند. موضوع دیگر ورود کاغذ به بورس است که به دلیل آشنا نبودن تجار و فروشندگان سنتی این بازار با بورس نظم بازار را بر هم زده است. ما پیش از این از مسئولان خواسته بودیم که در زمینه ورود کاغذ به بورس با آرامش بیشتری عمل کنند تا فروشندگان ما قواعد فعالیت در این بازار را بشناسند.
بنا به گفته شریفان در بازار فعلی تقاضای چندانی وجود ندارد،، اما با توجه به نزدیکی به ایام سال تحصیلی و بازگشایی مدارس بیم این وجود دارد که افزایش قیمت تازهای نیز در راه باشد.